Googlen parhaat palat

Googlella alkaa olla niin laaja palvelutarjonta, että voi jo melkein sanoa, että mitä Googlelta ei löydy, niin sitä ei tarvitse. Seuraavassa on esitelty pari Googlen mainiota palvelua.

Gmail

Gmail on täysin ilmainen sähköpostipalvelu joka tarjoaa yli kahden gigatavun postilaatikon (yksittäisen liitetiedoston maksimikoko on tosin vain 10 Mt). Gmailin avulla voi kertaheitolla ratkaista kaksi sähköpostinkäyttäjän ongelmaa; useat sähköpostiosoitteet ja roskaposti.
Itse olen tehnyt kaikkien kerääntyneiden sähköpostiosoitteiden kanssa siten, että olen kääntänyt ne Gmailiin. Gmailia tarjoaa myös pop-palvelun, joten voin lukea Thunderbird-sähköpostiohjelmalla spostit kätevästi kotikoneella. Thundebirdin roskapostisuodatin pääsee nyt kuitenki huomattavasti vähemmällä, sillä Gmailin oma suodatin nappaa käytännössä kaiken roskapostin jo palvelimella. Voin myös huoletta poistaa vanhat sähköpostit kotikoneelta kovalevytilaa syömästä, sillä ne pysyvät kuitenkin Gmailin arkistossa, josta voin ne tarvittaessa kaivaa esiin.

Jos ei sinulla vielä ole Gmail-tunnuksia, niin nyt ne kannattaa hankkia. Hyvällä säkällä voit vielä saada etunimi.sukunimi-tyyppisen osoitteen.

AdSense

Googlen mainosohjelma mahdollistaa www-sivujen ylläpitäjälle mahdollisuuden ansaita jonkin verran rahaa sivujen ylläpidon vaivanpalkaksi. Suomessa pidempään toimineeseen TradeDoubleriin verrattuna AdSense vaatii web-ylläpitäjältä vähemmän vaivannäköä. Riittää kun kopioi mainoskoodit sivuilleen - Google huolehtii mainosten valinnasta sivuston sisältöön perustuen. Toisaalta: samoin kuin TradeDoublerissa, mainos-asioihin panostaminen näkyy tilipussissa myös AdSensen puolella. AdSensen perusidea on se, että sivulla esitettävät mainokset liittyvät sivun sisältöön. Jos kirjoitat esimerkiksi autoista, sivulla voidaan esittää automainoksia.

AdSense mainokset ovat hillittyjä tekstimainoksia, jotka lisäksi yleensä liittyvät sivuston sisältöön, joten ne eivät ärsytä sivuston käyttäjiä niin paljon kuin vilkkuvat bannerit. AdSense-mainosten värimaailmaa voi lisäksi muokata täysin mielensä mukaisesti, joten ne saa sulautumaan saumattomasti sivuston ulkoasuun.

AdSensen avulla voit lisätä sivustollesi myös hakukoneen, jossa hakutulosten lisäksi näkyy hakusanoihin liittyviä mainoksia, joiden klikkauksista tulot tulevat sinulle.

Antin Tarinatalon sivuilla AdSense-mainoksia on ollut tammikuusta 2007 saakka.