Kaarna-peikon tarina

Kaarna-peikko on pieni ja ystävällinen tunturipeikko. Tunturipeikkojen suku ei ole kovinkaan laaja, eikä niitä ole tietääksemme ole tavattu muualla kuin Rukan-alueella. Työksensä nämä pienet peikot tekevät samoja hommia kuin kotitontut eli valvovat, että mökin meno pysyy mallillaan.

Aikaisemmin Kaarna-peikko asui lähellä Rukan keskusta, mutta jatkuvat rakennustyömaat ja sesonkiaikojen hulina alkoivat kyllästyttää pientä peikkoa ja hän päättikin muuttaa hieman rauhallisemmalle seudulle.

Aikansa etsiskeltyään hän löysi paikan, jossa vasaran pauke ja läpikulkuliikenne eivät häiritse, mutta joka on mukavan lähellä kaikkia alueen tarjoamia harratusmahdollisuuksia.

Kuten kotitontujen, niin myös tunturipeikkojen, työ on joskus hyvin yksinäistä ja siksi Kaarna-peikko kehoittaakin sinua pakkaamaan matkalaukut, ottaamaan perheesi ja ystäväsi mukaan ja suuntaamaan Rukalle, Kaarna-peikon majalle, viettämään kiireetöntä laatuaikaa.Kaarna-peikko toivottaa teidät tervetulleiksi ja lupailee leppoisia lomapäiviä Rukalla!