Liminka, Lumijoki, Siikajoki, JATA- ulkoilureitit
Limingan kunnan osuus

Reitin / reitistön nimi Liminka, Lumijoki, Siikajoki, JATA- ulkoilureitit
Limingan kunnan osuus
Vaativuusluokka Reiteillä ei ole kuntoratoja lukuunottamatta juurikaan korkeusvaihteluja.
Palvelutaso Pyörä-, retki- ja ratsastusreiteillä on ollut opasteet, mutta koska niiden ylläpitoa ei enää ole, eksymisvaara on olemassa. Kuntoradoilla on opasteet.
Reitin käyttöaika Reitit ovat käytössä pääosin sulan maan aikana, paikallistieosuudet myös talviaikana. Rantakylässä on talvella valaistut ladut.
Reitin soveltuvuus patikoijat, pyöräilijät, ratsastajat
Reitin pohjaReiteillä on vaihtelevia pohjia mm. paikallistietä, metsäautotietä ja talvitienpohjia.
Ulkoilulajit jotka reittiä käyttävät Vaeltajat, retkeilijät, sauvakävelijät, maastopyöräilijät, hiihtäjät
Reitin olosuhteet, niiden aiheuttamat riskit ja varustautuminen Matkapuhelimet kuuluvat reiteillä normaalisti.
Reitin pituus km Kaikkien kolmen kunnan alueella on yhteensä pyöräreittejä 16 ja 98 km, luonto- ja kulttuurireittejä 9,5 km sekä ratsastusreittejä 15,5 km. Limingassa on kuntoratoja yhteensä 12 km.
Luonnonympäristön kuvaus Limingassa reitti kulkee Liminganlahden luontokeskuksesta tai kunnan keskustasta peltojen kautta Rantakylän harjulle, joka on tärkeää pohjavesialuetta. Reitti sivuaa Luontokeskuksesta lähtevää maankohoamispolkua ja Alakestilän arboretumia.
Kulttuuriympäristön kuvaus Limingassa reitti kulkee osittain valtakunnallisesti arvokkaalla Limingan lakeuden maisema-alueella. Reitin varrella on myös kirkonkylältä alkava kulttuuripolku.
Reitin varren palvelut, yöpymismahdollisuudet ja niiden välimatkat km Reitin varrella on laavuja, nuotiopaikkoja ja uimapaikka. Yöpyä voi Värminkosken Leirintäalueella tai Liminganlahden luontokeskuksessa. Limingan kirkonkylän palvelut ovat päätepisteessä. Luotokeskuksesta vuokrataan polkupyöriä ja potkukelkkoja.
Onko reitille opastettujen vaellusten järjestäjiä? Ei
Onko reitissä vene- / kanoottivaellusosuutta? Kuinka paljon? Ei
Voiko reittiin liittää erillistä vene- / kanoottivaellusosuutta ja kuinka paljon? Liminganlahden luontokeskuksesta voi lähteä omalla kanootilla Liminganlahdelle.
Liittyykö reitti johonkin toiseen / toisiin ja mihin? Reitit ovat osa Liminka, Lumijoki, Siikajoki JATA-ulkoilureittejä.
Liikenneyhteydet, saavutettavuus Limingan kirkonkylältä on Ouluun 27 km ja Oulunsalon lentokentälle 24 km. Limingan ja Oulun välillä on hyvät linja-autoyhteydet.
Reitin alku Pyöräilemään voi lähteä esim. Limingan kirkonkylältä Linnukkapatsaalta tai Liminganlahden luontokeskuksesta. Ratsastusreitti ja retkireitti risteilevät Rantakylän-Virkkulan harjualueella.
Reitin loppu Pyöräreitti ulottuu Lumijoen kautta Siikajoelle.
Onko reitti merkitty osaksi Euroopan kaukovaellus-reitistöä E6 tai E10? E6 (ei maastomerkintöjä)
Onko reitillä talviaktiviteetteja? Rantakylässä on valaistut 1,5, 3 ja 6 kilometrin hiihtoladut ja talviuimapaikka.
Onko reitistä kartta? Millainen? Jata-kylätiimi on tehnyt reiteistä ulkoilukartan Liminka, Lumijoki, Siikajoki 1:40 000. Mukana yksityiskohtia mittakaavassa 1:20 000. Karttaa voi tiedustella Limingan kunnasta www.liminka.fi/sivu/fi/
Reitin ylläpidosta vastaava organisaatio. Ketkä informoivat reitistä? Reitit ovat Jata-kyläprojektissa luotuja. Limingan kunta www.liminka.fi/sivu/fi/

Oletko huomannut virheitä tekstissä?
Ole ystävällinen ja lähetä korjaus alla olevalla sähköpostilähetteellä!

e-mail eeromari@dlc.fi

back