Pentutilanne

PENNUT

KENNEL ALPENHIRTS pentutilanne: 

Kaikilla Bettyn pennuilla on jo koti tiedossa, pentuja syntyi 2 urosta ja 6 narttua, kaikki ovat hyvän näköisiä ja niillä on hieno väritys.

Betty vom Schlosscappi is pregnant, father of the puppies is Alpenhirts Merlino.  7.4.2016 Betty got 2 males and 6 females puppies.

 Isänä Alpenhirts Merlino, joka on ollut kahtena vuotena vuoden paras näyttely appenzelli uros. Se on myös Ranskan voittaja vuodelta 2015. FI MVA V-2014 ja 2015 Helsinki Winner 2014

Pentueen emä on Betty vom Schlosscappi Sveitsin tuonti. Betty on Ranskan erikoisnäyttelyn voittaja. Se paimentaa ylämaan karjaa työkseen.

Merlinon terveystulokset  HD A/A  ED 0/0  PL 0/0  EU A/A

Bettyn terveystulokset  HD  B/B  ED 0/0  PL 0/0  EU A/A sydämmessä ei sivuääniä

Merlino ja Betty

 

 

Alpenhirts Nora Brown sai maaliskuun 2015  loppupuolella 13 pentua! Yksi syntyi kuolleena, joten nyt Noralla on 12 pentua hoidettavana, 7 urosta ja 5 narttua. Pennut kasvavat vauhdilla ja maitoa riittää Noralla. Kaikilla pennuilla on jo koti odottamassa.

Alpenhirts Nora Brown löysi sulhasen ja se on Sveitsin tuontini Beda vom Schlosscappi jota Juriksi kutsutaan. Juri voitti Maailman näyttelyssä  ensimmäisen tittelinsä, siitä tuli JMV-14 juniori maailmanvoittaja. Sillä on myös kaksi cacibia Portugalista ja yksi Espanjasta. Juri on erittäin ystävällinen ja hyvin sopeutuvainen. Sen kanssa on helppo liikkua ja matkustaa. Jurin emä ja isosisko ovat työkoirina Sveitsissä, paimentavat päivittäin lehmiä.

Jurin terveystulokset: HD B/B  ED 0/0 PL 0/0

Alpenhirts Nora Brown on nimensä mukainen havannan ruskea. Se on vahvistusta vaille kansainvälinen valio eli C.I.B. Se on saanut cacibeja kuudesta eri maasta. Nora on iloinen ja vieraista pitävä, hyvin miellyttämishaluinen. Sitä on helppo kouluttaa ja se on fiksu, se ratkaisee nopeasti koirien älypelejä. Se leikkii mielellään ihmisten kanssa ja se pitää jäljestämisestä. Se on tottunut matkustamaan ja on hyvähermoinen.

Noran terveystulokset: HD C/C ED 0/0 PL 0/0  EU 0/0

Jos olet kiinnostunut huippusukuisesta ja erinomaisesta luonteesta omaavista appenzelleistä, niin ota yhteyttä sähköpostilla vuokko.erajaa@gmail.com

 

 

Ritan pennut syntyivät 6.5 kuusi urosta ja kaksi narttua. Kolme pennuista on havannan värisiä.

Kaikilla pennuilla on jo koti, kaksi urosta matkustaa Miamiin asti.

Rita on vahvaluutoinen ja erittäin hyväluonteinen. Se on Suomen muotvalio ja se sai Juniori Mailmanvoittaja tittelin Itävallasta 2012.

Sen terveystulokset ovat HD B/B ED 0/0 PL 0/0 ja  EU A/A

Alppikellon Adam on saanut luonnetestissä 159 pistettä, se on Suomen muotovalio.

Sen terveystulokset ovat HD B/B ED 0/0 PL 0/0 ja polvet on tutkittu myös uusien sääntöjen mukaan yli kolmevuotiaana ja silloinkin polvet olivat terveet eli 0/0

   

Ulaani Unikko

 

Alppikellon Adam                                                

 

Alpenhirts Olivia eli Myy on saanut 7 pentua. Pennut ja emo voivat hyvin. Pennut ovat tasaisia ja tarmokkaita. Ne ovat luovutusikäisiä 7 viikkoa täytettyään, elo-syyskuun vaihteessa.

Pentueen isä on  Alpenhirts Uwe, joka on iso rauhallinen herrasmies. Uwe on kansainvälinen, Suomen ja Viron valio sekä EUJV-06. Sen terveystulokset ovat lonkat C/C kyynärpäät 1/0 ja polvet 0/0 yli kolmivuotiaana, joka on nykyään vaatimuksena. Luonnetesti tulos 215, joka on erittäin upea tulos.

Alpenhirts Olivia, jota Myyksi kutsutaan jo saavuttanut juniori maailmanvoittaja tittelin vuonna 2011 ja FI MVA.  Myyn terveystulokset ovat seuraavat lonkat A/A kyynärpäät 0/0 ja polvet 0/0 EU-A

Alpenhirts Uwe Alpenhirts Olivia
vastasyntyneet  
   
3 tyttöä ja 4 poikaa  

 

Alpenhirts Perla on saanut 9 pentua Rudin kanssa helmikuussa 2012. Kaksi urosta, kaksi havannan väristä narttua ja 5 mustaa narttua. Nyt moni urosten varaaja joutui pettymään, kun niitä syntyi niin vähän ja kaikki eivät voi ottaa narttua uroksen tilalle.                                                                                    

   
 

mustat nartut

mustat uroksen

 Rudi eli Malvin-Carob vom Inseli in Schwendentetal       Alpenhirts Perla FIMVA JWW-10 

HD A/A  ED 0/0 PL 0/0   JWW-10                               HD A/A  ED 0/0 PL 0/0  

Polvet yli 3 vuotiaana 0/0                                               Polvet yli 3 vuotiaana 0/0

 

Alpenhirts Sabina ja Balu v. Nordbaden ovat viettänee häitä ja pennut ovat syntyneet 30.5.2010. Pentuja tuli 11 joista kolme urosta ja 8 narttua. Kaikilla on rotumääritelmän mukaiset hyvät värit. Emä Sabi ja pennut voivat hyvin. Synnytys meni nopeasti, tunnin välein syntyi kaikki pennut. Sabi on erinomainen äiti ja hoitaa jälkikasvuaan tunnollisesti. Pennut ovat hiljaisia, kun maitoa riittää hyvin koko pesueen tarpeisiin.

   
   
   

 

 

 

Terveystuloksia:

Alpenhirts Sabina HD A/A ED 0/0 PL 0/0  ei sairasta EU (ectopic ureters)                                             Balu v. Nordbaden HD A/A ED 0/0 PL 0/0  ei sairasta EU (ectopic ureters)

 Balu on jalostustarkastettu Sveitsissä, tulos erinomainen ja saa käyttää jalostukseen rajoituksetta.             Balu käytökseltään erittäin ystävällinen vieraita ihmisiä kohtaan.

Sabina on jalostustarkastettu sekä Suomessa, että Saksassa ja molemmissa maissa maissa hyväksytty käytettäväksi jalostukseen, tuloksella erinomainen, ja ilman rajoituksia. Se on myös ehtinyt kerätä useita cacibeja näyttelyistä ja harjoittelee hakua. BH koe yritetään saada läpi jo ennen pentuja.

Kumpaakaan koiraa ei ole leikkauksilla korjattu, esim. polven nivelsiteitä. Sabinan pentuesisarukset ovat kaikki lonkiltaan sekä polvistaan terveet.

vuokko.erajaa (at)gmail.com 

 

  Balu                                                           Sabi

 

Sivut on päivitetty ja tarkastettu 10.04.2016

Etusivu Historia Rotumääritelmä Jalostussääntö Koiramme Koiristamme Pennut Saavutukset Kuvia

Auf Deutsch På svenska