Kotisivu
Historia

Rotumääritelmä

Jalostusohjesääntö
Koiramme
Koiristamme
Pennut
Saavutukset
Kuvia
 

Auf Deutsh

På svenska

 

 


 


Syksy saapuu ja kohta alkaa auton pakkaus ja lähtö kohti Espanjaa

Asumme kesät Suomen kauniissa saaristossa, Saaristomeren saaressa. Saaren nimi on Attu ja siellä Jermon kylä. Kun syksyn kylmät tuulet alkavat puhaltaa, niin aloitamme auton pakkaamisen ja suuntaamme keulan kohti Espanjaa ja lämpöä. Espanjassa asumme Malagan laakson reunoilla olevilla kukkuloilla ja koirat saavat syödä mahansa täyteen mandariineja ja muita etelän hedelmiä suoran omasta puutarhasta.

Koirat tietävät hyvin tarkkaan koska autoa pakataan pitkää matkaa varten ja silloin ne aloittavat auton intensiivisen vahtimisen, varmistavat omasta mielestään sen, että pääsevät mukaan. Kun saavumme Espanjaan, koirien ensimmäinen kohde jonne ne syöksyvät autosta päästyään, on puutarha ja siellä ensin tarkistetaan onko viinirypäleitä ja jos niitä löydy, niin sitten mandariineja syömään. Ensimmäiset mandariinit menevät kuorineen, mutta seuraavat pitää jo kuoria niille. Koirille ei tuota pienintäkään vaikeutta syödä 20 mandariinia per kuono yhtä soittoa. Talven mittaan koirat syövät mandariinien lisäksi paljon manteleita ja oliiveja. Oliivit syödään vasta sitten kun ne ovat olleet maassa, ainakin kuukauden, ja vähän nahistuneet. Kaikki kelpaa; omenat, päärynät, luumut, persikat, mangot, mitä vaan puutarhasta löytyy.

Suomeen tultuamme koirien ensimmäinen tarkistuksen kohde on ranta, koska siellä keitetään niille kalat, joita isäntä kokeneena kalamiehenä koirille ja ihmisille kalastaa. Aina kun vene karahtaa rantaa, niin koirat odottavat innokkaana pääsyä saaliin jaolle. Silakat ja ahvenet menevät raakoina kaikkine ruotoineen, mutta muut kalat täytyy keittää.  Bella, ahneena koirana ,oli ensimmäisenä kesänä ,ollessaan kolmen kuukauden ikäinen, saanut kokonaisen 10 kg hauen ja syönyt sitä kolme päivää ja vahtinut tietysti haukea koko ajan muilta koirilta. Muut koirat eivät olleet siitä erityisen kiinnostuneita, joten pentu sai saaliinsa pitää. Hauen pää jätettiin muistoksi sen isosta koosta. Bella itse painoi siihen aikaan n. 8kg ja hauki oli ympärysmitaltaan suurempi kuin Bella Marjametsässä koirat "auttavat" minua marjojen poiminnassa. Se tarkoittaa, että koirat tyhjentävä mustikat tai villivadelmat ympäriltäni ja minä saan hätistellä niitä taakseni, alueille joita olen jo poiminut. Ei koiria raaski kotiinkaan jättää marjametsään mennessäni ja onhan niistä hyötyäkin, kun varottavat heti jos joku eläin tai ihminen lähestyy.

Koirat ovat meille yksilöitä ja perheenjäseniä, sekä tärkeitä "ovikelloja" kun asumme metsän keskellä Suomessa ja Espanjansa puutarhan keskellä, eikä oikea ovikello kuulu puutarhaan.


Kuka tulee kuorimaan mandariineja... me odotamme!


Johan on isännällä taas kalaa meille, toteaa Rina


Löytyihän niitä rypäleitä vielä!


Sainpas minäkin rypäleitä, tuumaa Rina

Sivut on päivitetty 02.04.2006
 

Etusivu Historia Rotumääritelmä Jalostussääntö Koiramme Koiristamme Pennut Saavutukset Kuvia

Auf Deutsch På svenska