Kotisivu
Historia

Rotumääritelmä

Jalostusohjesääntö
Koiramme
Koiristamme
Pennut
Saavutukset
Kuvia
 

Auf Deutsh

På svenska

Saavutukset

                                Alpenhirts Zorro, FIN&ESP&GIB&S MVA, V-03-04-05, EUV-04, KANS MVA

Käsittelen tässä sekä omistamieni, että kasvattamieni koirien tuloksia. 
Tätä listaa täytyisi päivittää hyvin usein, joten en voi taata, että se aina ajan tasalla.
Päivitetty 31.01.2010
 
KANS.MVA 18 kpl/pieces INT. CHAMPION
POHJ.MVA 10 kpl/pieces SKAND. CHAMPION
ERIMAIDENMVA 64 kpl/pieces  CHAMPION OF DIFFERENT COUNRIES
MAAILMAN&EUROOPAN VOITTAJA 3+4 kpl/pieces WORLD&EUROPA WINNER
JUNIORI MAAILMAN&EUROOPAN VOITTAJA 3+1 kpl/pieces JUNIOR WORLD&EUROPA WINNER
VUODEN VOITTAJA 33 kpl/pieces WINNER OF THE YEAR
FIN TVA 3 kpl/pieces OBIENCE CHAMPION

Syksyllä 2003 osallistui Alpenhirts koiria Lausannessa Sveitsissä kahteen kansainväliseen näyttelyyn. Alpenhirts Zarina voitti molempina päivinä ROP, Bella tuli paras narttu 2 ja Yrsa 3. Cilla voitti veteraanit ja kasvattajaluokkamme oli ryhmässä 5, näin oli lauantaina. Sunnuntaina Rina voitti taas, Bella oli taas paras narttu 2, mutta Yrsa joutui päästämään italialaisen nartun ohitseen ollen paras narttu 4. Kaikkiaan koiria oli 8 narttua ja 4 urosta. Rina sai 2 X sertin ja 2 x cacibin. Siltä puuttuu nyt enää yksi Sveitsin sertti tullakseen sikäläiseksi valioksi, aika hyvin!


Alpenhirts Zarina ROP tuomari Lafay ja VSP Ali v.d. Schonegg

Toukokuussa lähdimme uudelle näyttelykierrokselle Eurooppaan, nyt päämäärä oli Barcelonan Euroopan voittajanäyttely, mutta matkalle mahtui kaksi näyttelyä Ranskassa ja kolme Gibraltarilla. Matkalla olivat mukana uros Zorro ja nartut Zarina, eli Rina ja Yrsa eli Vera. Sveitsissä harmitti kun meillä ei ollut yhtään urosta mukana, joten nyt sekin tuli paikattua. Ensin oli Ranskan Pyreneillä Tarbesissa kv näyttely ja siellä oli ilmoitettuna neljä appenzelliä  Zorro ja Vera voittivat molemmat ranskalaiset kilpailijansa ja molemmille tuli sertit ja cacibit, Zorro oli ROP. Seuraavana oli Euroopan voittajanäyttely Barcelonassa. Zorro ja Rina tulivat Euroopan voittajiksi ja molemmista tuli myös Espanjan valioita. Vera oli pn 2 ja italialaiset urokset eivät pärjänneet saksalaisen tuomarin arvostelussa.

 Gibraltarilla oli kolme kv näyttelyä ja mukana oli vain meidän appenzellit. Zorro voitti jokaisena päivänä ja oli perjantaina jopa ryhmässään toisena ja muinakin päivinä oli aina kahdeksan parhaan joukossa. Vera sai kahtena päivänä sertit ja cacibit ja Rina yhtenä, koska oli ilmoitettu vain lauantain näyttelyyn. Verasta ja Zorrosta tuli myös Gibraltarin valioita.

Alpenhirts Zorro Gibraltarilla ryhmässä toisena

Viimeisenä näyttelynä oli taas Ranskassa heidän Championship shownsa, joka on pakollinen mikäli haluaa saada koiralleen Ranskan valion arvon. Siellä oli jo valmiita valioita meitä vastassa, mutta taas Zorro voitti ja Rina tuli vastakkaisen sukupuolen parhaaksi, molemmat saivat cacibin ja serit.

Kahdeksassa kansainvälisessä näyttelyssä Euroopassa ovat ALPENHIRTS koirat voittaneet rotunsa parhaan tittelin ja mikäli vastakkaisen sukupuolen edustaja on ollut mukana, sekin on aina ollut paras. Ei lainkaan huono tulos kun mukana on ollut rodun kotimaa Sveitsi, Ranska  ja Euroopan voittaja näyttely. Tuomarit ovat olleet arvostettuja ja tunnettuja sekä yhtä lukuun ottamatta arvostelleet myös Suomessa.

Suomessa oli Sennenkoirien erikoisnäyttelyä vastaava näyttely Tuomarinkylässä 4.9. 2004. Tämä näyttely on ainoa jossa Rina esiintyy vuonna 2004 Suomessa.Tuomari oli Hollannista ja hän piti Rinaa parhaana eli Rina oli ROP ja Zorro VSP.  ALPENHIRTS  kasvattajaluokka oli NÄYTTELYN KAUNEIN.

Tuomarinkylän näyttelyn 4.9. 2004 paras kasvattajaryhmä ALPENHIRTS APPENZELLLIT

Syksyllä 2005 Alpenhirts koirat lähtivät taas Sveitsin Lausannen näyttelyyn. Päämääränä oli Rinalle sertti, jotta se saisi Sveitsin valioarvon. Lauantaina Zorro oli ROP saaden cac ja cacib, Kira oli paras pentu, mutta Rina ei saanut kuin ERI. Rinan voitti italialainen narttu, joka oli tätä ennen aina sille hävinnyt. Sunnuntaina sitten tuli kaikki, Rina ROP cac ja cacib, Zorro VSP cac ja cacib ja Kira paras pentu. Nyt oli Rinalla kaikki vaadittavat tulokset Sveitsin valiota varten.

21.12.2005 ALPENHIRTS ZARINALLE VAHVISTETTIIN SVEITSIN MUOTOVALION ARVO ensimmäisenä sennenkoirana Suomessa.

Seuraava etappi on tietysti saada Zorrolle viimeinen cac Sveitsistä, jotta sekin saisi CH MVA tittelin.

Vuoden 2005 joulukuussa Zorro, Rina, Victory ja Vindi osallistuivat Tukholman kansainväliseen näyttelyyn ja sekä Zorro, että Rina saivat tuliaisiksi Ruotsin valion ja voittajan tittelit. Suomessa Voittajanäyttelyssä Rinasta tuli ROP ja vuoden voittaja.

Kesäkuussa pidettiin Sennenkoirien ensimmäinen erikoisnäyttely ja siellä rotunsa parhaaksi tuli FRAM BROWN Z TICHEHO UDOLI, eli meidän havanna värinen tuontiuros Tami.

Toinen Sennenkoirien erikoisnäyttely pidettiin elokuussa Tampereella ja taas Tami oli rotunsa paras. Huikea suoritus nuortenluokan koiralta.

Elokuun lopussa oli Sveitsissä APPENZELLIEN 100 VUOTIS JUHLANÄYTTELY.  Ilmoitettuja koiria oli peräti 116 !! Usasta oli tullut tapahtumaan mukaan sikäläisen appenzelliyhdistyksen puheenjohtaja koiransa kanssa ja myös toinen kasvattaja koiransa kanssa. Mukana oli todella edustava otos tämän hetken appenzelleistä.

Tuomareita oli kaksi ja he tulivat Saksasta; Angela Finke-Meyer arvosteli urokset ja Henny Kappetijn nartut.

Ensin esiintymisvuorossa oli Wilma nuortenluokassa, jossa oli kaikkiaan osallistujia 14 ja Wilma sai erinomaisen ja tuli luokassaan toiseksi.

Seuraavana oli Kira avoimessa luokassa, johon se oli ikänsä puolesta pääsi mukaan, mutta vasta täytettyään 15 kuukautta se oli kesken kehityksen verrattuna 2-5 vuotiaisiin kilpakumppaneihin. Mutta en halunnut, että minulla olisi ollut kaksi koiraa samassa luokassa esitettävänä. Kira tuli myös toiseksi luokassaan ja tuomari kehui erityisesti Kiran kauniita liikkeitä ja hyvää esiintymistä.

Rina osallistui valioluokaan, koska se on Sveitsin valio.  Mukana oli monesta maasta valiokoiria, mutta RINA VOITTI!

Sitten valittiin paras narttu ja tuomari juoksutti meitä ahkerasti, asettaen koirat neljännestä sijasta ylös päin.

RINA VOITTI JÄLLEEN. Kaikista 68 nartuista Rina oli siis valittu parhaaksi.

 Uroksista ensimmäisenä suomalaisena kehään meni Tami, havanna värinen nuori poika. TAMI VOITTI LUOKKANSA. Tuomari totesi kun näki Tamin astuvan eteensä arvosteltavaksi, että "donner wetter" mikä koira.

 Uroksia oli kaikkiaan arvosteltavana 48 yksilöä ja PARHAAKSI UROKSEKSI VALITTIIN TAMI.

Rotunsa paras kehässä oli siis vastakkain suomalaiset APLENHIRTS ZARINA JA FRAM BROWN Z TICHEHO UDOLI, Molemmat koirat olivat siis minun omistamia!!!!

ALPENHIRTS ZARINA VALITTIIN ROTUNSA PARHAAKSI JA NÄYTTELYN KAUNEIMMAKSI KOIRAKSI.

Suomalaisia koiria oli mukana yhteensä kymmenen ja Alppikellon Adalmina sijoittui Kiran jälkeen avoimessa luokassa kolmanneksi. Narttujen valioluokassa ensimmäinen oli siis suomalainen, toinen Slovakiasta ja kolmas Belgiasta, neljäs  oli Saksasta.

Alpenhirts kennelin koirat saavuttivat kaksi CAC = sertti ja kaksi vara cac, tulos on mahtava.  Oli myös menestynein kasvattaja kaikista mukana olleista, tämän kertoivat sveitsiläiset järjestäjät.

Tällaista menestystä ei voi tulla kuin kerran elämässä!

 

         

  Me voitimme                                           Rotunsa paras Alpenhirts Zarina

voittajan tuuletus

Kiran tyylinäyte

Tami Wilma

Maailman näyttelyssä Tukholmassa -08 Alpenhirts Santi oli JMV-08.

Seuraavana vuonna maailman näyttely oli 2009 Bratislavassa ja siellä Alpenhirts Ultarbra oli ROP ja sai MV -09 tittelin. Galant eli Nando oli paras uros saaden MV-09 ja juniori voittajatittelin sai Alpenhirts Ronja.

 

 

 Sivut on päivitetty ja tarkastettu 31.01.2010

Etusivu Historia Rotumääritelmä Jalostussääntö Koiramme Koiristamme Pennut Saavutukset Kuvia

Auf Deutsch På svenska