Etusivulle

Lomamökki vaihtoehdot

Vapaat ajat

Näppilan tila ja talo

Linkit

SUURENNA KARTTA
SUURENNA KARTTA
Klikkaa suremmaksi

Kanootteja ja kajakkeja vuokrataan.


TAPAHTUMAKALENTERI
Lempäälän kunta.

LEMPÄÄLÄ SOI
Korkeatasoinen musiikkitapahtuma vuosittain heinäkuussa.

TAMPEREEN KAUPUNKI Tampereen keskustaan on matkaa n. 25km. Tampere tarjoaa monia ajanviettomahdollisuuksia kuten Särkänniemen Huvipuisto

OSTOKSILLE
Ideapark on Suomen ensimmäinen liikekaupunki ja täysin uudenlainen kaupan keskittymä. Ideaparkkiin on matkaa n. 10 km. Katso linja-autoyhteydet ideaparkkiin Linkit-sivulta.
Ideapark

BIRGITAN POLKU
Bigitan polku on merkitty ja kunnossapidetty ulkoilureitti. Sen varrella on useita mielenkiintoisia kohteita, muun muassa laavu jolla voi yöpyä. Polkua voi kulkea lyhyenkin matkaa. Polku yhtyy aina välillä kylä- ja maanteihin, joten polulle pääsee monista eri lähtöpisteistä.

Tilalla on hyvät maastot esim. "SURVIVAL GAME" pelin järjestämiseen.

GOLFIA
Hiisigolf (5km).

HIIHTOA
Talvella erinomaiset hiihtomahdollisuudet. Tilan omilla mailla murtomaahiihtoa ja Lempäälän kunnan VALAISTUT LADUT (3-5 km).

LASKETTELUA
Tampereen rinteet Hervannassa (15 km) ja Mustavuori (30 km). Ellivuoren laskettelukeskuskus Vammalassa (50 km), Korkeakosken rinne Valkeakoskella (20 km) ja Sappeen laskettelukeskus Pälkäneellä (70 km).

KALASTUSTA

Hyvät kalavedet, KALASTUSPAIKAT neuvotaan, jokaisella mökillä kalastusoikeus. Valtion kalastusmaksun voi maksaa mökillä. Mökkien lähistöllä on Toutosenselkä, joka on tiettävästi Suomen paras kuhavesi.


KOSKIKELLUNTAA

Team Koskikellujat tarjoaa koskikelluntaa virtaavan kosken kuohuissa kelluntapuvuissa Lempäälän Kuokkalankoskessa.

KOSKIREITTI

Noin kymmenen kilometrin mittainen melonta- tai soutureitti Lempäälän keskustan ympäri.

Lisää Näppilän salmen tienoon historiasta, Mantereen kylä

KÄSITYÖKESKUS
toimii Lempäälässä 3 km päässä. Siellä opetetaan vasta-alkajakin kutomaan itselleen tai tuliaisiksi tarpeellisia ja käyttökelpoisia tekstiilejä. Käsitöistä kiinnostunut lomalainen voi käydä kutomassa sillä aikaa kun seurueen toiset jäsenet ovat kalassa.

LINTUHARRASTAJILLE
Mökkien lähistöllä pesii runsaasti lintuja. Mm. komea ruskosuohaukka. Lempäälästä löytyy myös kalasääsken pesiä. Muuttomatkalla isotkin linnut, mm. joutsenet, pysähtyvät jo aikaisin keväällä lähellä olevaan virtapaikkaan. Lintutorneja 4 km päässä Ahtialanjärvellä ja 6 km päässä Pyhällön vuorella.

MARJASTUS JA SIENESTYS
Hyvät maastot tilan välittömässä läheisyydessä.

MINIGOLFRATA
Välineet vuokrattavissa.

MOOTTORIVENEAJELUA
eri korvausta vastaan. Veneretkellä saa nopeasti yleiskuvan ympäristöstä ja se on mukavaa. Tampereelta ja Hämeenlinnasta tilan rantaan voi myös saapua veneellä.

PYHÄN BIRGITAN KIRKKO
Lempäälän keskiajalla rakennettu kirkko kunnostettiin viime vuosikymmenellä. Siellä voi rauhoittua niin illan hämyssä kuin keskellä kesäistä päivää. Tapulimuseo. Opastetut kierrokset tilauksesta ja yleisöopastuksia kesäisin. Sunnuntaisin jumalanpalvelus klo 10.

PÄIVÄÄNIEMEN RAUTAKAUTINEN KALMISTO
sijaitsee kävelymatkan päässä mökeistä Näppilän salmen toisella puolella.

RATSASTUSTA
Hovin ratsutila Vesilahdessa (8 km).
Vesilahden ratsastuskoulu ja uusi maneesi Vesilahden Koskenkylässä, etäisyys 4 km. Omistaja ja opettaja Sanna Rassa.
Lempäälän ratsastuskoulu Etäisyys 6km.

SISÄVESILAIVA
Iltapäivälenkki LEMPÄÄLÄSTÄ Tampereen ja Hämeenlinnan väliä liikennoivällä HOPEALINJAN aluksella Visavuoreen Viidennumerolle ja takaisin. Perillä on aikaa tutustua Emil Wikstromin taidemuseoon ja professori Kari Suomalaisen näyttelypaviljonkiin.
Aikataulu 1.6.-15.8. joka päivä:
Lempäälä 12.15 - Visavuori 14.15
Visavuori 15.15 - Lempäälä 17.10

TANSSIA

Nurmen lava (8km). Metsälinna Viialassa (12km)

Kunnan UIMALAAN 4-5 km, uimakouluja lapsille kesällä, ilmakuva

VETURIMUSEO

Toijalassa, 22 km päässä.