Petri Honkanen

Ajankohtaista


8.2.2018 - The 18th Helsinki Live Demonstration Course In Operative Microneurosurgery - kurssistipendi on nyt haettavissa Lue lisää.

20.1.2018 - Petri Honkasen säätiön apurahat jaettiin 20.1.2018 Lue lisää.

2.1.2018 - Nimitys

Neurokirurgian tohtori ja professori Juha E Jääskeläisen jäätyä pois Petri Honkasen säätiön hallituksesta, Petri Honkasen säätiön hallituksen jäseneksi on 18.12.2017 pidetyssä säätiön hallituksen kokouksessa nimitetty neurokirurgian tohtori, dosentti Riku Kivisaari. Kiitämme Juha E Jääskeläistä arvokkaasta tuesta säätiön toiminnan käynnistämisessä, avusta säätiön alkutaipaleella ja neuvoista hallituksessa.

AJANKOHTAISTA arkistotKävijälaskuri

TARKOITUS


Aivovaltimoaneurysma on aivovaltimon seinämän sairaaseen kohtaan muodostunut pullistuma, joka puhjetessaan aiheuttaa hengenvaarallisen kallonsisäisen aivoverenvuodon. Suomessa vuotojen esiintyminen on erityisen korkea, ja aivoverenvuotoon sairastuu vuosittain melkein 1000 suomalaista.

Arviolta 100 000 suomalaisella on aivovaltimoissa vuotoriskinen aneurysma. Aneurysman puhkeamismekanismia tunnetaan hyvin vähän ja kuolleisuus aivoaneurysman vuotoon on noin 35-50% huolimatta nykyaikaisesta neurokirurgisesta tehohoidosta. Aivoaneurysman vuodosta selvinneistä noin puolelle jää merkittävä neurologinen haitta, esimerkiksi halvaus.

Petri Honkasen säätiön tarkoituksena on edistää aivovaltimoaneurysman seinämään, sen vuotoriskiin sekä aivovaltimoaneurysmien hoitokäytäntöihin kohdistuvaa tutkimustyötä. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä apurahoja. Säätiölle voi myös lahjoittaa varoja aivovaltimoaneurysman tutkimukseen.

TAVOITE


Säätiön tuen kohteena on ensisijaisesti sellainen tutkimustyö, joka pyrkii kehittämään menetelmiä aneurysman vuotoriskin tunnistamiseksi, jotta aneurysma voitaisiin hoitaa ennen puhkeamista eli aivoverenvuotoa ja vaarattomien aneurysmien kantajia ei altistettaisi turhaan hoitoihin liittyville riskeille. Säätiön ensisijaisesti tukemalla tutkimuksella pyritään lisäksi kehittämään hoitomenetemiä puhkeamisriskissä olevan aneurysman seinämän vahvistamiseksi alkuvaiheessa joko suonensisäiseen hoitoon yhdistettävillä paikallisilla lääkkeillä tai myöhemmässä vaiheessa korvaamalla sekä mikrokirurginen sulku että suonensisäinen hoito uusilla lääkehoidoilla.

TOTEUTUS


Vuotamattoman aivovaltimoaneurysman vuotoriskin arvioimiseksi kehitetään uusia työkaluja. Tulevien vuosien tutkimuksessa kehitetään vuotamattoman aivovaltimoaneurysman seinämän kuvantamista ja seinämän solutason muutoksien analysointia tavoitteena saada nykyistä tarkempaa tietoa pullistuman tilasta ja vuotoriskistä.

LAHJOITTAMINEN


Haluatko auttaa tutkimusta ja lahjoittaa aivoaneurysma-
tutkimukseen
.