HISTORIA


Petri Honkasen säätiö on perustettu vuonna 2013 nuoren, lahjakkaan, neurokirurgiaan erikoistuvan lääkärin ja tutkijan muistoksi.

Petri Honkanen tutki väitöskirjaansa varten aivovaltimopullistumaa (aivovaltimoaneurysma), menetelmää sen vuotoriskin tunnistamiseksi ja sen kuvantamista. Säätiön tarkoituksena on jatkaa Petri Honkasen ja Biomedicumin tiimin aloittamaa merkittävää tutkimustyötä mottona: Petrin työ jatkuu. Apurahoilla tuetaan aivovaltimoaneurysmaan kohdistuvaa tutkimusta tekeviä nuoria tutkijoita. Apurahan tarkoitus on mahdollistaa saajalle täysipäiväisen tutkimuksen tekeminen.

Petri menehtyi 26-vuotiaana lasketteluonnettomuudessa Pohjois-Italian Alpeilla maaliskuussa vuonna 2013.

Petrillä oli kaksi intohimoista harrastusta: valokuvaaminen ja telemarkhiihto Alpeilla. Valokuvauksen kautta Petri sai ymmärtämystä monipuolisesta kuvantamisesta, jota hän hyödynsi ansiokkaasti tohtoriväitösprojektissaan. Petri kehitti tarpeellisten hoitotoimenpiteiden suunnittelua varten kuvantamistapaa tunnistaa potilaan kannalta vähäriskisesti aivovaltimoaneurysman tila ja luonne sekä siihen vaikuttavia tekijöitä.

Säätiön on perustanut Petri Honkasen isä, muun perheen myötävaikutuksella. Sillä on varaukseton tuki Petrin lähipiiriltä ja kollegoilta, jotka tukevat säätiön toimintaa vapaaehtoistyönä ilman palkkioita. Säätiön julkistamistilaisuus pidettiin 20. tammikuuta, Petri Honkasen syntymäpäivänä, vuonna 2014. Tilaisuus oli tarkoitettu Petrin ja hänen omaistensa lähipiirille, joille haluttiin kertoa toiminnan tarkoituksesta ja periaatteista.