Autosuunnistuksen NEZ 2008 - Ruotsin osakilpailu

Viimeiset muutokset 2008-09-28 klo 21:20

NEZ-sarjan päätöskilpailun lopputulokset

2008-09-28 klo 21:20

Ei tullut suomalaisjuhlaa NEZ-sarjan päätöskisasta. Jo perjantai-iltana näytti pahalta kun tanskalaiset valtasivat lämmittelykisassa kärkisijoja. Turtiainen ja Tuomala totesivat Subarunsa kytkimen liian luistavaksi kilpailuun ja niinpä he päättivät jättää peruutusilmoituksen.

Poikkeuksellisen vaativan kilpailun voitti odotetusti Søndergaardin veljespari, Yliniemi-Kulmala ajoi hienosti toiseksi mutta muut suomalaiset olivat vaisuja. Tanskalaiset valtasivat sijat 3-5, joten maajoukkuemestaruus meni jälleen Tanskaan. Pronssille jääneeseen Ruotsiinkin jäi lopulta marginaalia vain kaksi pistettä.

NEZ-sarjan Norjan osakilpailun peruuntuessa sarjapisteet ovat todella tasaiset ja mitalikolmikossa on peräti kolmen maan edustajia. Sarjan voittivat siis täysin sarjapistein Søndergaardit, toiseksi sijoittui edelliskauden poliittisesta taktikoinnista kärsinyt ruotsalaispari Kenneth Lannermo - Ulf Andersson. Yliniemi-Kulmala pääsi pronssille.

Näistä linkeistä tulokset Oscarsnurrenista ja lopulliset NEZ-sarjapisteet.


Lauantaiaamun fiilistelyä

2008-09-27 klo 12:40

Pilvinen ja kolea syyssää, sateen uhkaa on ilmassa mutta toistaiseksi on ihan hyvä keli. Porukka rupeaa hiljalleen valmistautumaan kisapaikalle lähtöön, ajomatkaa majoituksesta on tuollaiset 130 km. Ohjaajakokous on klo 15 ja startit klo 16 alkaen. En tiedä miten saan yhteyksiä nettiin tämän jälkeen mutta kokeillaan yöllä saada jotain tietoa näkyville.

Perjantain lämmittelyajon tuloksia en lupauksista huolimatta saanut "heti kisan päättyessä" sähköpostiin. Koitan päivittää tulostilanteen kun päästään lopulliseen tulosluetteloon kiinni.


Perjantain lämmittely - Uppländska Höstserienin avaus

2008-09-26 klo 23:00 EET

Lähtöpaikalla Bergbybananilla saimme kuulla ilouutisen: perinteikäs Ahvenanmaan Eckerörundan tulee sittenkin. Päivämäärä on joko 15. tai 22.10.

Pilviä kerääntyi taivaalle ja ilta tummeni. Kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä autokuntaa lähti baanalle. Ensimmäisenä matkaan lähtivät numerolla 10 Hannu ja Ari, klo 19:30. Pilvet olivat taivaalta väistyneet ja tähtikirkkaan ilman ainoa haittapuoli oli paikoitellen sankaksikin yltynyt sumu.

Kilpailun kolme ensimmäistä jaksoa perustuivat käytännössä pelkästään OK-asemiin. Helpohkot suunnistustehtävät eivät virhepisteitä osaajille tuottaneet. Mitä nyt enimmäisellä jaksolla joku paikallinen asukas kävi hätistelemässä meikäläisiä. Neljäs jakso sitten erotteli jyvät akanoista. Kolme ensimmäistä viimeisen jakson lähtö-OK:lle saapunutta eli Söndergaardit, Jensen-Mikkelsen sekä Rofa ja Kari saivat ylimääräisen tauon nolla-auton vielä kierrellessä aluetta. Viisitonnisella kartalla snurrattiin rataa pari kierrosta ja homma oli sitten siinä.

Kisan lopputuloksesta ei vielä tätä kirjoitettaessa ole täyttä varmuutta, mutta näyttäisi siltä, että U-luokan kolme ensimmäistä maaliintullutta muodostavat kärkikolmikon maaliintulojärjestyksessä. Suomalaisittain ei näytä liian hyvältä: parhaana Rofa ja Kari kolmantena. Tuloksia tästä linkistä. Tulosluettelon lupasi järjestäjä laittaa sähköpostiin, toivottavasti posti kulkee ennen NEZ-kisan alkua. Klo 15:00 on ohjaajakokous ja klo 16:00 peli alkaa. NEZ-kisan lähtöluettelo tästä linkistä.


Ennakkotunnelmia

2008-09-26 klo 11:00 EET

Ruotsin kisaa edeltävänä torstaina klo 16:25 tuli sähköpostilla tieto Norjasta: työkiireiden vuoksi Tollehaug ei ehdi kisaa tehdä eikä sitä kukaan muukaan tee, joten kisa (ei niin kovin yllättäen) peruuntuu. NEZ-sarjan mestaruus on siis nyt kolmen kauppaa: Söndergaardit, Lannermo-Andersson tai ... Lehtimäki-Uotila. Viimeksi mainitulla tosin edellyttää voiton lisäksi Söndisten jäämistä ilman tulosta sekä Kentsun ja Uffen sijoittumista toiseksi tai huonommaksi. Pronssia huonompaa sijoitusta ei Söndergaardeille voi tämän vuoden sarjasta edes tulla. Muille mitskuille taas, kuten niin monesti ennenkin, on suorastaan tunkua. Mitalikolmikkoon on edes teoreettisia mahdollisuuksia peräti viidellätoista parilla.

Avoinna on vielä myös maajoukkuemestaruus. Suomella on mestaruuteen hyvät eväät, sillä Tanskasta saatu 171 pistettä on parempi kuin Ruotsin tai Tanskan paras tähänastisista. Mestaruuden kannalta tärkeää olisi nyt saada mahdollisimman monta suomalaisparia kärkiviisikkoon.

Kaikkiaan kymmenen suomalaisparia on mukana koitoksessa; pisteitä tähän asti keränneistä poissa on vain Kekkonen-Muttilainen. Vasta-alkajien cupissa Mäki-Tulokas ja Mattila saavat vastaansa Suomen osakilpailun voittajaparin Hannu Lehtimäki - Ari Uotila. Mukana on myös ruotsalaislisenssille siirtynyt suomalalaispari Ojanperä-Rousku, joka ovat lauantaina mittelemässä Ruotsin SM-pisteistä 21 muun ruotsalaisparin kanssa.

Perjantain lämmittelyssä on odotettavissa 56 km reitti, jossa viisi suunnistusjaksoa. Klo 19:30 reitille ensimmäisenä starttaa Lehtimäki-Uotila. Tuloksia saataneen ennen vuorokauden vaihtumista.