Autosuunnistuksen NEZ 2011 OnLine - NEZ-sarjan avaus, Thisted Tanska 6.-7.5.2011


2011-05-08 klo 1:45 EET

Palkinnot jaettu

Saatiin viimein viimeisetkin maaliin ja tulokset laskettua. Palkinnot on jaettu ja pitkä kotimatka alkamassa aamuseitsemältä. Kärkiparit menivät mukavasti ristiin, joten sarjasta näyttää tulevan ainakin lähes yhtä jännittävä kuin viime kaudella.

Maajoukkuekilpailussakin Suomi otti melko hyvin pisteitä. Tanskan joukkue näyttää "paperilla" paremmalta, mutta totuuden saamme tietää vasta kun Ruotsissa pisteitä jaetaan.

Päätän raporttini täältä Tanskanmaalta tähän.
2011-05-07 klo 23:10 EET

Tehtävä suoritettu

Lehtimäki-Uotila ei lähtenyt riskeeraamaan lusikkakorjausta. Kaikki muut lähtivät reitille.

Reitillä oli mittaa liki tuplasti enemmän kuin perjantaina, mutta tällä kerralla mentiin kertaluokkaa helpompaa suunnistusta. Aurinko ei ollut vielä mennyt mailleen kun suurin osa porukasta oli tullut maaliin. Perjantaikisan voittajat eivät uusineet sijoituksiaan, tanskalaisista Holm-Mörup näyttää vetävän pisimmän korren ja ulkomaalaisten luokassa perjantaina voittanut Sjöberg-Mamia on tuloksissa tällä hetkellä kolmantena.

Lannermo-Andersonin autosta hajosi vaihdelaatikko, muille tuntuu olevan tulossa hyväksytty tulos. Tosin, jokunen pari ajaa vielä.
2011-05-07 klo 14:05 EET

Valmiina lähtöön!

Tein pienen päivityksen kuvakollaasiin.

idealcombi-ruten -kisa on alkamassa. Ohjaajakokous on parasta aikaa menossa, sinne en nyt ehtinyt mukaan kun keksin parempaa tekemistä. Audi on siis "ehjätty", mutta kisaan sillä ei taida NaSU-pari tänä iltana lähteä. Kisatuloksia seuraan mikäli tekniikka tuolla toisessa kisakeskuksessa pelaa, tuloksia tulee sitten jossain vaiheessa näkyville tästä linkistä. Menee varmaan taas puolille öihin...
2011-05-07 klo 11:40 EET

Saapui uusi aamu, ja kalpeena kuin...

Tein pienen kuvakollaasin perjantaipäivästä.

Yhdeltä paikallista aikaa olisi ohjaajakokous Hurupissa, n. 38 km majapaikaltamme. Taitaa jäädä väliin, koska lähtöaikamme päivän kisaan on vasta 15:10. Jos oli perjantai-iltana veren vähyyttä reitillä niin nyt onkin sitten väenpaljoutta. Paikalliset eivät näemmä jaksa innostua kahdesta peräkkäisestä kisasta, enkä jos totta puhuen kyllä yhtään ihmettele miksi. Vielä nyt, hyvin nukuttujen yöunien jälkeen on pää kuin Haminan kaupunki, lähde siinä sitten kuudeksi tunniksi tutkimaan karttoja pomppivaan autoon... Lähtöviivalle on tulossa NEZ-luokissa 21 autoa (22 jos Lehtimäki ja Uotila saavat Audinsa iskuun), kansallisissa luokissa 33. Meikäläisten lähtöajat ovat Salminen-Tuomala 14:30, Mattila-Tuokko 14:36, Willner-Vuorinen 14:40, Turtiainen-Kulmala 14:46, Viitala-Heikkilä 14:52, Virtanen-Mäkelä 14:58, Lehtimäki-Uotila 15:04 ja Sjöberg-Mamia 15:10. Kisamatkaa on luvassa 94,7 km + siirtymät.

Keli on aurinkoinen ja tuulinen, mutta melkein T-paidalla pärjäsi jo aamusta. Odotettavissa on hikinen iltapäivä jos tuo aurinko jaksaa pilvettömältä taivaalta möllöttää...
2011-05-07 klo 4:40 EET

Lisää perjantaikisan tunnelmia II

Tulokset ovat viimein selvät. NEZ-sääntöjen mukaan kun 10% maaliin saapuneista myöhästyy kokonaismyöhästä, sitä pidennetään 60 minuuttia. Nyt kävi niin ulkomaalaisten luokassa, kilpailun vaikeusaste oli siis melkoisen hurja. Lehtimäki-Uotilan uudenkarhea Audi sai pahan osuman öljypohjaan ja lopputuloksena oli keskeytys, kaikki muut lähteneet saivat tuloksen.

NEZ-sarjan kärkipaikan jakavat nyt viime vuoden kaksi parasta eli Jensen-Mikkelsen ja Sjöberg-Mamia, mutta toinen osakilpailu kaiken muuttaa voi. Otan hetken huilitauon ja palaan asiaan kun keksin jotain kerrottavaa.
2011-05-07 klo 3:10 EET

Lisää perjantaikisan tunnelmia

Tanskalaisten luokka on valmis. Yhtään protestia ei jätetty, joten reitit olivat sitten epätanskalaisesti paikoillaan karttoihin nähden. Jotkut meikäläiset kärsivät tuplavirheistä, ratamestarit eivät olleet täysin sisäistäneet ylimääräinen tai puuttuva -ajatusta. Kilpailu oli vaikea ja aikaa paloi monella ulkomaalaisella yli sallitun, Tanskassa kokonaismyöhän ylittyessä kaikki asemat viimeisen myöhästymisrajan alle olevalta OTK:lta maaliin rankaisevat puuttuvina (aikapisteitä sitten ei kyllä saa kun aika ylittyy). Nyt näyttää siltä, että Turtiainen-Kulmala ja Andersson-Kihlsteniuksella on aika valumassa vähiin mitä myöhästymisrajaan tulee. Mutta jatkan seurantaa ja päivitän tuloksia sitä mukaa kun niitä saadaan. Tuloslaskenta on nimittäin majapaikallamme...
2011-05-07 klo 1:35 EET

Perjantaikisan tunnelmia

Huh! Saavuimme maaliin reilun viiden tunnin ja vartin takkuamisen jälkeen kaksi minuuttia yli puolen yön. Olipa kisa!

Kisan alkuosa rullattiin auringonpaisteessa Thiestedin teollisuusalueella. Keskiosassa rullattiin pienehköjä teitä ja majatalojen pihoja mm. majapaikkamme ympärillä ja viimeiset kiusaukset snurrattiin plantaaseilla. Vaikka tuntui, että juurikaan mikään ei onnistunut tulimme kuitenkin maaliin toisena ulkomaalaisena. Edellämme tulleet Anheim-Helin tosin olivat heittäneet pyyhkeen kehään ennen viimeisiä jaksoja eli viimeisten jaksojen tarkkarit rankaisevat heillä kaikki puuttuvina.

Tanskalaisten luokassa nähtiin pieni yllätys kun Söndergaardit jäivät kolmen pisteen päähän viime vuoden mestareista. Mörupin kohtaloksi koitui jälleen kolmas sija. Tulosseurantaa täällä.

Tanskalaiseen tyyliin on muuten tullut jälleen pieni muutos: ylimääräinen rankaisee saman kuin puuttuva eli 15 pistettä. Järjestäjälle tämä asettaa haasteen koska "tuplavirheitä" ei pitäisi päästä tulemaan. OK-asemien osalta tämä tarkoittaa, että "virheellisiä" ei pitäisi olla.
2011-05-06 klo 16:00 EET

Matkakertomuksia maasta toiseen ja kolmanteen

Suomessa oli koleahko mutta aurinkoinen keli ajaessamme kilpuriamme Viking Linen tutun Isabellan uumeniin Turussa torstai-iltana. Jostain kumman syystä kun nyt ei ollut kiire emme joutuneet piippuhyllylle mutta saimme auton kuitenkin viimeisenä alakerrasta pois ajavien joukkoon. Aamupalalla nähtiin kirkas taivas ja aurinkoista tai vähintään puolipilvistä oli suurimman osan matkaa Ruotsin läpi ajaessamme. Puolet suomalaispareista oli jo Tanskassa lievittämässä jetlagia, jälkijoukoissa Tanskaan kanssamme porhalsivat Virtanen-Mäkelä, Tuokko-Jalonen ja Lehtimäki-Uotila. Yhdellä välitankkauksella E4 - tie 40 -reitillä 473 km matka taittui ajassa 4 h 40 min. Stenan laivaan pääsimme Göteborgissa tasan puolilta päivin, varttia ennen laivan lähtöä. Lounastauko oli hyvä pitää laivalla, Göteborg-Fredrikshavn ylitys kesti nopealla laivalla kaksi tuntia.

Tanskan puolella puut ja pellot olivat selvästi vihreämmät kuin matkan varrella aikaisemmin. Reittimme jatkui E45 - tie 11 ja majapaikallemme Thistedin Danhosteliin saavumme navinnavin mukaan sopivasti 16:30. Illan kilpailu Thisted Motor Compagni løbet alkaa klo 17:00 ohjaajakokouksella ja lähtöaikamme on klo 18:44. Kisalla on pituutta kohtuulliset 58,8 km + siirtymät eli ihanneaika lienee kahden, kahden ja puolen tunnin luokkaa, myöhästymisraja on Tanskassa usein nähty 240 minuuttia. Osanottajien määrä ei päätä huimaa, suomalaispareja siis kahdeksan, ruotsalaisia seitsemän, paikallisia NEZ-luokassa 10 ja kansallisessa MAB-luokassa viisi. Meikäläisistä ensimmäisenä reitille lähtee Jari-pari Willner-Vuorinen klo 18:16, Salminen-Tuomala 18:20, Mattila-Tuokko 18:24, Lehtimäki-Uotila 18:32, Virtanen-Mäkelä 18:38, Sjöberg-Mamia 18:44, Viitala-Heikkilä 18:50 ja Turtiainen-Kulmala 18:56.

Tarina jatkuu kilpailun jälkeen.


2011-05-04 klo 23:10 EET

Sarja alkamassa

Kuudesta osakilpailusta koostuva kauden 2011 Autosuunnistuksen NEZ-sarja alkaa tulevana viikonloppuna. Tanskanmaalle Thistediin kokoontuvat Pohjois-Euroopan mestaruuspisteitä tavoittelevat autosuunnistajat Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Väkimäärä on jatkanut pienentymistään. Sinivalkoista väriä on vain kahdeksassa autokunnassa eikä "Beginner's cup":iin löytynyt yhtään suomalaista osanottajaa. Ruotsalaisia on lähtölistoilla seitsemän paria ja paikallisia pisteenmetsästäjiä on ilmoittautunut kaikkiaan kymmenen. Taso on kuitenkin kova: koko edelliskauden mitalikolmikko on mukana, mutta kenties kovimpana kantona kaskessa on välivuoden pitänyt Söndergaardin parivaljakko. Kuski-Harald tosin on mukana vain perjantain kisassa mutta enintään yksi kotimaan kisahan vain lasketaankin. Odotettavissa on tiukkaa vääntöä niin paikallisessa kuin ulkomaalaistenkin luokassa. Etukäteen voisin veikata meikäläisistä kovimmiksi Sjöberg-Mamiaa, Turtiainen-Kulmalaa sekä Viitala-Heikkilää. Suomalaisten kiusana on kaksi kovaa ruotsalaisparia, Kenneth Lannermo - Ulf Andersson sekä PL Andersson - Peter Kihlstenius. Paikallisissa Söndikset ovat ylitse muiden, Jensen-Mikkelsen ja Holm-Mörup taistelevat kakkospaikasta. Mutta-mutta, autosuunnistuksen (etenkin tanskalaisen) hauskuus kun on myös siinä, että pelkkä taito ei riitä, tuurinkin pitää olla kohdallaan.

Kiertävä reportterimme on - kuten arvata saattaa - matkalla mukana, joten kisakuulumisia on jälleen luvassa (tekniikkavaraus), pysykääpä kuulolla!


NEZ-kilpailut