Autosuunnistuksen NEZ 2011 OnLine - NEZ-sarjan Suomen osakilpailut, Vaasa-Lapua 23.-24.9.2011Perjantaikisan tulokset . Lauantaikisan tulokset . Sarjapisteet
2011-09-25 klo 2:53 EET

NEZ-sarja päättyi ruotsalaisjuhlaan

Mielenkiintoisen sarjan päätösosakilpailu ABC Lapua AS sekoitti pakan ja voittajaksi äärettömän tiukassa 2011 NEZ-sarjassa ajoi Ruotsin Lannermo-Andersson. Ruotsalaismenestyksen täydensi kisassa kolmanneksi sijoittunut Andersson-Kihlstenius, joka nousi sarjapisteissä tasoihin Söndergaardien ja Sjöberg-Mamian kanssa. Tasapisteisiin päätyneiden sijoitukset ratkesivat sitten viidennen osakilpailun ja keskinäisten samassa luokassa ajettujen kisojen kautta: hopeaa ruotsalaisille ja pronssia Söndergaardeille. Seuraaville sijoille sitten saatiin sinivalkoista väriä Sjöberg-Mamian nelossijasta ja viidennelle sijalle päätyi viimeisen osakilpailun autorikkoon keskeyttänyt Viitala-Heikkilä. Suomalaisten tasainen rintama kuitenkin toi maajoukkuekultaa.

2012 NEZ-sarja aloitetaan Tanskasta toukokuun puolivälissä, online hiljenee, kiitos ja kuulemisiin.
2011-09-24 klo 1:45 EET

Sarjapisteet päivitetty

Sain juuri päivitettyä sarjapisteet narulle. Viisi parasta on tällä hetkellä kahden pisteen sisällä ja Lannermo-Andersonilla on vain voitettavaa. Yksi asia on kuitenkin varma jo nyt: viime vuoden mestaripari ei ole tänä vuonna lainkaan mitaleilla. Mitaleista taistelevat tämän hetkisen taulukon viisi parasta sekä lisäksi Lannermo-Andersson, siis kunkin maan kaksi parhaiten pisteitä saalistanutta paria.

Voiko vielä tiukemmaksi mennä ennen viimeistä osakilpailua? Maajoukkuekultakin on vielä mahdollinen kunhan ruotsalaiset hoitavat sopivasti tuon kärkikahinan. Tuuri ja pulituuri saattavat näytellä ratkaisevaa osaa ABC Lapua AS:n kilpailussa. Sitähän kai autosuunnistus parhaimmillaan juuri on.


2011-09-23 klo 23:45 EET

Rannikkoajon pikakuulumiset

Puolitoista tunnin ihanneaika mutta reitti oli kyllä vaativa. Pariin tuntiin ei kukaan reitistä selvinnyt. Viitala-Heikkilällä jäi kilpuri matkalle mutta järjestäjän Golfilla pääsivät matkaan.

Kotimaisten luokassa Kaipainen-Laakso otti piikkipaikan, Sjöberg-Mamia kakkosena. Ulkomaalaisten luokassa Lannermo-Andersson heilutti tahtipuikkoa ja Hellanderit tällä hetkellä kakkosena. Hmm, maukasta mm. maajoukkuekisaa ajatellen...


2011-09-23 klo 18:55 EET

Viimeinen pyristys alkamassa

Vaasaan ja Lapualle on kokoontunut AS-kansa mittelemään NEZ-mestaruudesta sarjan päättävissä Suomen osakilpailuissa. Vaikka suomalaiset ovatkin hiukan altavastaajia, ei kirvestä ole heitetty kaivoon. Mitaleille on vielä hyvät mahdollisuudet Viitala-Heikkilällä sekä Sjöberg-Mamialla, mutta voitto tarvitsisi saada. Muita kovia mitaliehdokkaita ovat Tanskan Holm-Mörup ja Söndergaardit sekä Ruotsin Lannermo-Andersson ja Andersson-Kihlstenius. Tanskalaisilla on lievä yliote ja vahvimmin kullassa on kiinni Holm-Mörup, jolla on jo kaksi osakilpailuvoittoa. Muilla edellämainituilla on vain yksi.

Koitan saada tuloksia seurattua ja palaan asiaan kun on jotain uutisia.


NEZ-kilpailut - Online NEZ1 & 2 - Online NEZ3 & 4