Autosuunnistuksen NEZ 2012 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ aloitussivu . Tulokset perjantain kisasta . lauantain kisasta . pistetilanne sarjassa. Anssin kuvablogi . Järjestäjän infosivut: 11.5. NEZ1 . 12.5. NEZ2 . Lähtölistat: 11.5. NEZ1 (pdf) . 12.5. NEZ2
as.netin foorumi NEZ Tanska 2012

2012-05-24 klo 13:40 EET

Coda

Onneksi mainitsin tuon tekniikkavarauksen... Uskollinen läppärini päätti hyödyntää kaiken käytettävissä olevan dataliikenteen ja molempien matkassa olleiden kännyköiden EUDATAVAHTI lähetti minulle ilmoituksen, että 61,50 e käytetty, enää ei tietoa siirry. Kuin sitten pisteeksi i:n päälle läppärini kieltäytyi lauantain kisan jälkeen käynnistymästä muualle kuin vikasietotilaan. Myös autolaturin ja läppärin välinen kipinänsiirtoketju meni umpisolmuun eikä akku latautunut ilman verkkovirtaa. Aivan sama, totesin Stadsgårdenilla mutta jätin kuitenkin paiskaamatta laitteen Itämereen. Onneksi, sillä turhia ohjelmia parisen tuntia rauhassa laitetta ihmeteltyäni se rupesi taas yhteistyökykyiseksi. Ja Suomeen palattuani tekstiviestillä sain tiedon, että taas on eu-datasiirtopoletteja 61,50 eken arvosta. Eli.

Jatketaan tästä Savitaipaleella elokuun lopussa. Pelihän on jälleen huikaisevan kutkuttavan jännittävä.

2012-05-12 klo 15:35 EET

Perjantaikisan tulokset ja lauantain tunnelmia lähtöpaikalta

Rolf Felin on mukana kilpailun tuomaristossa ja sai muilutettua tarkasti varjellun salaisuuden nähtäväksi eli perjantain kilpailun tulosluettelon. Löytyy tästä linkistä. Kisajärjestäjät eivät perinteiseen tapaan tuota tietoa levittele kisan jälkeen eikä järjestäjän internet-vastaavat taida olla töissä viikonloppuisin...

Lauantain sää on todella tuulinen ja vettä saadaan niskaan (vaakasuorassa) puolen tunnin välein parisen minuuttia kestävissä kuuroissa... Kisa on alkanut, alkupään lähtijät lähtevät hiljalleen Statoilin pihasta kohti ensimmäisiä suunnistuskujeita. Tämä kisa alkaa siis siirtymällä. Kisan reitillä on mittaa 71,9 km ja siitä suuri osa kuulema rullataan metsäteillä. Saapa nähdä mitä tuleman pitää...

Vielä yksi spekulaatio täällä on ilmoilla. Nimittäin perjaintakisan paikallisten luokassa voittanut Holm - Mørup käyttää navigaattoria. Tanskan säännöistä on kuulema löytynyt jonkinsortin porsaanreikä, jota veijarit käyttävät "törkeästi" hyväkseen. Ehkä olisi jo aika sallia tuokin tekninen laite kaikille. Eihän valvonta tähänkään asti ole kovin tehokkaalta vaikuttanut, eli ties vaikka olisi kuinkakin yleinen apparaatti kisapirsseissä. Mahtava etu esim. juurikin Tanskan plantaaseilla...

2012-05-12 klo 10:55 EET

Perjantaikisan muisteloa

Illansuussa aloitettiin kisaa Sundsin autoliikkeen pihasta. Pilvipoutaa piteli, tuuli kovasti ja vettä tuli kuuroina pariin otteeseen. Suurta autorheilujuhlan tuntua oli lähtösuoralla, autoja seisoi jonossa, kääntyili ja peruutteli koko ajan kolme tai neljä pohtimassa että lähdettiinkö nyt ihan oikeaan suuntaan... Hellanderit muuten olivat mukana.

Itse kisa oli helpon tuntuinen mutta reittivirheiltä ei välttynyt kukaan. Kisan suolana ajettiin pari vauhdikasta jaksoa Nørlundbanalla (ensimmäistä kertaa kun itse olen radalle päässyt). Muutoin oli aika peruskikkailevaa tanskalaista. Puuttuvan ja ylimääräisen virhepisteiden muututtua 25:een muuttui kisan ajamisen luonne jonkin verran.

Maaliin saavuttiin kuka mitenkin n. klo 23:00 alkaen. Tuloslaskennassa kesti ja kesti, lopulta n. klo yhdeltä järjestäjä ilmoitti palkintojenjaon olevan lauantaikisan ohjaajakokouksen yhteydessä. Lähtiessämme kotimatkalle neljän (4) U-luokkalaisen tulos oli laskettu: 1) Turtiainen - Kulmala, 2) Viitala - Heikkilä, 3) Sjöberg - Mamia, 4) Kaipainen - Laakso. Virtanen - Mäkelä tosin kuului tehneen huippusuorituksen vain kolmella reittivirheellään.

Rautaisannos oppia tanskalaisesta autosuunnisuksesta: siirtymät eivät ole ennakkovapaita...


2012-05-11 klo 10:55 EET

Tanskan avausviikonlopun ennakot

Pientä dramatiikkaa jo ennen kilpailua... Hellanderin veljekset ilmoittautuivat kisoihin liian viime tipassa. Perjantaikilpailun ilmoittautumisaika päättyi kisaa edeltävänä maanantaina klo 18:00 kun taas lauantain kilpailun ilmoittautuminen piti hoitaa viimeistään sunnuntaina. Hellanderit ilmoittautuivat maanantaiaamuna, joten lauantain kilpailussa he eivät voi saada NEZ-pisteitä sääntöjen 10. kappaleen perusteella. Hellanderit ilmoittivat etteivät tule Tanskaan lainkaan jolleivät saa osallistua NEZ-sarjaan molemmissa kilpailuissa ja tätä säädettiin sitten muutama päivä ruotsalaisten ja tanskalaisten kanssa. Lopulta päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että säännöt koskevat myös ruotsalaisia. Eli Hellanderit jäänevät myös perjantain kisasta vek. Sinänsä ihmeellistä kiukuttelua - he olisivat aivan hyvin voineet kuitata NEZ-kultaa vaikka yksi Tanskan kilpailu jäisikin väliin.

Yhdeksän suomalaisautokuntaa löytyy lähtölistoilta. Muutama vakiokasvo puuttuu mutta onneksi on saatu myös Beginner's cupiin pitkästä aikaa suomalaisnimiä. Tervetuloa huikean haasteen pariin Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa! Samoin Jyväskylän SAST on saanut NEZ-joukkoonsa täydennystä Seppo Järvisen lähdettyä kuljettamaan Arto Mattilaa.

Pääjoukko lienee saapunut tanskanmaalle jo torstaina totuttelemaan pa**an hajuun, ja onhan perjantain kilpailun lähtöajatkin tiukasti klo 18:30 jälkeen. NEZ-reportterinne kuitenkin porhaltaa par'aikaa kilpurissa Ruotsin läpi kohti Helsingborgia. Pilvistä on ja pientä sadekuuroa saadaan putsaamaan tuulilasia vähän väliä mutta lämmintä kesäsäätä pitelee. Matkaa jäljellä tuollaiset 600 km mutta eiköhän tästä lähtöpaikalle ennen lähtöaikaamme ehditä.

Perjantain kilpailun, NEZ Sunds Auto-løbetin, ratamestari on Jan Søndergaard, joten tanskalaisten huippupisteet jaettaneen Bent Mikkelsenin ja Jørn Mørupin tiimien kesken. U-luokassa ottajia taas on runsaasti: Tanskassa ovat voiton makuun päässeet meikäläisistä karttureista niin Erkki Laakso, Jari Kulmala, Juha Heikkilä kuin Kari Mamiakin, ruotsalaisten osalta voisi taas veikata kolmen kauppaa: podium-paikasta tiukimmin tulevat taistelemaan Peter Kihlsteniuksen, Ulf Anderssonin ja Per Hellanderin autokunnat (jos siis viimeksi mainitut eivät toteuta uhkaustaan jäädä kotiin murjottamaan). Luvassa on 54 km suunnistusta ja 37 km siirtymää, ihanneaika 3 tuntia, maksimiaika 7 tuntia.

Suomalaisväriä baanalle saadaan 18:44 alkaen kun reitille ampaisevat Järvinen ja Mattila. Heh heh, missä kohtaa piti nauraa. Tanskassa mihinkään ampaista. Eräänäkin vuonna lähtösuoralla arpoi kuusi kahden minuutin välein edellämme lähtenyttä kilpailijaparia saadessamme vuorollamme kilpailukartat.

Säännöt ovat muuttuneet suosimaan hiukan tarkempaa kartanlukua: niin puuttuva kuin ylimääräinen rankaisee 25 pistettä = minuuttia, tuplavirhettä ei enää tunneta. Jos mukaan tarttuu puuttuva ja ylimääräinen pitää varmistua, että tuloslaskenta ei anna 50 pistettä.

Palailen eetteriin illansuussa kisapaikalta.
2012-04-04 klo 14:30 EET

NEZ-sarja 2012

11.5. ilmoittautuneet - 12.5. ilmoittautuneet

NEZ-sarjan ilmoittautumiset ovat käynnissä. Sarjahan alkaa Tanskan Ikastista 11.5., NEZ-online seuraa tapahtumia jälleen tekniikan salliessa... Tällä hetkellä (4.4.) listalla on vain yksi suomalaispari mutta eiköhän niitä sinne taas tusina saada?
NEZ-kilpailut