Autosuunnistuksen NEZ 2012 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ aloitussivu . Tanskan juttu . as.netin foorumi Savitaipaleen Yöajosta 2012 . Viralliset kisasivut . NEZ OnLine

2012-09-10 klo 08:30 EET

Ohi on...

Savitaipaleen yöajoissa koettiin niin huikeaaa jännitystä kuin pientä dramatiikkaakin. Ne, jotka osasivat, tekivät huippusuorituksia ja muutkin olivat vahvasti mukana. Molempina päivinä voittivat huikeassa voittoputkessa olevat Viitala-Heikkilä ja Söndergaardit.

Perjantain kilpailu oli harvinaisen onnistunut pituudeltaan ja vaikeusasteeltaan. Puoleen yöhön mennessä olivat kaikki pois metsäteiltä eivätkä virhepistesaldot kenelläkään pilvissä huidelleet.

Lauantain kisa olikin sitten kertaluokkaa kovempi koitos. Paikoin kohtuukovista maastoista ja muutenkin vaativahkosta reitistä huolimatta vain yksi, valitettavasti kotimaisista, keskeytti tekniseen vikaan. Ulkomaalaiset taas pidennyttivät jaksomyöhiä peräti kahdesti (ja silti tämäkin raja täyttyi yhdeltä tanskalaisparilta). Ruotsin nuori Daniel Mörnborg taas päätti jättää leikin kesken kun Beginner's cup -osuus oli suoritettu. Perjantaina hyvin pärjännyt Lannermo-Andersson epäonnistui lauantaina ja sinikeltaisia masensi myös tanskalaisten kaksoisvoitto.

Joukkuekilpailua ajatellen parhaiten pullat ovat uunissa Tanskalla. Yhden pisteen etumatka Suomesta kasvaa Ruotsissa helposti. Suomelle on kuitenkin lohdutuspalkintona tarjolla ainakin suhteellisen varma hopea, sillä ruotsalaisten joukkuepistesaalis jäi tänä(kin) vuonna todella laihaksi.

Tulospalvelu toimi viikonlopun yli online, joten katsoin tarpeettomaksi kommentoida asiasta tämän enempää. Söndergaardithan ovat ottamassa omaa paikkaansa sarjan kärjessä, ruotsalaiset enemmän tai vähemmän epäonnistuivat ja sinivalkoisissa saatiin podiumille taas "uusia" nimiä. Piikkipaikan takana taistelu muista mitaleista jatkuu tuttuun tapaan tasaisena, jos kohta mitaliehdokkaita on hiukan vähemmän kuin viime vuosina on totuttu näkemään. Näyttää siltä, että viime vuonna kaksoisvoiton saavuttaneilta ruotsalaispareilta mitalit ovat jo karanneet käsistä eikä toissavuoden mitalikolmikkoakaan nähdä tämänvuotisessa mitaligaalassa. Beginner's cupissa taas paikallisilla on lievähkö etulyöntiasema meikäläisiin nähden. Mutta eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa ja jatketaan tästä lokakuussa Ruotsissa.

2012-08-28 klo 23:30 EET

NEZ 3 & 4 Savitaipaleen Yöajo 7.-8.9.

Savitaipaleen UA, tuo hiottu AS-timantti Kaakkois-Suomessa, otti haasteen järjestää Suomen NEZ-osakilpailut ja "kaupan päälle" vielä B-cupinkin. Tarjottuihin AS-haasteisiin SavUA on aika ennakkoluulottomasti ryhtynyt sopivasti ärsytettynä ja mikäs siinä kun lähiympäristössä on upeita AS-maastoja lähes vaikka muille jakaa.

Ilmoittautuminen päättyy 31.8. klo 18:00, tätä kirjoitettaessa siis on vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua mukaan. Ilmoittautuneiden määrä on vielä surkean pieni ottaen huomioon mistä on kysymys, mutta ehkä tuo tuosta vielä paranee. Ehkä. Toivottavasti.

Kisan sivut järjestäjä on ulkoistanut allekirjoittaneelle. Viralliset kisasivut löydät täältä. Tarina täällä NEZ OnLinessä jatkunee kisa-aattona. Tai ehkä jotain spekulanttia voisin tänne paiskata ilmoittautumisajan päätyttyä. Ehkä. Mahdollisesti.