NEZ-Online

NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus


NEZ - Säännöt - Competitions/Kilpailut - NEZ-points/Sarjapisteet

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake - NEZ info (pdf)


Autosuunnistuksen NEZ 2015 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . Tanskan kisat . Ruotsin kalenteri 2015 . Wiime Wuoden OnLine . Tanskan kisaviikonlopun OnLine . Suomen kisaviikonlopun OnLine . Säätiedot: yr.no

Kutsut (pdf)
Lähtölistat (pdf): perjantaikisa, uusi (versio 2015-09-24) . lauantaikisa
Kisainfo (PM1), molemmille kilpailuille yhteinen, sis. mm. kartan lähtöpaikalle.
Tulokset (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
2015-09-27 klo 17:55 EET Tuloksia

Tuloksia

Perjantain kilpailun tulokset olivat menneet yön aikana uusiksi (yllättyikö joku?). Viimeisen jakson sisäänajouralle juuttunut ratamestarin ajoneuvo pysäytti viimeiset kilpailijat ja viimeinen jakso mitätöitiin. Uusia tuloksia uusissa kuvissa...

Perjaintain kilpailun jälkeen olikin sitten henkilökohtainen NEZ-mestaruus selvä. Tomi Viitala ja Juha Heikkilä nappasivat kultamitskun itselleen maksimipistein.


Voittajan on helppo hymyillä!

Lauantain kilpailu olikin oikein "kunnon vanhaa autosuunnistusta"; reitiltä löytyi ikivanhoja peruskarttoja, 1:15.000 suunnistuskarttoja, kuusenoksien aliajoja, tiheästi ripoteltuja OK-asemia ja muita huikeita jekkuja. Tanskalaiset olivat ryhdistäytyneet ja nappasivat U-luokan kolmoisvoiton: Söndergaardit-Jensen/Mikkelsen-Spiegelhauer/Johansen. Meikäläiset miehittivätkin sitten sopivasti seuraavia sijoja:
4. Jalonen-Rousku
5. Hirsivaara-Mamia
6. Karppinen-Saarinen
7. Lundahl-Bitter

Kahdeksantena olleen Holm-Mörupin perässä sitten jälleen Turtiainen-Kulmala ja uudet mestarit Viitala-Heikkilä. Pikaisen laskennan perusteella maajoukkuekulta tulee jälleen Suomeen ja joukkueessahan sitten jäseniä riittää... edelliset neljä paria saivat kaksi uutta kaveriksi.

Paikallisten luokassa Henriksson-Andersson ei antanut muille pistettäkään: kaksi voitettua kotimaan kisaa ei kuitenkaan auttanut, vain yksi kotimaasta lasketaan.

Tomi Viitala-Juha Heikkilä nappasi siis pitkästä aikaa Suomelle henkilökohtaisen kultamitalin ja vieläpä maksimipistein - lauantain kilpailuun ei tarvinnut sitten lähteä kuin nautiskelemaan makeista ja vauhdikkaista metsäteistä. Ja kyllähän niitä vauhdikkaita pikkuteitä Guttstasnurrenissa riittikin.

Toimittelija sai kuin saikin käsiinsä dokumentin lauantaisista tuloksista, valitettavasti lista loppuu kesken.2015-09-26 klo 3:55 EET Perjantain kisaterveisiä

Norasnurren

Heh, eipä tuo perjantain versio 2 lähtölistasta ollutkaan oikea... Uusi lähtölista odotteli lähtöpaikalla sinne saapuessamme.

Melkoisen hurja oli perjantain kilpailu, saavuimme maaliin juuri ennen aamukahta. Kisa itsessään ei oikeastaan ollut kovin pitkä (starttimme oli kahdeksan jälkeen perjantai-iltana), mutta jokaisella AT:lla saimme seistä lähtöaikaa vartomassa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta lähes puoli tuntia. Ja viimeiselle lähtö-AT:lle jonottaessamme piti ajokki työntää irti syvistä "spååreista".

Vaikka keli illan hämärtyessä oli varsin mukava, saatiin kesken kisan jonkin verran vesisadettakin.

Maisemaa Lindesbergin järven rannalta.

Suomalaisittain kisa oli melkoisen onnistunut: ulkomaalaisten luokan kärkipaikkaa piti Viitala-Heikkilä, oikeastaan vain Holm-Mörupin puuttuessa listalta. Söndergaardit olivat peräti viitisen minuuttia hitaampia. Kolmanneksi paras tanskalainen, Jensen-Mikkelsen, löytyi tässä vaiheessa yleiskilpailun tuloslistalta vasta sijalta 19.

Märkä keli oli tehnyt teistä paikoitellen erittäin liukkaita, ojasta löytyivät kisan tiimellyksessä mm. N-kertaiset Ruotsin mestarit Haraldsson-Andersson (n. 25 min) sekä - samasta kohtaa ja samaan aikaan Hirsivaara-Mamia (n. 18 min). Em. veijarit saivat yhteistyöllä ja yhden hyvin hitaasti liikkuneen ruotsalaisparin avustuksella ajokkinsa ojasta juuri erään tanskalaisparin tupsahtaessa samaan kaivantoon.

Muutaman tunnin yöunen vuoksi raportti jää tässä kohtaa hiukan torsoksi, mutta oheisesta kuvasta pystynee poimimaan tuloksia (kun osaa tavata nimet oikein). Pahoittelen kuvien huonoa laatua, ei ollut oikein intoa hifistellä ison autosuunnistusjoukon pörrätessä ympärillä... Ainakin Holm-Mörup siis puuttuu listalta. Palataan asiaan lauantain kisakuulumisien tiimoilta.

Tulosluettelot lähtiessämme kohti majapaikkaa.

2015-09-24 klo 10:55 EET Perjantain lähtöluettelo päivitetty

Lähtöjärjestyssekoilua

Eivätpä nuo toverit tuolla länsinaapurissamme osaa tavata NEZ-sääntöjä ja lähtöjärjestys oli määritelty virheellisesti. Perjantain kisasta on nyt tullut uusi lähtöluettelo, tosin missään ei näy että olisi päivitetty mutta järjestys on joiltakin osin eri kuin "alkuperäisessä". Alkuperäinen lähtölista löytyy kun latauslinkistä ottaa tiedostonimestä viimeisen a-kirjaimen pois.
2015-09-21 klo 0:55 EET Ruotsin NEZ-ennakot, 2015-09-23 päivitetty kisainfo PM1 ja lähtöluettelot

Finaaliviikonlopun ennakot

No niin, Ruotsin NEZ-osakilpailut päättävät tämän vuoden sarjan tulevana viikonloppuna. Vaikka kisojen kutsuja ei ikinä saatu NEZ-sääntöjen mukaisesti englanninkielisinä en usko ruotsinkielisen kutsun olevan mahdoton ymmärtää kellekään aktiivisesti NEZ- tai PM-sarjaa kiertäneelle. Molemmissa kilpailuissa ratamestarit ovat todella kovissa liemissä keitettyjä, vahvoja (lue: pänkkejä) pitkän linjan Bil-O veteraaneja ja kilpailuissa käytetään pitkästä aikaa numeroituja kilpiä (sekoitettu numerointi). Kilpailukeskus on molempina päivinä sama, Lindesberg Meritors Fritidsgård, johon on opastus kantatieltä 50. Edit 23.9.2015: Kartta kisainfo PM1:ssä

Ilmoittautuneiden listalta löytyvät lähes kaikki sarjassa tänä vuonna pisteitä saalistaneet. Tanskalaisista puuttuu vain Hansen/Hansen, ruotsalaisista Ringberg/Ringberg sekä järjestelyvastuussa oleva Annala/Andersson ja meikäläisistä Salminen/Tuomala. Kuljettaja on vaihtunut Ingvar Evaldssonilla ja Kari Mamialla.

Henkilökohtaisissa pisteissä vahvimmalla on Viitala-Heikkilä, joka on toistaiseksi maksimipisteissä. Muita mitaliehdokkaita ovat Søndergaardit, Lundahl-Bitter, Henriksson-Andersson ja Jensen-Mikkelsen. Kympin sakkiin sitten onkin tulijaa melkein ovista ja ikkunoista. Nykyisen pistelaskukäytännön aikana kymmenes sija on saavutettu 219...220 pisteellä ja tähän "maagiseen" rajaan on edellä mainittujen lisäksi ainakin yhdeksällä muulla parilla hyvät mahdollisuudet.

Suomi on hyvää vauhtia menossa kohti maajoukkuemestaruutta, mutta onpa tuo maajoukkuemestaruus ennenkin sössitty juuri Ruotsin osakilpailuissa. Suomalaisten heikkous on reitinmäärittelyssä: Ruotsin tyyli on hyvin lähellä erästä Tanskassa käytettyä reitinmäärittelytapaa. Suomalaisilla ei sen sijaan ole juurikaan harjoittelumahdollisuuksia, jollei sitten tee exkursiota Ruotsiin (kuten "Lundahl"-Bitter). Viime vuoden "historiallinen" maajoukkuepronssi sen sijaan ei oikeastaan enää voi toistua, kärjen takana on "riittävästi" tukijoukkoja paikkaamaan epäonnistumisia - vaikka eihän niitä nyt tietystikään tule :).

Jännittävää NEZ-finaalia on tuttuun tapaan lähdössä seuraamaan Eräs Harrastelijatoimittelija. Pitäkääpä siis tämä kanava avoinna ensi viikonloppuna, saattaapi tipahdella informaationmurusia tuolta rakkaasta länsinaapuristamme.