NEZ-Online

NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus


NEZ - Säännöt - Competitions/Kilpailut - NEZ-points/Sarjapisteet

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake - NEZ info (pdf)


Autosuunnistuksen NEZ 2015 OffLine - DK


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . Tanskan kisat . Ruotsin kalenteri 2015 . Wiime Wuoden OnLine . Täsmäsää Skive
Kutsut (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
Lähtöluettelot (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
Tulokset: perjantaikisa . lauantaikisa
2015-04-28 klo 15:40 EET Jokohan olisi tulokset valmiina...

Muutoksia lauantaikisan tulosluettelossa

Norjan surullisenkuuluisa tuloslaskenta on saanut vahvan seuraajan Tanskasta. Vaikkei nyt ihan kahta viikkoa ollakaan mietitty. Tuloksista lienee nyt versio viisi järjestäjän nettisivuilla ja niistäpä poimin muutokset tänne NEZ-sivuillekin. Jokohan tästä uskaltaisi ruveta sarjapisteitä päivittämään?
2015-04-26 klo 2:08 EET Lauantaikisan tulostenlaskenta petti

BILA-löbet tuloslaskenta alkoi tökkiä

Tulokset saatiin mutta niitä ei virallistettu. Järjestäjän mukaan "noin puolivälistä" tuloslistaa on virheellisiä lopputuloksia tietokonejärjestelmän sekoamisen vuoksi. Seli-seli sanon minä, ei tuloslaskenta Tanskassakaan ole mitään rakettitiedettä. Mutta niin vain nostettiin kädet ylös ja "tarkistuslaskenta tehdään sunnuntaina tai maanantaina". Eipä sitten muuta kuin unta palloon ja valmistautuminen kotimatkalle.
2015-04-26 klo 0:08 EET Lauantaikisan tulosseurantaa

BILA-löbet tuloslaskenta käynnissä

Ja täällä jälleen toimitellaan tiedoksellisuutta lauantain kisasta. Melkoisen haastava oli reitti, kisassa pyörittiin sekä plantaaseilla, teollisuusalueilla että kylien keskustoissa. Illan harmauden muuttuessa pimeydeksi alkoi kevyt sade, joka saattaa hiukan kiusata vielä reitillä kurvailevia... Tulosseurantaa tästä linkistä
2015-04-25 klo 2:50 EET Perjantaikisan tulokset valmiina?

Palkinnot jaettu

Kello 1:30 paikallista aikaa jaettiin kisan palkinnot. Tosin, tulosluettelosta näytti uupuvan vielä muutama nimi... Yhtä lukuun ottamatta sain kuitenkin kerättyä tiedonmuruset talteen ja tulokset niiltä osiin kun niitä tänä yönä mistään löydän ovat netistä luettavissa. Vuorinen-Pusan tulos puuttuu.

Maajoukkuepisteitä tuli varsin mukavasti: meikäläiset veivät kaksi ensimmäistä sijaa ja kolmanneksi paras ruotsalainen on vasta kymmenes (!?). No, huominen kaiken muuttaa voi, tai siis "myöhemmin tänään". Nyt vetäydyn yölevolle, tästä jatketaan kun on jotain uutta kerrottavaa.


2015-04-25 klo 1:10 EET Perjantaikisan kuulumisia, päivitys 1:17 tulosseurantalinkki

DanGlas Løbet suunnistettu

Klo 23:27 paikallista aikaa saavuimme maaliin ulkomaalaisten luokan toisena autona. Reittivirheitä tuli helpohkolta reitiltä kerättyä taas sankokaupalla eivätkä ajatkaan ihan nollille menneet. Tulosseurantaa täällä.

Kisa koostui oikeastaan kolmesta etapista, joista ensimmäinen oli puhtaasti kaupunkiajelu, toinen jakso kurvailtiin valoisassa metsässä ja lopuksi sitten ihan kaikkea ja pimeässä. Kilpiä oli maastossa suorastaan yllättävän vähän, kilpailukortteja ei tarvittu kuin yksi eikä sekään tullut täyteen.


2015-04-24 klo 19:10 EET Terveisiä Tanskasta!

Terveisiä Tanskasta

No niin, 980 km siirtymä Tukholman Stadsgårdenista on taivallettu. Tanskassa on "normikevät", lehtipuut vihertävät, aurinko paistaa pilvien lomasta ja tuulee. Lämmintä on kymmenen asteen verran. Suomalaiset taitavat kaikki olla majoittuneena Roslev Vandrarhjemissä, mikä on molempien kisojen tuloslaskentapaikka. Tullessamme tosin porukat porhalsivat vastaan, ohjaajakokous kun alkaa jo 18:30 paikallista aikaa. NEZ-luokassa ensimmäisenä meikäläisenä starttaa Veikko Salminen-Ari Tuomala klo 19:04 paikallista aikaa. Kaiketi sinne 50 km päähän lähtöpaikalle pitäisi pikkuhiljaa lähteä meidänkin. Maalissa olemme todennäköisesti vasta puolen yön jälkeen eli tulosseurantaa sitten aamuyöstä... Maksimiajoaika illan kisalle on 418 minuuttia.


2015-04-22 klo 11:10 EET Lyhyesti säännöistä ja säästä :)

Tilannekatsaus

Pikaisella vilkaisulla mitään oleellista ei Tanskan AS-säännöissä ole muuttunut vaikka DASU:n O (orienteering) -lajiryhmä on muuttunut V (vejsport) -lajiryhmäksi. Numeroituja kontrolleja ei enää tunneta säännöissä (kerran taisi jossain Söndisten kisassa olla tällainen käytössä vuonna miekka ja kilpi). GPS-laitteista en löytänyt säännöistä enkä virallisista kirjeistä mitään mainintaa. Reittivirhe on aina 25 virhepistettä on sitten kysymyksessä ylimääräinen tai puuttuva - sama koskee muuten myös aikatarkastusasemia!

Rabat pitää itse anoa eli jos toteaa saaneensa yhdestä suunnistusvirheestä kaksi reittivirhettä pitää 45 minuutin kuluessa maaliin saapumisesta antaa anomus järjestäjälle ja voi saada hyvityksiä. Mallilomake on perjantain kisan lähtöluettelossa, taidanpa tulostella muutamia kappaleita omaksi huviksi mukaan matkaan. Järjestäjällä on kuitenkin edelleen oikeus toimia myös ilman lomaketta.

Säätiedot näyttävät "perussäätä", lämpötila kympin pintaan, tuulta ja pilvistä. Lauantaina tosin sateen mahdollisuus kasvaa.


2015-04-20 klo 11:40 EET Sarjan avausviikonlopun lähtöluettelot julki

Smørrebrødien maahan!

Tulevana perjantaina alkaa jälleen autosuunnistuksen NEZ-sarja. Lähtöluettelot Tanskassa järjestettävistä avauskilpailuista kopsahtivat sähköpostilaatikkoon aamulla. Listoilta löytyy yhdeksän tanskalaisparia, kahdeksan paria rakkaasta naapurimaastamme ja yksitoista meikäläistä - osanottajamäärän viime vuonna alkanut kasvu tyrehtyi siis heti alkuunsa. Nimet ovat pitkälti tuttuja sarjaa seuranneille, viime vuosien aktiivisista "lämpimistä" nimistä puuttuvat oikeastaan vain Henrik Møller-Nielsen, Jesper Eklund ja Jari Vuorinen. Yksi mielenkiintoisimmista seurattavista lienee 15 vuoden tauon jälkeen kartanlukijaksi sarjaan palaava Riku Bitter, joka muistetaan lukuisten kotimaisten kultamitaleiden lisäksi huikeista suorituksista Pohjoismaiden mestaruuskisoissa 1990-luvulla sekä 2006 NEZ-sarjan "ensimmäisestä" kultamitalista - kuljettajana. Edellisestä kilpailustaan Tanskassa kartturina (vuonna 2000) Rikulla on puolustettavanaan ei enempää eikä vähempää kuin U-luokan voitto. Bitterin lisäksi Tanskassa osakilpailuvoittoon ovat yltäneet ainakin seuraavat lähtöluettelosta löytyvät kartturit: U. Andersson, J. Heikkilä, P. Kihlstenius, J. Kulmala, K. Mamia ja I. Rousku, paikallisista Johansen, Mikkelsen, Mørup ja Søndergaard. On siinä palkintopallille tunkua...

Lauantain kapinassa on mukana myös aloittelijoiden Beginner's Cup. Kuusi paria on merkattu tälle listalle, kaksi meikäläistä, kolme ruotsalaisparia ja yksi tanskalaispari. Tanskan Døssingit laitan Beginner's Cupin voittajasuosikeiksi, oman maan reitinmäärittelytyylin pitäisi parhaiten istua sille, joka sitä on eniten määrittänyt. Meikäläisten onnistumiseen en oikein kovia toiveita uskalla laittaa, eihän Suomessa mitään tarvitse määrittää. Tai sanotaanko nyt niin että pelkään pahinta mutta toivon parempaa.
2015-02-02 klo 13:15 EET NEZ-kauden Tanskan kilpailujen kutsut julkaistu ja ilmoittautuminen avattu

Tanska kutsuu!

No niin hyvät NEZ-ihmiset. Tanskasta tuli viikonloppuna tuoreita autosuunnistusuutisia: NEZ-avausviikonlopun kutsut ovat tulleet julki ja ilmoittautuminen avattu. Toimintaohjeet lienevät kuten viime vuonna eli ilmoitus Juha Heikkilälle, ilmoittautuminen kisoihin järjestäjän ohjeen mukaan, lisenssikortin tilaus AKK:sta ja sitten vielä matkat ja majoitukset. NEZ-sääntöihin tai Tanskan sääntöihin mahdollisesti tapahtuneista muutoksista ei toimittelijan korviin ole kuulunut mitään. Mutta asia tietysti varmistetaan...

Perjantaina startti on Viborgissa, lauantaina Nykøbing Morsissa. Molemmissa kilpailuissa maali on Roslevissa, Skiven pohjoispuolella.