NEZ-Online

Autosuunnistuksen NEZ 2012 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ aloitussivu . Tanskan NEZ-raportti . Suomen NEZ-raportti . NEZ Ruotsi autosuunnistus.net'n foorumissa . NEZ 5 bilorientering.se'n foorumissa (hahhaa...) . Bil-o kisainfo (ilmot, kutsut jne)

NEZ 5: Norasnurren, perjantai 19.10.: kutsu (pdf) . ilmoittautuneet . lähtöpaikka . lähtöluettelo (pdf) . tulokset
NEZ 6: Vingåkersnurren, lauantai 20.10.: kutsu (pdf) . ilmoittautuneet . lähtöpaikka . lähtöluettelo (pdf) . tulokset
2012-10-21 klo 6:00 EET

NEZ 2012

Kausi 2012 on pulkassa mitä NEZ:iin tulee: Kymmenen parhaan joukosta peräti puolet (5) suomalaisia:
4. Kari-Pekka Turtiainen - Jari Kulmala
8. Kari Virtanen - Timo Mäkelä
9. Rolf Sjöberg - Kari Mamia
10. Jari Willner - Jari Vuorinen

Tästä jatketaan huhtikuussa Tanskassa. Eli aloitetaan puhtaalta pöydältä 2013 mitalien jahti.

2012-10-21 klo 1:40 EET

Finaalin jälkilaskelmaa osa II

Mitalit alkavat olla jaossa. Alustavasti näyttää nyt siltä, että vaikka tanskalaiset dominoivat joukkuekisaa ja vievät myös henkilökohtaisen mestaruuden, muut mitalit jäävät muille. Viitala-Heikkilä on kovasti kiinni hopeassa ja Lannermo-Andersson pronssissa. Mutta ihan vielä eivät tulokset ole lopullisia. NEZ-luokissa on kuitenkin jo kaikki tulokset taululla.

2012-10-21 klo 0:30 EET

Finaalin jälkilaskelmaa

Dodih, muistorikas iltapuhde alkaa olla monella takana. Tieurat olivat todella pehmeitä ja liukkaita, kiinnijäänneiltä eikä ojaanajoilta ei vältytty. Keskeyttäneitä tuntuu riittävän... Mestarit olivat vaikeissakin tilanteissa mestareita.

Pientä draamaa meikäläisittäin, Kaipainen-Laakso ei rikkinäisellä tukivarrella startannut lainkaan ja Sjöberg-Mamia menetti kakkosjaksolla aikaa autonkorjaukseen. Cuppilaiset taas eksyivät 1:50.000 kartalla ajettuun puolen tunnin pyöritykseen oikein tosissaan ja heittivät pyyhkeen kehään. Kovista nimistä ainakin Jensen-Mikkelsen on keskeyttänyt. Paikallisessa SM-luokassa jaksomyöhät täyttyivät monelta...

2012-10-20 klo 13:30 EET

Ruotsin perjantaikisan jälkkärit ja valmistautuminen uuteen koitokseen

Laskeskelin joutessani sarjapisteet perjantaikisan jälkeen. Söndergaardit sitten menivät ottamaan NEZ-kullan jo ennen viimeistä kapinaa... Tanskalaiset olivat muutenkin vahvoja Norasnurrenissa - siis ne, jotka homman hallitsivat. Reitit nollilla ajoi kolme tanskalaisparia. Meikäläisistä edes joten kuten omalla tasollaan ajoi oikeastaan vain Turtiainen-Kulmala, joka sekin pikkaisen paremmalla tuurilla olisi ollut kisan kakkospaikalla. Pelkkä puhdas reitti ei riitä parhaita tanskalaisia vastaan. Suomalaisten isoin kompastuskivi oli reitti - Kulmalaa lukuun ottamatta yksikään toinen meikäläisistä kartanlukijoista ei tehtävästä selvinnyt virheittä. Joukkuekisaa ajatellen tulos ei ihan katastrofi ollut mutta aika lähellä kuitenkin.

Mutta tänään on päivä uusi. Vai onko sittenkään? Vettä ainakin on saatu koko yö ja edelleen sataa vaikkakin tällä hetkellä kevyesti tihkumalla. Startit ovat tänään klo 16:00 alkaen, tulosseurantaa tekniikan toimiessa päässen toteuttamaan kunhan suoriudun reitiltä pois. Alustavasti jossain klo 22 nurkilla. Siihen asti näkymiin ja kuulumiin Vingåkerista.

2012-10-20 klo 1:50 EET

Norasnurren NEZ 5 - maalissa!

Kjell Carlsson oli taikonut melkoisen kapinan, jossa saatiin nauttia kaikista Ruotsin autosuunnistuksen hedelmistä paitsi 1:15.000 kartasta. Kisan aikana saatiin sadekuuroja ja tieurat olivat melkoisen lipakoita... Alussa pieni vanhojen tienpohjien haku, sitten nopeita metsäautoteitä pari jaksoa, ikivanhoja peruskarttoja, valtava sorakuoppasnurraus ja vanhojen peruskarttojen kautta metsäteitä maaliin. Suomalaisista Kaipainen-Laaksolta jäi leikki kesken Golfin alatukivarren vaurioiduttua, muut alkavat olla pikkuhiljaa maalissa. Tässä ajettiin siis 48,5 km suunnistusta, lauantaina luvassa lähes toinen mokoma lisää, huh ?!

2012-10-19 klo 19:05 EET

Norasnurren NEZ 5

Lähtöpaikalla Garphyttanin teollisuusmuseossa pidettiin ohjaajakokous klo 18:00 paikallista aikaa. Ei mitään ihmeellistä, jossain määritteessä on väärä teksti mutta sen ei pidä antaa häiritä... Suunnistuspätkää on tarjolla 48,5 km ja siirtymää 77,2 km. Ensimmäiset ovat siis maalissa joskus iltakymmenen nurkilla.

Sade on lakannut mutta märkää on, pellotkin lainehtivat. Ja pimeää... Tulosseurantaa, jos saan aikaiseksi, löytyy täältä.

2012-10-17 klo 9:00 EET

NEZ finaaliviikonloppu jo ovelle kolkuttaa...

Tulivathan ne lähtöluettelot Nora- ja Vingåkerssnurreneihin sieltä sitten hyvissä ajoin kuitenkin. Sivun yläreunasta löytyy nyt hyödyllisiä linkkejä, joista saa tarkistettua faktoja. OnLine jatkaa tästä sekä tunnelmien että tulosten seuraamista Ruotsinmaalta tekniikan ollessa myötämielinen. Siis perjantaihin!

2012-10-11 klo 10:05 EET

Ruotsi kutsuu (viime tipassa)

Ruotsin NEZ-viikonlopun kilpailukutsuja odotettiin kuukausitolkulla. "Jååjåå, kyl me kisat tehdään", kuului naapurimaastamme kun dokumentteja loppukesästä kaipailimme. Lopulta järjestäjät päästivät piinasta ja julkaisivat nuo kovasti odotetut tiedotteet pari viikkoa ennen kisaa.

Ilmoittautuminen hoituu tutulla Etelä-Ruotsin bil-o kisainfon ilmoittautumisjärjestelmällä ja pikaisestipa listat alkoivat täyttyä. Aika monet tänä vuonna NEZ-pisteitä keränneet meikäläiset ovat jo ehtineet ilmoittautua, yksi pari puuttuu listoilta vielä kokonaan ja lisäksi yhdeltä uupuu perjantai-ilmo. Tanskasta pläjähtää karkeloihin mukaan vielä alkukauden hiljaiseloa viettänyt isä-poika -pari Hansenit.

Odotettavissa on jälleen huikea NEZ-kauden päätös, numeroimattomilla kilvillä ajetaan molemmat kilpailut. Finaalia ovat laatimassa viime vuoden NEZ-kulta- ja -hopeamitalistit eivätkä perjantain kilpailun tekijätkään ole mitään eilisen teeren poikia. Lauantain kilpailussa on vielä yksi pieni erikoisuus - tai ei kai se mikään erikoisuus ole koska tästä tuli muutos NEZ-sarjan sääntöihinkin vuodenvaihteessa - kilpailu on nimittäin samalla Ruotsin SM ja uuden säännön mukaan paikalliset voidaan lähettää reitille ennen ulkomaalaisia. Jos näin tapahtuu, jälkiä siis pitäisi kaikille ulkomaalaisille olla riittävästi.

Tiukimmin kirkkaimmassa mitalissa on kiinni Söndergaardin veljespari, kukas muukaan. Meikäläisistä parhaat asetelmat itselleen on ottanut Viitala-Heikkilä. Muita mitalinsyrjässä roikkuvia onkin sitten taas roppakaupalla, sekä tanskalaisia että suomalaisia. Ruotsalaisia ei mitalitaistelussa taideta tänä vuonna nähdä muita kuin viime vuoden mestaripari Lannermo-Andersson - ja sekin vain muiden epäonnella. Mutta jälleen, kyseessä on autosuunnistus, monta asiaa ehtii vielä tapahtua. Nyt pronssille pääsisi vielä 211 pisteellä mutta tilanne on aivan toinen Norasnurrenin jälkeen...

Teoreettiset maksimipisteet ennen Norasnurrenia
240: Söndergaardit
239: ---
238: ---
237: Viitala-Heikkilä
236: Turtiainen-Kulmala, Holm-Mörup
235: ---
234: Sjöberg-Mamia, Jacobsen-Möller-Nielsen
233: Virtanen-Mäkelä, Willner-Vuorinen, Jensen-Mikkelsen
232: Lannermo-Andersson
231: ---
230: ---
229: ---
228: Andersson-Kihlstenius, Kaipainen-Laakso
227: ---
226: ---
225: Rasmussen-Michelsen, Hinsch-Andersen
224: Järvinen-Mattila
223: Mölck-Petersen
222: Nystrup-Larsen-Skov, Palle-Ravn
221: ---

NEZ-työryhmä muuten kaipailee uutta suomalaisjäsentä. Kari Mamia on luopunut mandaatista mutta toimii ryhmän jäsenenä vuoden loppuun. Ottakaapa halukkaat yhteyttä Juha Heikkilään tai lajiryhmään.