NEZ-Online

Autosuunnistuksen NEZ 2013 OnLine - DK


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . NEZ OnLine viimeisimmät
DK perjantaikisan järjestäjän www-sivut . kutsu (pdf) . ilmoittautuneet . lähtöluettelo (pdf) . Tulokset
DK lauantaikisan järjestäjän www-sivut . kutsu (pdf) . ilmoittautuneet . lähtöluettelo (pdf) . Tulokset

2013-04-22 klo 10:15 EET - päivitys klo 14:30 EET - mitä tapahtuikaan Beginner's Cupin tuloksille?

Tanskan NEZ jälkikirjoitus

Pitkästä aikaa oli tekniikan kanssa ongelmia, milloin loppui modeemista akku, milloin vastapuolen palvelin ei ottanut tietoa vastaan tai läppärin kortinlukija kiukutteli uuden SD/HD kortin kanssa. Myöskään järjestäjä ei tuonut perjantain tuloksia näytille lauantaina, joten NEZ1-tulokset olivat suusta suuhun kulkenutta perinnetietoa tähän aamuun asti. Salminen ja Tuomala saivat toki perjantaina tuloksen vaikka Opelinsa ei loppuun asti kunnialla toiminutkaan.

Pari kuvaa lauantain lähtöpaikalta räpsäistynä.


Mitennii Veikko ja Ari muka DNS? Saivathan he järjestäjältä kartat joten eikun reitille...


Koivusaaren Hannu piti kymmenen vuotta taukoa Tanskasta ja nyt olikin sitten hauskaa koko rahan edestä. Ainakin tässä vaiheessa kun karttoja ei vielä kartturilla ollut...


Cup-osakilpailun voittajat lähtöviivalla, Suomen edustajat odottamassa vuoroaan.


Perjantain U-luokan voittajakartturi iltapäiväkahvilla.

OnLinen toimitus pahoittelee viivästymisiä ja koittaa parantaa tapansa Ruotsin koettelemuksiin mennessä.

PS: Onnittelut voitoista ja mitalisijoituksista (ja miksei maaliinpääsyistäkin, olihan kuitenkin kysymys Tanskasta)! Ruotsalaiset olivat maajoukkuekisassa aika heppoisia tällä kertaa. Toivottavasti pitävät Suomessa tanskalaiset takanaan niin saataisiin maajoukkuekulta taas Suomeen.

PPS: NEZ-kisasta tuli samana iltana lyhyt pätkä Tanskan TV:n urheilu-uutisissa, koitetaanpa kaivaa josko löytyisi jostain netin syövereistä.

PPPS: Virallisissa tuloksissa Suomelta lähti Beginner's cupin piikkipaikka. Mitähän mahtoi tapahtua yön pimeimpinä tunteina?


2013-04-21 klo 3:20 EET

NEZ-sarja korkattu

Nyt on sitten kurvailtu Tanskan NEZ-osakilpailut. Tanskalaisten jäsentenvälisessä pisimmän korren veti tuttuun tapaan Söndergaardin veljespari ottaen piikkipaikan varsin selvästi molemmissa osakilpailuissa. Yhtä vakuuttavasti kahdesti hopealle kurvaili Holm-Mörup. Ulkomaalaisten luokassa Viitala-Heikkilä otti yhden voiton ja yhden hopeasijan, muut sijoitukset menivät melkoisen vinhasti ristiin. Beginner's cupissa tuli osakilpailuvoitto Suomeen ja maajoukkuepisteetkin näyttävät tässä vaiheessa todella hyviltä. Ruotsalaisilla on vain kaksi hyvää Tanskan tyylin osaajaa ja maajoukkueeseen lasketaan kolmen parhaan tulokset.

Lauantain kilpailu oli perjantaista kertaluokkaa helpompi. Alkuun ajettiin kaksi kaupunkijaksoa, joita seurasi muutama kierros maaseudulla ja viimeiset pari tuntia kurvailtiin metsäteillä. Kaipainen-Laakso teki vakuuttavaa jälkeä ollen ulkomaalaisten luokassa ylivoimaisesti nopein ja todella tarkka.

Epäviralliset tulokset näistä linkeistä: NEZ1 . NEZ2


2013-04-20 klo 12:30 EET

Pikakuulumisia

Hyvät kuulijat. Pahoittelen OnLinen muuttumista OffLineksi. Perjantain 950 km siirtymä Tukholmasta kisapaikalle ja Odensen liikenneruuhkat tekivät päivästämme, no, melko hektisen. Kisapaikalle ehdimme kuitenkin miltei sopivasti kuudelta iltapäivällä reilun puolisen tuntia ennen lähtöaikaamme 18:38. Majapaikalle Højslev Krohon oli matkalta soitettava että saavumme sinne vasta kisan jälkeen yömyöhällä.

Perjantaipäivä oli todella tuulinen mutta enimmäkseen aurinkoinen. Kisan ihannematka oli siirtymineen 95,3 km. Aluksi pörrättiin ihmisten ilmoilla Ulfborgissa ja illan hämärtyessä siirryttiin Torsted plantagen metsäteille. Ja niitä teitähän siellä sitten riitti. Maalissa olimme klo 23:23 ja mittariin oli tullut 113 km lisää.

Tanskalaisille kisa oli suurin piirtein pala kakkua. Kärkipari selvisi alle sadan pisteen (vrt. meillä aikapisteet 119). Tuloslaskenta oli kovasti paljon kesken (syystä että suuri osa kilpailijoista teki vielä suoritustaan) vielä puolen yön nurkilla kun päätimme hipsiä majapaikallemme. Siihen mennessä oli tiedossa vain, että meillä on virhepisteitä 419, Kaipainen-Laaksolla 420. Majatalon isäntä meitä kovasti jo odottelikin kun yhdeltä yöllä saavuimme hyvin hiljaiseen Højslevin kylään...

Palaan asiaan kun saan jotain tietoa perjantain kisan tuloksista. Thiestediin oli tarkoitus lähteä n. 13:30 nurkilla paikallista aikaa ja ajomatka kestää n. tunnin. NEZ-luokan reitille ensimmäisenä ampaisee Veikko Salminen - Ari Tuomala, klo 15:06. Luvassa on 88,9 km suunnistusta ja 25,8 km siirtymää. Kisasta voi tulla varsinainen hellelenkki, ainakin tällä hetkellä aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta.


2013 NEZ DK:n kisaennakot