NEZ-Online

NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus


NEZ - Säännöt - Competitions/Kilpailut - NEZ-points/Sarjapisteet

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake - NEZ info (pdf)


Autosuunnistuksen NEZ 2014 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . OnLine 2013
Kutsut (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
Lähtöluettelot (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
Säätietoja (Foreca): Frederikssund . Fakse Ladeplads
Tuloksia perjantaikisan alustavat . lauantaikisan alustavat . perjantain uusi yritys (pdf)
2014-04-29 klo 02:00 EET - perjantain tulokset 2.0

Mitäs nyt...?

Perjantain tulokset menevät sitten uusiksi. Tanskan sääntöihin on tullut uusi "rabatti"-pykälä, joka järjestäjän mukaan vaikeuttaa tuloslaskentaa todella paljon. Tanskan sääntöjen mukaan myös viisi (5) vuorokautta on nyt mahdollisuus tehdä protesteja, sillä tulosluetteloa ei kisapäivänä allekirjoitettu. Uusimman version tulosluettelosta selostuksineen saa tästä linkistä (pdf). Heh, meni Norjan-malliseksi Tanskakin, tuloksia ei saa kuin tuntikaupalla maaliintulon jälkeen ja sitten arvotaan viikko kuka on kuka...


2014-04-28 klo 23:15 EET - DK-Coda

Yhteenveto Tanskan NEZ-avauksesta

Olipas rankka viikonloppu taas vaihteeksi...

Tanskalaiset olivat tehneet kaksi toisistaan täysin poikkeavaa kilpailua ja kilpailualueetkin olivat sellaisia, joissa ei kansainvälisiä paremmuuksia hetkeen olla mitelty. Yllätyksiltä ei tälläkään kertaa vältytty mutta suuri osa ennakkospekulaatiosta osui enemmän tai vähemmän kohdilleen.

Perjantai-illan kilpailusta ajettiin suurin osa soralla, plantaaseissa ja armeijan harjoittelualueella. Monille vähemmän lajia harrastaneelle tuli seinä vastaan pimeyden, väsymyksen ja vaikeuden ansioista. Jotkut taas kokivat vääryyttä järjestäjän laskettua tulokset aamuyön jo vaalenevina tunteina miten sattuu. Joka tapauksessa kilpailu oli todella vaativa ja mm. tanskalaisten luokassa nähtiin normaalista poikkeava tulosluettelo. Ulkomaalaisten luokassa lähinnä kovat ruotsalais-ensikertalaiset hiukan yllättivät muutaman vuosikymmenen tanskalaista tyyliä opetelleen toimittajan. Ruotsin kovin piikki on onneksi kaksiteräinen miekka, terävintä kärkeä edustavat kartanlukijat Ulf Andersson ja Peter Kihlstenius, tässä järjestyksessä. Mutta kolmanneksi pyöräksi sinikeltaiseen valiojoukkoon on liittymässä Nilssonit. Meikäläisittäin terävin kärki näyttää olevan Viitala-Heikkilä ja sitten tulee tasaista porukkaa roppakaupalla: maajoukkueessa on jo viisi autokuntaa edustettuna.

Perjaintain ja lauantain kilpailuiden välissä oli hyvin lyhyt aika elpyä. Elpymisen käytti kuka mitenkin: huilaten, baarissa notkuen, autorempassa tai 15 km hölkkälenkillä... Väsyneitä ilmeitä ei kuitenkaan lauantai-iltapäivänä nähty koska kilpailujännityksen tuoma adrenaliini piti vireystilaa yllä. Vai pitikö sittenkään?

Lauantain kapinasta suuri osa ajettiin kestopäällysteellä, mutta myös vauhdikkaita sorarännejä oli tarjolla. Päivänvalossa ajetussa kilpailussa suunnistustehtävät olivat kertaluokkaa helpompia kuin edellisenä iltana, joten virhepisteitä kertyi hiukan edellispäivää vähemmän. Kilpailun maukkaimpiin jaksoihin kuului ennen taukoa ja tauon jälkeen kurvailtu ruotsalaistyylinen helppo pyöritys heinikkoon ajetuilla selkeillä urilla eikä sementtitehtaankaan pyöritys ihan hissunkissun hiipimistä ollut.

Maajoukkuekilpailussa sinivalkoiset olivat naapurikansaa etevämpiä mutta ero oli nyt "vain" seitsemän pistettä. Kamppailu kiristyy!

Viikonlopun aikana tuli selväksi ainakin:
  • NEZ-viikonlopun aikana uni jää vähäiseksi.
  • Kunnollinen ilmastointi saattaa siivittää hyviin tuloksiin.
  • Taukoa vuosikausia pitäneet kuljettajat ovat edelleen sairaan nopeita, kunhan vielä kartturit pysyisivät mukana vauhdissa.
  • Puolen tunnin nopeuserolla ei tee vielä yhtään mitään, se on vain rapiat päälle yksi reittivirhe.
  • Ihan kaikkea ohjaajakokouksessa kuultua ei kannata soveltaa käytäntöön.
  • Tanskassa on tähän aikaan vuodesta pirun kaunista. Ja lämmintä.
Kiitokset kaikille mukana olleille (myös hengessä läsnä olleet), jatketaan tästä seuraavassa NEZ-osakilpailussa syyskuussa. Täältä tähän, parin tunnelmapalan kautta.


Autosuunnistaja joutuu joskus työntämään hitaampiin vauhtia?


Joitakin autoja ei vaan saa jäämään pois Tanskasta edes omistajan vaihdos.


Valmistauduttaessa perjantaikilpailun lähtöön oli aurinko painumassa mailleen.


Tanskalainen maalaismaisema keväällä on kuin taulu! Ravikansaa tämän kuvan luulisi kiinnostavan :)


Ilmastointi korjattu, valmiina kotimatkalle.

2014-04-27 klo 12:05 EET - Sarjapisteet

Sarjapisteet päivitetty

No niin, hyvin nukutun yön jälkeen sain sarjapisteet päivitettyä... kotimatka alkaa.


2014-04-27 klo 0:48 EET - Tulokset saapuivat

Tulokset lauantailta

Kyllä kesti mutta saapuivathan viimein tuloksetkin. Pakka meni lauantaina hauskasti sekaisin. Uffe otti ykköspaikan, Viitala-Heikkilä kakkosena ja Koivusaari - Mäkelä kolmas. Söndikset ottivat kotimaan luokan. Koitan kirjoitella tuloksia kotimatkalla hotellille...


2014-04-26 klo 23:52 EET - Tylsääääää

Eipä paljon huipennu

Ensimmäiset kilpailijaparit ovat nyt olleet maalissa kolmisen tuntia, tuloksista ei ole tietoakaan. Palataanpa sitten kisan tapahtumiin hiukan toiselta kantilta.

Tanskan kaunista maaseutua tuli jälleen suhailtua ristiin-rastiin. Kevät on ollut täälläkin ennakossa joten kukkaloisto vetää parhaimmillaan vetoja jopa Madeiralle ... no ei kai sentään. Mutta kauniissa ympäristössä kuljettiin pitkät pätkät, eräässäkin pihassa reitti kulki kukkivien kirsikkapuiden siimeksessä. Kyläpyörityksiltä ei tälläkään reissulla vältytty mutta varsinkin kuljettajat pitivät vauhdikkaista metsäautoteistä. Paras nopeusrajoitus on pakko laittaa näkyville...


Kongen-etapilla karttureilta pääsi naurahdus kun huomasi karttaan kirjatun maksiminopeusrajoituksen metsäpolulla: 140 km/h.


2014-04-26 klo 23:15 EET - Perjantain tuloksia, lauantain fiiliksiä

NEZ-DK viikonloppu huipentumassa

Perjantain tulosluettelo on julkaistu, mutta se on ilmeisesti vielä mallia "alustava". Viitala - Heikkilä otti piikkipaikan, muut mitalit menivät Ruotsiin. Ja tanskalaisten luokkaa voisi kutsua sanalla "yllättävä". M.O.T.

Lauantain kilpailu oli kertaluokkaa helpompi. Päivänvalossa ajetusta kilpailusta kuitenkin kerääntyi kilpailijoille virhepisteitä (eivätkä ihan kaikki päässeet maaliin valoisassa...)


2014-04-26 klo 4:20 EET - Perjantaikuulumisia

Perjantaikisan pikaraportti

Eipä ollut kovin helppo kapina vaikka alueita oli vain muutama. Niitä vähäisiä alueita sitten tahkottiin kyllästymiseen asti, nopeimmat selvisivät noin viidellä tunnilla... Tanskalaisten luokassa Jensen - Mikkelsen näytti lyövän Söndergaardit, Mörupin tulosta ei näkynyt kun läksimme reilun tunnin odottelun jälkeen klo 3 hotellille. U-luokkalaisten tuloksia ei ollut ainuttakaan - no, maalissa taisivat olla vasta Jalonen - Rousku ja Soukka - Mamia... Saapas nähdä saavatko tuloksia aikaiseksi ennen lauantain ohjaajakokousta...


2014-04-22 klo 0:50 EET - Spekulaation aika - faktat pöytään? / 2014-04-23 klo 9:30 EET lisätty maininta lauantaikisasta

Autosuunnistuksen NEZ 2014 lähestyy

Tanskan NEZ-viikonloppu on jo ovella. Ja ovela, ainakin kutsuista päätellen. Tuttuun tapaan kilpailuista ei juurikaan infoa tihku edes järjestävien seurojen kotisivuilta, mutta sähköpostiin tupsahti lähtöluettelo ja kilpailuohjeet perjantain kapinasta.

Kaikkiaan 35 autokuntaa - (lisäys 2014-04-23: lauantain kisan lähtöluettelo sekin on näemmä julkinen salaisuus eli tänä aamuna se on postitettu sähköpostilla muttei ainakaan vielä löydy kisasivuilta. No, mukana myös Ringbergit eli lauantaina on sitten 36 autoa NEZ-kisan lähtöviivalla! Vau!) - on ilmoittautunut NEZ:iin mukaan mikä on NEZ-sarjan historian paras lukumäärä sitten vuoden 2007 - edellyttää tietysti vielä sitä, että kaikki NEZ-luokkaan ilmoittautuneet tanskalaiset lähtevät myös Ruotsin tai Suomen kapinoihin syksyllä. Meikäläisten määrä ei ihan PM-aikaiseen vakioon eli tusinaan noussut mutta yksitoista on sekin parempi kuin aikoihin. Paluuta tanskalaisille AS-poluille löytyy useista autokunnista, sekä kuljettajia että kartanlukijoita, mutta mikä parasta aivan uusia NEZ-yrittäjiäkin on enemmän kuin yksi. Eikä Beginner's Cup -mitalikaan tänä vuonna ole varma pelkästään osallistumalla!

Konkarit ovat antaneet tilaa "nuoremmille" oikein urakalla. Meikäläisistä pois ovat jääneet pitkäaikaisimmat PM/NEZ-kiertäjät maratontaulukon kymppikärjestä: Kaipainen, Laakso ja Sjöberg. Ruotsalaiskonkareista listalta puuttuvat mm. Lannermo ja Ekludit, mutta uutta verta on sinikeltaisillakin heittää Tanskanmaalle. Tanskalaiset puolestaan jaksavat porskuttaa vuodesta toiseen, konkareiden rinnalle on ilmoittautunut sekä välivuosia pitäneitä NEZ-kiertäjiä että aivan "uusia" NEZ-kokeilijoita. Kovaa taistelua kärkisijoista tullaan näkemään viikonloppuna.

Ja ihan pikkaisen jos saa spekuloida niin veikkaan U-luokan kärkikympin muodostuvan jollakin järjestyksellä seuraavista kartanlukijoista: Ahnheim, Andersson, Heikkilä, Kihlstenius, Kulmala, Mamia, Mäkelä, Rousku, Saarinen, Vuorinen. Järjestäjämaan kolmikko tulee olemaan joko Söndergaard - Mörup - Mikkelsen tai sitten kaksi ensin mainittua toisinpäin... Ja jos joku kokee kokeneensa vääryyttä kun nimi ei ole listalla niin kerrottakoon tuon listan olevan toimittelijan subjektiivinen näkemys, joka ei perustu faktaan, fiktioon eikä höpsismiin vaan vain ja ainoastaan fiilikseen. Mutta Tanska on Tanska, ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun tulosluettelo olisi "normaalimpi" väärin päin luettuna... Jännittyneenä odotamme siis ainakin me matkaanlähtijät perjantai-iltaa, jolloin sinivalkoisista ensimmäisenä klo 19:34 reitille ampaisee Hintikka-Halme, ja sunnuntaiaamua kun molempien kisojen tulokset on saatu arvottua "kohdilleen". Mitä tuossa välissä tapahtuu, siitä koitan kertoa tällä palstalla.


2014-03-09 klo 2:10 EET - Alkusoitto

Autosuunnistuksen NEZ 2014 kutsuu!

Autosuunnistuksen kansainvälisin sarja eli NEZ Championship 2014 on alkamassa, kutsut on nyt (viimeinkin) julkaistu. Perinteistä kevään aloitusta ei tällä kerralla päästä Tanskan-reissulla kokemaan, onhan kevättä jo nyt aistittavissa Suomessakin, ainakin Uudenmaan leveysasteilla.

Ilmoittautumiset Tanskan osakilpailuihin on myös avattu, linkit ilmoittautumissivuille ja ilmoittautuneiden listauksiin löytyvät kilpailut -sivuilta. Näillä näppylöin Suomen-joukkue on luomassa nahkaansa, pitkään mukana olleita konkareita on jäämässä pois mutta uusia ja uusvanhoja kasvojakin on tulossa mukaan vaikka listoilla ei vielä meikäläisiä näy. Uusia nimiä näyttäisi jo olevan ilmoittautunut myös sinikeltaisissa naapurimaan väreissä.

Spekulaatiota lähempänä kisaviikonloppua.