NEZ-Online

NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus


NEZ - Säännöt - Competitions/Kilpailut - NEZ-points/Sarjapisteet

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake - NEZ info (pdf)


Autosuunnistuksen NEZ 2014 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . OnLine 2013 . OnLine 2014 Tanska
Kutsut (pdf): perjantaikisa (KITI) . lauantaikisa (KITI) .
Lähtöluettelot (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa .
Tulokset perjantaikisa . lauantaikisa
Säätietoja (Foreca): Lammi . Hämeenlinna
2014-09-29 klo 12:40 EET - Pahoittelut...

Superviikonlopun jälkiraportti

No niin, Hämeenlinnan AS-superviikonloppu tuli ja meni. Teknisiä murheita oli allekirjoittaneella sekä autossa että tiedonsiirrossa, joten online nukkui toimittelijan valvoessa. En tiedä mistä tuo Tanskan Henrik tuli ennakkospekulaatioissa otettua Tanskassa puuttuneeksi, olihan hän siellä toki mukana.

Kaksi toisistaan yön ja päivän lailla eronnutta kilpailua erotteli jyviä akanoista ja yllätyksiä tuli roppakaupalla. "Suurelle yleisölle" ehkä suurin yllätys oli Söndergaardien vaisuhko menestys. Muuta huomionarvoista ovat Viitala-Heikkilän keskeytys lauantaina autorikkoon (joka sarjan kannalta ei haitannut mitään, sillä maksimipisteet tuli kerättyä jo perjantaina), kotimaisen "kuuman ryhmän" huono menestys lauantain kilpailussa (ainoastaan Kulmala pystyi sijoittumaan viiden joukkoon), Mörnborg junior pesi isänsä molemmissa kilpailuissa (tämä olikin odotettavissa) ja ruotsalaisten lähes täydellinen dominointi vaikka erinomaisesti muutoin ajanut Kihlstenius merkattiin lauantaina keskeyttäneeksi puuttuvan JAT:n vuoksi. Ulf Andersson vei nimiinsä molemmat kisat ja mestaruus on oikeastaan sinettiä vaille jo ennen "omia" kisoja - vain Viitala-Heikkilä voi uhata Uffea viemällä molemmat kapinat Ruotsissa nimiinsä.

Osa lauantain tuloslistan yllätyksellisyydestä menee päivänvalon piikkiin. Kun helpossa kilpailussa kansalliset luokat ajavat maastoon jäljet ei alkupäänkään lähtijöillä ole ongelmia reittien löytämisessä mutta loppupään lähtijöiden ajaessa pimeässä viimeiset jaksot on havainnointi hankalampaa ja eteneminen tuntuvasti hitaampaa. Oheinen taulukko keskimääräisistä AT-pisteistä kertoo karua kieltään, "alkuosassa" on mukana pisteet tauon jälkeiseen JAT:iin:
lk/lähtönumeroalkuosaloppuosa
FI/alle 20745492
FI/20 tai yli483560
U/alle 2013301187
U/20 tai yli12591734
Tanskalaisten pisteet maajoukkueessa jäivät ennätysalhaiseksi. Ainoastaan Holm-Mörup pystyi molempina päivinä kartuttamaan Tanskan maajoukkueen saldoa. Nyt onkin Suomella kova paikka Ruotsissa: vaikka vielä teoriassa kultamitali on mahdollinen se edellyttää tanskalaisten melkoisen täydellistä epäonnistumista Ruotsissakin. Pahin skenaario on jäädä maajoukkuepronssille, tällaista ei ihan vähään aikaan olekaan tapahtunut - ei kertaakaan NEZ-sarjan olemassaolon aikana. Onko edes PM-aikana? Keskimäärin viime vuosina on Ruotsissa maajoukkuepisteitä jaettu Tanskalle 5 pistettä enemmän kuin Suomelle / osakilpailu (172-167); tällä tavalla laskien Suomi päihittäisi Tanskan 675-674.

Beginner's cup kääntyi nyt meikäläisiin päin; hallitseva suomenmestaripari otti piikkipaikan kahden pisteen turvin. Ruotsissa tosin joutuu taas määrittelemään ja siinä meikäläiset kyllä joutuvat antamaan tasoitusta sekä ruotsalaisille että tanskalaisille.

Tuloslinkit lisätty ja sarjapisteet päivitetty. Hurrrrrjan jännittävää Ruotsin-viikonloppua odotellessa...


2014-09-23 klo 12:30 EET - Ennakkospekulaatiota

Yli kolmekymmentä NEZ-paria on ilmoittautunut mukaan

Viidenkymmenen autokunnan raja ylittyi "komeasti" lauantain kilpailuilmoittautumisissa, perjantain määrä jäi yhden vajaaksi. Näistä NEZ-sarjoihin perjantaina 33, lauantaina 34 autokuntaa. Mukana ovat lähes kaikki Tanskan avauskilpailussa mukana olleet, poislukien muutama Tanskassa käväissyt ruotsalaisharrastelija (myös sarjapisteissä kahdeksantena ja Beginner's cupissa kakkospaikalla olevat Nilssonit puuttuvat ilmoittautuneiden listoilta), mutta "uusiakin" nimiä mukaan on tulossa. "Kovimmat" Tanskan listoilta puuttuneet nimet Möller-Nielsen (DK) ja Jesper Eklund (SE) ovat tulossa Suomen osakilpailuihin.

Spekuloidaanpa taas tuttuun tapaan. Yliniemi-Åstrand lienee kovimpia nimiä listoilla, mutta kansallisessa luokassa ei NEZ-pisteitä jaeta. NEZ-luokissa sen sijaan voittoa hamuaa useampi autokunta. Kympin sakissa oli Tanskassa kuusi meikäläistä paria, kuumimpana Viitala-Heikkilä. Varmasti yhtä hurjasti kärkipaikalle muutkin haluaisivat mutta nähtäväksi jää minkälaisia NEZ-pisteitä kotimaa kullekin tarjoaa. Koska kotimaan kilpailuista vain toinen lasketaan on perjantaina mahdollisuus epäonnistua. Ulkomaalaisista Söndergaardin veljekset hakevat ties kuinka monetta arvokilpailuvoittoa, mutta kovia kantoja on kaskessa, eikä vähimpänä Ruotsin Hellanderit.

Maajoukkueen kultamitalin puolustusasetelma ei näytä kovin hyvältä. Kotimaassa pisteet eivät kerry, joten jännitettävää riittää miten ulkomaanluokassa pisteet jakautuvat: jos tanskalaiset päihittävät ruotsalaiset mennen tullen on Suomella oikein hyvät mahdollisuudet hopeamitaliin. Jos taas ruotsalaiset pyyhkivät tanskalaisilla lattiaa on Suomella ainakin teoriassa paremmat mahdollisuudet kultamitaliin mutta todennäköisempänä mitskun värinä tulisi tällöin olemaan pronssi. Suomalaiset kun eivät ole viime vuosina Ruotsin kisoissa liiemmin kunnostautuneet muutamia yksittäisiä hopeamitalille yltämisiä enempää. Ehkä paras ja kutkuttavin tilanne olisi pisteiden meno mahdollisimman tasan.

Beginner's Cupissa hallitsevat suomenmestarit näyttävät taatusti muille kaapin paikan. Jännitettävää kuitenkin riittää siinä missä järjestyksessä muut parit kansoittavat Beginner's cupin tulosluettelon...


2014-08-26 klo 12:30 EET - Tietoa tihkuu NEZ-sarjan Suomen osakilpailuista

Enää kuukausi Suomen NEZ-osakilpailuihin

Suomen NEZ-spektaakkelista alkaa tihkua tietoa. Perjantain Teijo Talot -AS kisasta on jo kutsukin tullut esiin, lauantain Härkätien Lenkiltä sen sijaan on toistaiseksi tieto järjestysnumeron lisäksi vain kilpailukeskuksesta: se on sama kuin perjantaikisassa... Pysytäänpä kanavalla!