NEZ-Online

NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus


NEZ - Säännöt - Competitions/Kilpailut - NEZ-points/Sarjapisteet

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake - NEZ info (pdf)


Autosuunnistuksen NEZ 2016 OnLine


Hyödyllisiä linkkejä: NEZ sarjapisteet . NEZ kilpailut . NEZ aloitussivu . Tanskan kisat . Ruotsin kalenteri 2016 . Wiime Wuoden OnLine
Säätiedot: yr.no
Perjantaikisan kutsu (pdf) . ilmoittautuneet
Lauantaikisan kutsu . ilmoittautuneet
Lähtölistat (pdf): perjantaikisa . lauantaikisa
Tuloksia: perjantaikisa . lauantaikisa
2016-11-09 klo 21:45 EET, nöyrät anteeksipyynnöt

Joskus menee pieleen ja sitten on taas vähän vastoinkäymisiä...

Toimittelija käväisi Suomen osakilpailuissa, Forssassa yleismies-jantusena sekä ulkomaalaisten kilpailijoiden yhteyshenkilönä, Hämeenlinnassa taas tuli toimitettua kauden ainoa kartturointi. Ruotsin arvaussuunnistukseen en viitsinyt lähteä. Sanottavaa olis paljonkin mutta pähkinänkuoressa: pientä säätöä tekniikan ja tekniikan kanssa. Jokohan tämä riittäisi? Riitti tai ei, tarina jatkuu vielä. OnLine 2017 on auki!
2016-05-02 klo 1:55 EET, päivitys klo 8:15 NEZ tulokset lauantain kisasta

Lauantain kisan tulokset

Kovin, kovin hiljainen on ollut puskaradio. Onneksi järjestäjältä tuli alle kahden vuorokauden viipeellä täydellinen tulosluettelo sähköpostiin. Korjailin samalla tuohon perjantaiseen luetteloon pieniä typoja... Dramatiikalta ei vältytty tässäkään NEZ-viikonlopussa vaikka kärkipaikoilla kovin nihkeästi on yllätyksiä. Konkarit vaan ovat kovia jos maaliin asti kunnialla pääsevät... Joukkuekisa kallistui Suomen suuntaan vaikkakin totuttua pienemmin numeroin. Perjantaina ansaittu kuuden pisteen etumatka ei sentään supistunut lauantaina vaan kakkoskisan maajoukkuepisteet menivät tasan. Tosin meikäläisistä kovista nimistä nollille lauantaina jäi jo perjantain kisasta puuttuneen, tulomatkalla moottoririkkoon päätyneen Soukka-Mamian lisäksi myös yhtenä voittajasuosikkina matkaan lähtenyt Rousku-Rousku.

Ja homma jatkuu elokuussa Suomen osakilpailuilla. Nähtäväksi jää missä roolissa OnLine paikalle saapuu...
2016-04-30 klo 16:30 EET NEZ tuloshuhuja Tanskanmaalta

Perjantain kisan tulokset

Junamatkalla Tukholmaan kantautui korviini tuloksia Tanskan perjantaikisasta. Laittelin tuloksia luettavaan muotoon kun satamassa odottelimme laivaan päästyä. Jos jostain kantautuu lisää kaikuja tämänpäiväisestä kapinasta niin koetan niitäkin tänne paiskella...
2016-04-29 klo 17:10 EET NEZ OnLine päättyy tältä erää tähän

OnLine uinahtaa tekniikkakorttia käyttäen

Kaikenlaisten kiireiden vuoksi vuosia ajovuoroa odottanut Nissan sai edelleen jäädä keskeneräisenä tallille, aikaa sen kunnostamiseen ei sittenkään löytynyt. Justyn tiesin jäävän matkanvarteen huonosti käyttäytyvän koneen ja karmeaa rohinaa pitäneen takapyörän laakerin vuoksi, joten hankin vanhan Imprezan vajaa viikko sitten. Katsoin mittarin siihen lisättyäni sen selviytyvän Tanskan reissusta kunnialla. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan joitakin tunteja sitten moottoritiellä puolet bokserista päätti lopettaa leikin ja ajokki pysähtyi tien varteen. Kaamean kolinan saattelemana pääsimme pienen huilin jälkeen veks vajaan metrin päästä 130 km/h pyyhältävien ajoneuvojen ulottumattomiin.

Kilpailukeskuksesta jäimme parinsadan kilometrin päähän ja näin ollen myös OnLine päättyy tältä erää tähän. Nähtäväksi jää löytyykö vielä jostain motivaatiota palata tähän lajiin, joka muutaman viimeisen vuoden aikana on kovin nihkeästi tarjonnut mieluisia kokemuksia. Kiitokset palstan vierailijoille. Tiedän ainakin yhden siellä roikkuneen kisojen aikana...
2016-04-27 klo 8:30 EET NEZ OnLine heräilemässä

OnLine heräilee

Heh, tulihan tuosta Tanskan kisasta kirjoitettua muutama rivi kolme viikkoa sitten mutta taisipa jäädä tiedostonsiirto tekemättä. No, nyt on lähtölistat saatu ja onhan siellä listoilla kovia nimiä roppakaupalla. Vaikeaksi menee U-luokan voittajan veikkaus, sen verran kokeneita kartanlukijoita on mukana: Anderssonin Uffe on voittanut Tanskassa turhankin usein, meikäläisten "tanskaspesialistit" eli Rikut Rousku ja Bitter ovat mukana, viimevuotiset mestarit Viitala-Heikkilä ovat taatusti kova luu eikä pidä unohtaa myöskään "satunnaisesti" kärkipaikalle nouseita Kulmalaa ja Mamiaa... Paikallisista podiumpaikat jaettaneen Söndergaardien, Mörupin, Mikkelsenin ja Petersenin välillä.

Tanskassahan on tietysti aina yllätysmomentti mukana kun nopeus ei olekaan valttia ja monesti sopivat arvaukset tuottavat paremman lopputuloksen kuin hirmuinen hieronta. Molemmissa kisoissa saadaan kuitenkin nauttia todellisten konkareiden laatimista koukeroista.

Toimittelija on nostamassa kytkintä Tanskan suuntaan reilussa ennakossa eli tänään keskiviikkoiltana. Lisää paikanpäältä - tutulla tekniikkavarauksella.
2016-04-06 klo 7:55 EET NEZ-sarja 2016 alkaa

Autosuunnistuskausi 2016 korkataan Tanskassa

Autosuunnistuksessa on ollut tavallista huomattavasti pidempi talvitauko. Toki harjoitusajojen merkeissä on päässyt karttatehtävistä nautiskelemaan "hieman" Jyväskylän pohjoispuolella mutta kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan siis Tanskassa perjantaina 29.4.

Tanska kutsuu jälleen viettämään Vapun aattoa autossa istuen. Mikäpä olisikaan mukavampi tapa viettää vappua kun ajaa kisakrapulassa tuhat kilometriä kisa-autossa kohti kotimaata.

Kutsut tosiaan ovat tulleet julki jo "ajat sitten" ja ilmoittautuminen käy kuumana. Tai ainakin voisi käydä... Bent Mikkelsen näyttää löytäneen uuden ratinpyörittäjän ja Jan Johansenkin on ainakin Tanskan NEZ-kilpailuun ilmoittautunut. Meikäläisistä listalta löytyvät vasta Lundahl-Bitter ja Soukka-Mamia, mutta ilmoittautumisaikaahan on vielä jäljellä suorastaan runsaasti... Viimeinen ilmoittautumispäivä siis on 24.4.