NEZ - North European Zone Auto Navigation

North European Auto Navigation Championship 2006...2019

Autosuunnistuksen NEZ-mestaruus 2006...2019


NEZ - Säännöt 2019 - Competitions/Kilpailut 2006...2019 - NEZ-points/Sarjapisteet 2006...2019

Additionally for Finns, vain suomeksi: OnLine 2019 - Ilmoittautumisohjeet ja -lomake 2019


NEZ OnLine - 2019 DK


Forecan sääennuste Fakse Ladeplads
pe: Kutsu (pdf) . Ilmoittautuneet . Lähtöluettelo (pdf) . Epäviralliset tulokset
la: Kutsu (pdf) . Ilmoittautuneet . Lähtöluettelo (pdf) . Epäviralliset tulokset
Sarjapisteet
2019-05-08 @9:20 EET päivistys @13:00 EET

Coda

NEZ-työryhmän tanskalaisjäseneltä tuli viesti, että virallisia tuloksia lauantailta odotellaan vielä. Perjantain "virallisista" tuloksista oli ulkomaalaisten luokan tanskalaissääntöjen mukaan tehdyt ja kisapäivänä hyväksytyt "rabatit" pudotettu pois (kolmen suomalaisparin sijoitus huononi) ja lauantaista listaa ei vieläkään ole saatavilla. Eli perinteet jatkuvat, tuloksia odotellaan päiväkaupalla kisojen jälkeen.

Poistin laskemani sarjapisteet koska niillä ei ole perusteita kisapäivinä hyväksyttyjen tulosluetteloiden mahdollisesti vielä muuttuessa.

Päivitys @13:00, perjantain kisatulokset tulivat korjattuina, rabatit olivat unohtuneet neljältä kilpailijaparilta kun dataa siirrettiin koneelta toiselle. Korjasin tulosluetteloon muutaman huonoresoluutioisesta valokuvasta tekemäni tulkinnan virhepisteistä mutta sijoitukset eivät muuttuneet aiemmin nettiin laittamastani tulosluettelosta.
2019-05-06 @14:55 EET

Pari sanaa Tanskan kisaviikonlopusta

Tanskan autosuunnistuskisoissa meikäläinen on viimeksi ollut vuonna 2015. Moni asia löytyi muistilokeroista kisojen tiimellyksessä mutta yllättävän moni yksityiskohta olisi vaatinut pientä kertausta. Tai lähinnä rutiinin puuttuessa tuli joitakin yksityiskohtia kuitattua turhan kevyesti aiheuttaen 25 minuutin virheen saavutusten sampoon. Kenties kaikista suurin ongelma - hieman yllättäen - oli kartan pyöriminen kulkusuunnan mukaan. Parinkymmenen vuoden kokemuksella pääsin aikanaan tavasta eroon mutta nyt siihen turhan useasti turvauduin. Oikein huono juttu Tanskassa ja myös Ruotsissa. Toinen, lähes yhtä paha rasti oli määritteiden V:n ja O:n sekoittuminen. Tuohon tietysti vaikutti kartan pyöriminenkin...

Viitala-Heikkilä nappasi ykköspaikan molemmissa kisoissa ja näin ollen erinomaisen paikan NEZ-mitalijahdin seuraaviin osakilpailuihin - valitettavasti meikäläisittäin ainoan. Kakkospaikat menivät jakoon ruotsalaisille Henriksson-Anderssonille ja Nilssoneille. Tanskalaisissa taas maksimisuoritukseen ylsivät Holm - Mørup ja Søndergaardit.

Maajoukkuekisassa 19 pisteen etumatka antaa odottaa hyvää lopputulosta. Loppusyksystä sitten nähdään mihin asti etumatka riittää - tanskalaiset ovat erittäin kova vastus Ruotsissa. Beginner's cupin taas voisi jo hehkuttaa olevan meikäläisten heiniä koska mukana ei ollut yhtään tanskalais- eikä ruotsalaisparia. Teoriassa kuitenkin tämäkin mestaruus on vielä auki...

OnLine jatkaa spekulointia viimeistään syyskuussa Alahärmän kisojen lähestyessä.
2019-05-04 @23:55 EET

Lauantaikisaa

Lauantain kisa oli sitten hiukan toisentyyppinen kuin perjantainen. Oma osansa oli taatusti kelilläkin: aurinkoisessa kelissä kurvailtiin koko kisa läpi. Tai tietysti pimeä yllätti jälkijoukot. Puolen yön nurkilla (EET) tätä kirjoittaessani on vielä porukkaa reitillä...

Tanskalaisten luokan tulokset ovat jo valmiina. Söndergaardit veivät tämän kapinan nimiinsä. Tulosseurantaa löytyy täältä.
2019-05-04 @11:10 EET

Perjantain tunnelmia

Koleahkoon keliin lähdettiin selvittelemään tanskalaiskoukeroita perjantai-iltana. Parin tunnin kapinasta kerrottiin etukäteen, että nopea kannattaa olla. No joo, niinhän aina...

Kilpailun alkuosa olikin nopeatempoista kylien läpi ajelua muutamien maatalojen pihoilla kurvailun lomassa. Meikäläisen kolmen vuoden tauko näkyi lähinnä oikean ja vasemman sekoiluna tai siis karttatekstistä "itään" (O) ja "länteen" (V) menivät ihan jatkuvasti sekaisin kisan alkuvaiheilla.

Luokkavoitot ottivat Holm-Mörup ja Viitala-Heikkilä. Maajoukkuemielessä kisa meni lähes nappiin, ruotsin parhaat löytyvät sijoilta 2, 8 ja 9.
2019-04-29 @10:35 EET

Tanskan osakilpailu lähestyy...

Ilmoittautuminen Tanskan osakilpailuihin päättyi menneenä lauantaina. NEZ-luokkien listoilla on 26 kilpailijaparia, joista paikallisia yhdeksän (perjantaina kahdeksan), ruotsalaisia seitsemän ja meikäläisiä "peräti" kymmenen. Meikäläisittäin mukana on todella kovia kartanlukijoita: SM- ja NEZ-osakilpailuissa sekä -sarjoissa mitalisijoja on plakkarissa useissa autokunnissa, monissa jopa monta repullista. Maajoukkuetta ajatellen odotukset ovat siis korkealla. Tosin Ruotsin huiput ovat myös mukana eli jännitystä piisaa.

Beginner's cupin viime vuonna voittanut Keski-Korsu - Fyhr on saamassa seurakseen myös uutta verta B-cupista tuttujen Kotajärvien hypättyä mukaan NEZ-karavaaniin. Muita ei Beginner's cupin Tanskan-osakilpailussa sitten olekaan...
2019-03-14 @9:31 EET, päivitys 2019-03-28 @13:15 EET

Tanska kutsuu

Tanskasta tupsahti lauantaikisan kutsu ja ilmoittautumislinkit, jotka löytyvät tuolta kilpailut -sivulta. Myös AKK:n lisenssikuviot kaudelle 2019 ovat selvillä ja Juha Heikkilälle toimitettava NEZ-sarjan ilmoittautumislomake on päivitetty, näistä lisää ilmoittautumisohjeistussivuilla.

Perjantain kutsukin tuli näkyviin ja ilmoittautuminen molempiin kisoihin on nyt auki, hätäisimmät ovat jo ehtineet ilmoittautuakin...