Frost-huivi

Frost Shawl in English

Suunnittelin Frost-huivin pidettäväksi Frost Flowers -topin kanssa. Langan ja puikot voit valita aivan mielesi mukaan. Kuvan valkoinen huivi on neulottu 4,5 mm:n puikoilla merseroidusta Lidlin Zettl Cotton-Classic Cable -puuvillalangasta. Lankaa meni 7 kerää eli noin 700 metriä. Huivin korkeus on 95 cm ja leveys 190 cm.

Frost-huivi
Klikkaamalla avautuu huivin kuvasta suurempi versio uuteen ikkunaan
Frost-huivin alakulma

Luo 3 s ja neulo ne oikein, lisää seuraavalla kerroksella 2 silmukkaa seuraavasti: neulo ensimmäinen silmukka oikein sekä etu- että takareunastaan, samoin toinen silmukka ja viimeinen silmukka oikein. Puikolla on nyt 5 silmukkaa. Neulo seuraava kerros oikein. Tästä lähtien molemmissa reunoissa neulotaan kaikilla kerroksilla 2 s aina oikein (2 edge sts) ja nurjan puolen kerroksilla niiden väliin jäävät silmukat nurin.

symbols

Jatka kaavion 1 mukaan ja toista jatkossa reikärivi aina joka 10. kerroksella. 14. reikärivin jälkeen silmukoita on 291 (2 reunasilmukkaa + 143 s + keskisilmukka + 143 s + 2 reunasilmukkaa). Aloita seuraavalla oikean puolen kerroksella pitsireunus kaavioiden 2a ja 2b mukaan. Huom! Kaavioissa 2a ja 2b myös nurjalla puolella neulotaan pitsineuletta eli kaavioiden parilliset kerrokset neulotaan vasemmalta oikealle. Kun olet neulonut kaavioiden 28. kerroksen, neulo pitsireunus 2 kaaviosta 3. Kaavion 2. ja 4. kerros neulotaan nurin.

Kaavio 1
Kaavio 1
Kaavio 2a
Kaavio 2a
Kaavio 2b
Kaavio 2b
Kaavio 3
Kaavio 3

Päätä huivi virkkaamalla. Aloita virkkaamalla kaksi reunasilmukkaa yhteen ja jatka *9 kjs, 3 s yhteen*. Toista * - *, kunnes olet kolmen silmukan päässä keskisilmukasta. Virkkaa nyt 9 kjs, 2 s yhteen, 9 kjs, 3 s yhteen (näistä kolmesta keskimmäinen on keskisilmukka), 9 kjs, 2s yhteen ja jatka sitten *9 kjs, 3 s yhteen* ja lopuksi 9 kjs ja 2 reunasilmukkaa yhteen. Päättele langanpäät ja pingota tai höyrytä huivi.

Koska kaaviot ovat melko leveitä, kannattaa ne tulostaa vaakasuunnassa. Tulostukseen suosittelen ilmaista Irfanview-ohjelmaa, jossa on todella erinomaiset tulostusominaisuudet. Tulostuksen esikatseluikkunassa voit asetella kuvan paperille haluamallasi tavalla, pienentää, suurentaa, määritellä marginaalien leveydet ym.

Kaaviot pdf-tiedostoina: Kaavio 1, Kaavio 2a, Kaaviot 2b ja 3
Muista tulostaa kaaviot vaakasuunnassa (landscape)

© 2008 PM lankakomero.blogspot.com