Terttu-huivi

Ohje pdf-tiedostona ilman valokuvia       Terttu Shawl in english

vadelmanpunainen Terttu-huivi
Kuvaa klikkaamalla avautuu suurempi versio uuteen ikkunaan

Langan ja puikot voit valita aivan mielesi mukaan, mutta ohuella langalla ja langan suositusta 1 - 2 mm suuremmilla puikoilla pitsineuleesta tulee kauniimpi ja ilmavampi. Kuvan punainen huivi on neulottu 5 mm:n puikoilla ja sen korkeus on 87 cm ja leveys 192 cm. Painoa huivilla on 160 grammaa. Mallikerran 1 jälkeen mallikerta 2 on toistettu 13 kertaa

Aloita huivi luomalla 4 silmukkaa ja jatkamalla seuraavasti:
1. krs: nurin
2. krs: 1 o, lisää 1 silmukka kiertäen silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulo se oikein, 2 o, lisää 1 silmukka kiertäen silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulo se oikein, 1 o (yhteensä 6 s puikolla)
3. krs: nurin

Terttu-huivin pitsineule

Jatka kaavion 1 ensimmäisestä kerroksesta. Neulo kaikki parilliset eli nurjan puolen kerrokset nurin, paitsi kaksi peräkkäistä langankiertoa, jotka neulotaan ensimmäinen langankierto oikein ja toinen nurin.

Kun olet neulonut 1-kaavion 29. kerroksen neulo 30. kerros nurin ja jatka sen jälkeen kaaviosta 2. Yksi kerros muodostuu siis neulomalla ensin 2 A, sitten 2 B ja lopuksi 2 C.

Ensimmäisen mallikerran aikana kaavion 2 osa 2 B neulotaan kerran, toisella mallikerralla kaksi kertaa eli joka 14 kerroksen mallikerran jälkeen keskiosaa 2 B toistetaan aina yksi kerta enemmän. Toista 14 kerroksesta koostuvaa mallikertaa, kunnes huivi on haluamasi kokoinen. Neulo lopuksi 6 kerrosta ainaoikein-neuletta ja päätä sitten silmukat.

Pingota tai höyrytä huivi, jotta pitsineule pääsee oikeuksiinsa. Halutessasi voit laittaa huiviin myös hapsut.

Kaaviota klikkaamalla siitä avautuu suurempi tulostuskelpoinen versio. klikkaamalla isompi kaavio
Knitter' Symbols fonts used courtesy Knitter's Magazine Copyright © 1998 XRX, Inc.

key

© 2006 PM lankakomero.blogspot.com