kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 7.4.2004, 18:44
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Armour Thyroid kokemuksia?
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 18

Tila: Offline

Armour Thyroid kokemuksia?(13.2.2004, 08:06)
Hei!

Onko kenelläkään käyttökokemuksia tuosta Armour Thyroidista, tai ylipäänsä jonkun muun valmisteen kuin Thyroxin nappien syömisestä kilpirauhasen (totaalisen) vajaatoiminnan korvaushoitona?
Mistäköhän löytyisi lääkäri, joka suostuisi kokeilemaan Armour hoitoa?

Olin muuten Todella yllättynyt, että YAn lääkelistalta tuo Armour löytyi! -tosin ilman tuotetietoja. Minulle on aina apteekissa sanottu, ettei rinnakkaisvalmisteita ole saatavilla. No, tietty farmaseutit ajattelee aina lääkevaihtoa halvempaan, ja sitähän Armour ei ole. Ja jostain syystä ne yleislääkärit, joilla olen käynyt, eivät ole Armourista ikinä kuulleetkaan.

Onko kilpparipotilaan teidän mielestä aina järkevää käydä jonkun endokrinologin tai muun erikoislääkärin vastaanotolla, ainakin kerran?

Minun kilpparivaivojeni koko repertuaarin hoito on ollut täysin vain yleislääkäreiden vastuulla, joka nyt ei ehkä aina kovin syvälliseen tietoon, taitoon ja ajatteluun perustu.
Kärsittyäni ensin ~5v koko ajan pahenevista vaivoista ilman mitään lääkitystä ja syötyäni sitten *sokkona* 7 v Thyroxnia, ja kerrytettyäni merkittävän määrän lisävaivoja, sain voimia alkaa tutkia Itse myös näitä kilpparin kaikkia oireita ja hoitoja. Tämä keskustelupalsta näyttää taivaanlahjalta kaikkine tietoineen ja kokemuksineen.
Kiitos Annelle osoitteesta ja vihjeestä!
Tirre

IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 30

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(13.2.2004, 14:39)
Armour on erityisluvallinen valmiste eli sillä ei ole myyntilupaa Suomessa. Lääkelaitokselta on erikseen haettava myyntilupa, johon täytyy olla hoitavalta lääkäriltä perustelut ja apteekki yleensä hakee luvan. Eli kun kysyt apteekista Thyroxinille rinnakkaisvalmistetta, ei sille todellakaan ole sellaista olemassa normaalissa myynnissä. Eikä Armour ihan rinnakkainen olekaan vaikka samaan vaivaan käykin.
Näistä erityisluvallisista tuotteista ei apteekeilla ole olemassa minkäänlaista rekisteriä tai tuotetietoja. Toki sellaiset voi ja saa hankkia, mutta eivät yleesä ole suomenkielisiä. Netistä löytyy monenmoista ja lääkelaitokseltakin tietoa on saatavissa.
Periaatteessa mitä tahansa maailmalla olevaa lääkevalmistetta voi yrittää saada Suomeen kunhan vain löytää maahantuojan ja saa erityisluvan. Ja hyvät perustelut lääkkeen käytölle (vs. jo markkinoille hyväksytty tuote).


Tiina

DG:ajoittainen liikatoiminta, autoimmuunityreoidiitti, Basedow, vajis, uusiutunut Basedow, radiojodi 02/04
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 42

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(13.2.2004, 20:01)
Moin,
huomasin jo viime vuoden puolella, Kelan lääkehausta, että Kela ainakin korvaa Thyrax Duo -nimisen erityiskorvattavan lääkkeen. Jos oikein muistan (nyt en tietoa löytänyt netistä mistään) , tuo lääke olisi synteettinen Armourin vastine - edullisempi ja kuuluu Kela-korvattaviin, toisin kuin Armour. Armourithan tulevat sangen tyyriiksi ...

Mahtaako kenelläkään olla kokemusta tästä synteettisestä yhdistelmästä?

Helmy
IP: Tallennettu
omppu
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(16.2.2004, 23:53)
Ei ole kokemusta, mutta kirjoitan innoissani, jotta saan Junior Member-tittelin...

Erityisluvalla saatavissa lääkkeissä pitäisi olla tarjolla myös Thyroid niminen Armourin rinnakkaisvalmiste, joka on huomattavasti halvempi.

195.236.0.10/pls/geneerinen/geneerinen.koti

Netistä minäkin yritin illan kuluksi tietoo etsiskellä ja tuo Thyrax Duo näyttäisi olevan vaikuttavalta aineeltaan levotyroksiininatrium (levothyroxine sodium) ja sen tuotenimiä maailmalla Synthroid, Levoxyl, Levothroid, Unithroid. Siis ainoastaan synteettistä t4:ää? Mitäköhän siinä on spesiaalia (tuo Duo nimessä), jotta sillä on erityislupavaatimus.

No en tosiaan ymmärrä näistä lääkkeistä paljoakaan, olen onnellinen, että olen päässyt aloittamaan Thyroxin-lääkityksen ja toivon, että se toimisi, ettei tarvitsisi lähteä kokeilemaan muuta.

Mutta on hyvä, että on olemassa tällainen foorumi, josta saa kokemusperäistä tietoa kohtalotovereiltaIP: Tallennettu
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 18

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(17.2.2004, 07:12)
Odottelen edelleen Kylmäkallen kommenttia Armourista, hän on sitä erään oman viestinsä mukaan kokeillut.

Juu, tää netti on taivaan lahja ;o)ainakin meille tautisille. Ja monitautisille aivan erityisesti.

Vasta täältä minäkin sain tietää, että T3lla on paljon merkitystä yleisvoinnissa. Ja että T4 saa/pitääkin olla ainakin joillakin *vajaatoimintaisilla* ylläpitolääkityksen aikana viitearvoihin nähden yläkantissa, jota vointi olisi edes suht hyvä.
Ja että lopullinen *normaali* Thyroxin ylläpitoannostus onkin usein 1.5-2. Minä hullu olen syönyt 1.0aa ja alle sen, ja ihmetellyt miksi ei ole voimia yhtään mihkään. Ja vaipunut älyttömään väsymykseen ja masennukseen. Lääkärithän eivät ole annostuksen nostoa kertaakaan suositelleet, tietenkään. Kirjottelevat paljon mieluummin reseptejä masennus, ahdistus ja unilääkkeisiin, eli *löytävät* vikaa ihan muualta kuin mistä sitä edes pitäisi totaalivajaatoimintaa potevan kohdalla edes vilkuilla.

Minä olen puhtaasti kitkerä lääkäreille ;o) ja sallin sen itselleni Täysin.
Olkaa muutkin Varovaisia ja Kriittisiä sen suhteen, että mitä kaikkea yleis(oma/työterveys/erikoislääkäreiden suunnasta saamaanne *tietoa* ja *hoitoa* suorintein uskotte.


IP: Tallennettu
maiju
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 81

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(29.2.2004, 19:02)
Hei PiiPaa,

oletkin jo varmasti selaillut foorumin aiempia Armour Thyroidia koskevia viestejä. Mutta omakohtaisena kokemuksenani mainittakoon, että Armourin myötä mm. sydämen syke ei tee enää "syöksyjä" sykkeeseen alle 40 lyöntiä/min. Myös normaali leposyke on noussut muutamalla lyönnillä. Kädet ja jalkaterät eivät ole enää koko ajan kylmät. Myös pää toimii paremmin.
IP: Tallennettu
ansuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Armour Thyroid kokemuksia?(21.3.2004, 10:11)
Hei

Olen syönyt nyt kolme viikkoa armour thyroid-valmistetta ja sitä ennen olin syönyt thyroxiinia neljä kuukautta.
Thyroxiinin aikana sain vatsavaivoja, tosi pahojakin epäiltiin jopa sappikiviä. Menin endokrinologin vastaanotolle ja ensin vastaus oli, että mielialalääkkeet sopivat tähän ongelmaan. Olen sairastanut 10 vuotta piilevää vajaatoimintaa ja nyt vasta saanut lääkityksen. Kilpirauhasliiton kountotuspäivillä Ulla Slama teki minulle diagoosin. Lääkärin asenne muuttui, kun kerroin, että olen saanut aikaisemmin homeopaattisilla lääkkeillä arvoni aivan eri lukemiin. Tämän kuultuaan hän sanoi, että nyt hän tietää lääkkeen sinulle ja se oli tämä eläinperäinen armour thyroid. Edellen on lieviä vatsajuttuja, mutta menen nyt ensi viikolla kokeisiin ja sitten näen missä mennään. Olen sitä mieltä, että myös vaihtoehdosta pitäisi lääkärien meitä informoida enemmän.

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team