kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.6.2003, 11:56
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Fibromyalgikoilla D-vitamiinin puutetta
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

Fibromyalgikoilla D-vitamiinin puutetta(6.6.2003, 22:55)
Puolella aikuisväestöstä on D-vitamiinin puute. Osalla on fibromyalgia, tila, jossa vaivana on krooninen lihas- ja nivelkipu", sanoo tohtori Dr. Michael Holick, joka toimii Bostonin yliopistossa professorina. Suomessa noin 20.000 ihmisellä on fibromyalgia.

"D-vitamiinin puute vaivaa aikuisväestöä, Holick totesi. Holick on tutkinut D-vitamiinia yli 10 vuotta. Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan suuri osa väestöstä kärsii D-vitamiinin puutteesta.

D-vitamiini suojaa monilta eri syöpätaudeilta, esim. paksusuolen syövältä. D-vitamiini aktivoi sellaisia geenejä, jotka huolehtivat solujen kasvusta ja säätää geenejä niin, ettei ihmiselle kehity syöpää.

*Lainaus*

"D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus - 5 mikrogrammaa (µg) eli 200 kansainvälistä yksikköä - on vain kaksi (2) prosenttia ihmisen todellisesta tarpeesta, kirjoittaa reumatautien emeritusprofessori Heikki Isomäki Helsingin Sanomissa 27.1.2001. Isomäki toimi pitkään Heinolan Reumasairaalan ylilääkärinä.

Ihminen on alunperin kehittynyt Afrikassa, jossa auringonvalosta saadaan päivittäin D-vitamiinia 250 µg. Tämän rinnalla ravinnosta saatava määrä - usein alle 5 µg/vrk - on merkityksetön. Kun ihminen on vuosituhanten saatossa muuttanut Pohjolaan, jää hän ilman auringonvalon D-vitamiinia, muistuttaa Isomäki

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiinilla on monia muitakin vaikutuksia terveyteen kuin luiden lujittaminen. Se ehkäisee paksusuolen, eturauhasen ja muiden elinten syöpää sekä nivelreumaa, nuoruuden sokeritautia ja MS-tautia (multippeliskleroosia), toteaa Isomäki.

Tähän tarvittava vitamiinimäärä on monikymmenkertainen viranomaissuositukseen verattuna. D-vitamiinin haittoja on liioilteltu, sillä turvallinen päiväannos on vähintään 20-kertainen suositukseen verrattuna. Uimarantojen valvojat eteläisillä aurinkorannoilla saavat monikymmenkertaisia D-vitamiinimääriä meidän suositukseemme verrattuna, eikä siitä ole mitään haittaa. Meidän suomalaisten olisi syytä ottaa nämä uudet tiedot vakavasti, kirjoittaa Isomäki."

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
anne
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 68

Tila: Offline

RE:Fibromyalgikoilla D-vitamiinin puutetta(9.6.2003, 14:17)
Jaahas, täytyneepä lisätä D-vitamiini annosta...Kiitti noista tiedoista!
IP: Tallennettu
dude
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Fibromyalgikoilla D-vitamiinin puutetta(9.6.2003, 15:00)
Tuossa on varmasti perää. Kun aloin syödä säännöllisesti kalaöljykapseleita ja/tai kalanmaksaöljyä, niveloireet vähenivät huomattavasti. Varsinkin talviaikoina oireet olivat välillä sietämättömät.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team