kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 7.4.2004, 18:57
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!
maijaAutoimmuuni tyreoidiitti. Kokemusta ali- ja ylitoiminnasta, diagnoosi vähän epäselvä. Hoitona Thyroxin ja labrat 4krt/v. Meneillään Thyroxin-annoksen nosto (kevät/2004).
Viestejä: 21

Tila: Offline

Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(24.3.2004, 20:02)
Moi!

Mulla on semmoinen ongelma, etten oikein muista olenko jo ottanut Thyroxinia vai en. Siis se on niin rutiinimainen toiminta aamusählingin lomassa, joten joskus taatusti unohtuu. Tiedän, ettei satunnainen Thyroxinin unohtaminen ole vaaraksi.

Mitä siis avuksi, kun joka aamu joudun miettimään, onko lääke jo mahassa vai vielä purkissa? Miten te muut hoidatte tämän jutun?

Olisi hyvä, jos Thyroxinejakin olisi e-pillereiden pakkauksissa, joista näkee päivämäärän ;-)

-maija
IP: Tallennettu
Katariina
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 50

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(24.3.2004, 21:14)

Tähän mennessä hyväksi koettu keino on se, että laitan illalla puolisen lasia vettä yöpöydälle (kansi päälle jos maistaa pölyt). Aamulla heti herättyäni, ennen kuin nousen sängystä, kurotan lasin sekä pilleripurkin ja kulautan lääkkeen alas. Myöhemmin tyhjä lasi indikoi sitä onko lääkkeen ottanut vai ei .

Itselläni ei ole huomisaamuksi tyroksiinia, purkki loppui, menin jo kerran apteekkiin uutta hakemaan mutta olin hukannut reseptin matkalla, hommasin uuden reseptin mutta sitten unohdin hakea purkin tänään, huokaus... Eli huomenaamulla sitten apteekkiin

Katariina
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 258

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(24.3.2004, 22:20)
itse ostin pari viikkoa sitten sellasen kiekkomaisen lääkeannostelijan laitan sinne kaikki vitamiinit,tyrnit,e-epat yms... tulee kaikki otettua jokapäivä, ei oo sitä yöpöytää vielä kun odotan että saan uuden sängyn,vesisängyn keinonahka verhoilu on jo niin rikki että haluaisin jo vaihtaa ei vaan oo vielä sitä maksajan lupaa
krisse, krooninen kilpirauhastulehdus,kyhmystruuma,vajaatoiminta.
nyt hyvässä kunnossa
IP: Tallennettu
ElsaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(25.3.2004, 14:19)
Hei!

Minullakin oli hajamielisyydestä johtuen sama ongelma. Ottanut vai ei. Krissen ja Katariinan kanssa kuljen samoilla linjoilla.

Ostin apteekista lääkeannostelijan eli dosettin, johon voi laittaa viikon lääkkeet kerralla. Jokainen päivä on omassa pötkylässään, joten voin ottaa reissun lähtiessä tarvittavat "päivät" mukaan. Kerran viikossa lataan lääkkeet ja siinä vaiheessa muistelen minkälainen olo on edellisellä viikolla ollut, josko pitäisi vähän lisätä/vähentää lääkitystä. Olen ostanut myös tablettileikkurin apteekista, jotta saan tarkemmin pikku tabletin halkaistua.

Iltarutiineihin kuuluu pienen vesipullon täyttö ja seuraavan aamun lääkkeen vienti yöpöydälle. Samalla otan iltalääkkeeksi Kalcipos-D:n omasta purkistaan. Näin muistan myös hoidon kalkinpuutokseen. Aamulla ensimmäiseksi heti herättyäni otan lääkkeen, jonka jälkeen tassuttelen viemään "päivän" dosettiin, jotta samalla muistaisin ottaa astmalääkkeet.

Käytän vesipulloa, koska aamukömpelyydelläni se on varmempi. Päivälokerikkoa käytän, koska siitä on helppo tarkistaa, onko kuluvan päivän lääke otettu. (Käytän dosettia tietysti myös tilapäisessä lääkityksessä.) Hassulta voi kuulostaa se, että minun on helpompi muistaa lääkkeiden otto, kun siihen liittyy kävelyä paikasta toiseen. Aikaisemmin minulla oli kaikki lääkitys samassa pisteessä. Siinä lääkkeitä ottaessani ehdin jo unohtaa minkä olin ottanut.

Hyviä vointeja!
t.Elsa
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 23

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(25.3.2004, 19:08)
Mulla on dosetti, johon voi laittaa viikon, kahden tai neljän viikon lääkkeet. Tällä hetkellä kaikki on aamulääkkeitä, joten täytän sen kerran kuussa (johtuen lokeroiden määrästä).
Hankin dosetin siinä vaiheessa kun sain säännöllisen verenpainelääkityksen, sillä silloin huomasin että aamutoimet olivat niin rutiininomaisia, ettei oikean annoksen ottamisesta voinut olla varma. Tai sitten tässä ollaan dementikkoja.
IP: Tallennettu
hanneOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(3.4.2004, 00:24)
Moi, minulla oli pitkään myös tämä ongelma, että en päivällä enää tiennyt, olinko aamulla ottanut Tyroksiinin vai en! Kärsin myös muista vajaatoiminnan oireista yhä enemmän ja enemmän kilpirauhasleikkausta seuranneiden kuuden vuoden aikana, vaikka kilppariarvot oli ok. Nelisen viikkoa sitten lääkitystäni nostettiin omasta pyynnöstäni: otan nyt 1,5 x 0.1 mg aiemman 1 x 0,1:n asemesta. Muistini ei enää oikkuile ja olen muutenkin herännyt uudelleen henkiin. Aiemmin olin kokoa ajan väsynyt. Oikeanpuolinen kilpirauhaslohkoni on poitettu 1998. Ennen leikkausta vuosien ajan kyhmystruuma, vaikka tuolloinkin kilpirauhasarvot koko ajan normaalin rajoissa. Lääkeannoksen lisäämisen jälkeen en enää palele koko ajan, iho ei ole hirmu kuiva jne jne. Myös masennus on helpottanut ja toivon että vajaatoiminnan mukanaan tuoma kymmenien kilojen ylipaino pikku hiljaa kääntyy laskuun. Hyvää palmusunnuntaita kaikille!
IP: Tallennettu
maijaAutoimmuuni tyreoidiitti. Kokemusta ali- ja ylitoiminnasta, diagnoosi vähän epäselvä. Hoitona Thyroxin ja labrat 4krt/v. Meneillään Thyroxin-annoksen nosto (kevät/2004).
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(3.4.2004, 18:05)
Kiitos kaikille vinkeistä. Tuota dosetin ostoa kaverikin ehdotti heti tänne kirjoittamisen jälkeen, kun tuskailin tätä ongelmaa. Lähiapteekin valikoima doseteista (kaksi erilaista mallia) ei vaan tyydyttänyt minua, joten aion tutkailla löytyisikö keskustan mammuttiapteekeista mulle sopivampi. Viikon lääkeannos olisi sopiva ajanjakso varmaan, mutta mulla on useampi lääkkeenotto päivässä, joten täytyy miettiä millaiseen dosettiin päädyn.

Tabletin halkaisijan vinkki oli myös tosi hyvä (Kiitos Elsa!). Sairaalassa ollessani hoitajat kehuivat sitä kovasti ja näppärältä se näyttikin, mutten tullut ajatelleeksi, että niitäkin myydään tavallisille lääkkeenkäyttäjillekin. Minulla on monta puolitettavaa lääkettä ja Thyroxinkin puolittuu usein joko kahteen eri suureen palaan tai sitten kolmeen osaan...

Luulen, että dosetti on tässä elämäntilanteessani paras keino lääkkeen muistamiseksi, sillä asun opiskeluiden takia kahdessa kodissa ja matkustelen muutenkin paljon siellä ja täällä. Lääkkeet sijaitsevat siis yleensä matkalaukussa ja erilaisia rutiiniin perustuvia muistijuttuja on vaikea noudattaa, kun nousee joka aamu eri sängystä (hehheh, ei nyt sentään :-).

Jos löydän sen dosettini, niin tulen tänne sitten leuhkimaan!

-maija
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 23

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(4.4.2004, 00:37)
Ihana viesti; ainakin minulla on dosetti, johon voi annostella 4 lääkettä päivässä. Eiköhän siitä löydy apu Sinullekin!
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 23

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(4.4.2004, 16:27)
Ilmaisin itseäni vähän huonosti, tarkoitin siis että samalle päivälle voi annostella neljään eri erään nappeja, siis ottoaikojen mukaan. Lokeroita on 28, eli kun minä otan kaikki lääkkeeet kerralla, niin saan ladattua aina kuukaudeksi kerrallaan kaikki.
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 30

Tila: Offline

RE:Hajamieliselle lääkkeenotto ohjeita!(6.4.2004, 09:09)

Minäkin olen jo vuosia käyttänyt dosettia
Ja ikää on vieläkin alle 30. Eipähän tule otettua tupla-annoksia muistamattomuuttaan. Mulla on sellanen viikon dosetti, jossa neljä eri kellonaikaa. Aina lääkityksestä riippuen jaan siihen 1-2-4 viikon lääkkeet+vitamiinit.


DG:ajoittainen liikatoiminta, autoimmuunityreoidiitti, Basedow, vajis, uusiutunut Basedow, radiojodi 02/04
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team