kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 5.11.2003, 00:10
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Herne
20kt10024
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

Herne(27.10.2003, 18:03)

Joo,moi vaan täältä Kuopiosta. Olen myös sairastanut kilpparin vajaatoimintaa n.3 vuotta. Itselläni tauti kyllä alkoi jo 7 vuotta sitten, kun raskausaikaan arvot oli hieman vinksallaan, mut lääkäri oli sitä mieltä, että se kuuluu raskauteen. Seuraavan kerran se alkoi vaivaamaan ihan reilusti, kun olin tehnyt meidän toisen lapsen ja hän oli noin vuoden vanha. En enää pystynyt nukkumaan, uni ei tullut, vaikka kuin nukutti. Ajattelin, et tämä nyt on sit varmaan sitä synnytysmasennusta. Valvomista jaksoin 2kk, kunnes olin niin puhki, etten meinannu jaksaa edes lasten päälle pukea, jos en välillä huilannut lattialla. Kaikki kuitenkin muuttui, kun älysin mennä lääkäriin ja siellä oli vielä niin ymmärtävänen ihminen, joka passitti minut nukahtamislääkkeitten kanssa verikokeisiin. Tarkemmin asiaa tutkittua selvisi, et en omistanut, kuin toisen kilpirauhaslohkoista ja siinäkin epäiltiin olevan syöpää, joka vuoden tutkimisen ja tarkkailun jälkeen selvis, et ei ainakaan tällä kertaa. En onneksi tarvinnut psykiatria, kun sille kaikelle oireilulle löytyi diagnoosi. Oireet eivät ole vieläkään ohi, mutta pystyn edes nukkumaan.
Olisin kyllä kiitollinen, jos jollain olisi apukeinot kuivaan hilseilevään ihoon, hiusten huonoon kuntoon ja jatkuvaan painon tarkkailuun paleluun/hikoiluun ym.
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Herne(28.10.2003, 13:37)
Painon tarkkailu: sokeri, peruna, vaalea riisi pois. Leipää maltillisesti. Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja runsaasti. Minulla on paljon skarpimpi olo näillä eväillä.
IP: Tallennettu
minna_67Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 3

Tila: Offline

RE:Herne(31.10.2003, 14:30)
itsekin kyselisin pienia vinkkeja tahan kylmyyden tunteeseen ja siita johtuvaan raajojen sarkyyn>Onko kukaan loytanyt mukavaa poppakonstia moisiin vaivoihin? Tama alkaa olla tosi tuskaista varsinkin oisin kun nukkumisesta ei tule mitaan kun joka paikkaa kolottaa varsinkin jalkoja. Olen valmis kokeilemaan ihan mita vaan. Kiitos jo etukateen
IP: Tallennettu
NiinaPositiivisuus luo voimia!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Herne(31.10.2003, 23:00)
minna_67 &20kt10024

Magneesium rentouttaa lihaksia, joten siitä voisi olla jotain apua kylmyyteen ja levottomuuteen. Se kannattaa ottaa illalla (lääkärin ohje). Samoin kalsium suositellaan otettavaksi illalla, koska se imeytyy parhaiten yöaikana eikä sekoita sitten mitenkään tyroksiinin ottamista.

Onko teillä vajaatoiminta, kun valittelette kylmyyttä? Minulla pahin kylmyys helpotti TSH:n laskun myötä, nyt about 0,20. Onko arvosi kunnossa (alle 2,5)? TSH:n laskeminen sopivalle tasolle saattaa kestää pitkään, vähintäänkin useita kuukausia.

Monivitamiineista (vitskuista B12&6 ja seleeni etenkin) ei varmasti ole kenellekään vajaatoimintaisille mitään haittaa. Itsekin käytän kaikkia edellämainittuja + sinkki, mangaani, Q10, D (kalkin imeytymiseen), omegaa.

Kuivaan ihoon auttaa pellavansiemenöljy. Sitä 1-2 tl:ä vaikka tuoremehuun sekoitettuna auttaa. Ja aika monet asiantuntijat puhuvat erilaisten pähkinöiden puolesta (ei maapähkinät). Jonkun tutkimuksen mukaan pähkinöiden sisältämä rasva ei aiheuta kiloja, mutta niiden hyvät ominaisuudet voisi auttaa tällaisin pulmiin. Antioksidanttilääkärini suositteli syömään joka päivä kourallisen pähkinöitä. Monet pähkinät on muuten tosi hyviä ja ne sisältävät niitä hyviä rasvoja.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team