kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:49
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Hivenainemääritys?
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 59

Tila: Offline

Hivenainemääritys?(3.3.2004, 12:27)
Kuinka moni teistä on käynyt hivenainemäärityksessä? Koitteko hyötyneenne siitä? Mitä maksaa+löytyisikö Tampereelta tällaista paikkaa?
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(4.3.2004, 11:42)
Hei!

Jos tarkoitat hivenainemäärityksellä Antioksidanttiklinikalla tehtäviä tutkimuksia, niin täältä löytyy kokemusta niistä. Aluksi täytyy sanoa, että hinta on kallis, omalla kohdallani tutkimukset maksoivat jotain 1000 euroa koko satsi. Mutta tutkimuksissa katsottiinkin sitten kaikki mahdolliset veriarvot. Lisäksi tuon summan pystyi maksamaan osissa (ilman korkoa), itse makselin sitä n. 200 euroa kuukaudessa.

Ja sitten hyötyihin: Minulle ainakin tutkimuksesta ja lääkityksestä oli aivan selkeä hyöty. Tutkimuksissa ilmeni, että minulla oli useita hivenainepuutoksia jne. ja sain niihin lääkityksen. Olin syönyt tyroksiinia puolitoista vuotta ennen antioksidanttilääkityksen aloittamista. Tyroksiini auttoi jonkin verran väsymykseen ja paleluun. Mutta esim. hiustenlähdön ja ihon minulla paransi vasta tuo antioksidanttilääkitys. Antioksidanttilääkityksen jälkeen myös loputkin väsymysoireet väistyivät. Mielenkiintoista on sekin, että kilpirauhasarvot ovat muuttuneet lääkityksen jälkeen parempaan suuntaan, ja olen jopa pystynyt vähentämään tyroksiiniannostusta.

Tässäpä siis minun kokemuksiani, jotka ovat olleet todella positiiviset. Koen, että antioksidanttilääkitys on auttanut mm. kilpirauhaseen yhdistämiini oireisiin huomattavasti paremmin kuin tyroksiinilääkitys. Antioksidanttiklinikalta löysin myös ensimmäisen lääkärin, joka kuunteli oikeasti oireitani, halusi tietää pienimmätkin vaivani ja jolla oli aikaa/halua paneutua potilaan olotilaan.

Jokaisen kannattaisi nykypäivänä huolehtia siitä, että saa kaikki elimistölle välttämättömät ravintoaineet. Noiden ravintoaineiden saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys nykyään mm. maaperän köyhtymisen vuoksi. Lisäksi esimerkiksi maha- ja suolistovaivat usein estävät vitamiinien, hivenaineiden ym. imeytymisen. Jos ei halua rahojaan tuhlata noihin Antioksidanttiklinikan tutkimuksiin, kannattaa kuitenkin yrittää itse huolehtia tarvittavien hivenaineiden saannista kyselemällä apua vaikka luontaistuoteliikkeistä. Muistelen myös Kylmäkallen antaneen tällä foorumilla joissain aikaisemmissa viesteissä hyviä neuvoja elimistölle hyödyllisistä ravinto- ja hivenaineista.

Ai niin, tämän sekavan selityksen päätteeksi vielä: Tampereella on Antioksidanttiklinikka, jos siis sitä tarkoitit tuolla hivenainemäärityksellä
IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 59

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 14:30)
Kyllä kiitos sitä juuri tarkoitin. Ei auta vissiin, kun alkaa pistää rahaa sukanvarten....
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 14:53)
Lisätietoa hoidosta ja klinikoista näyttää löytyvän seuraavasta: http://www.antioxidant.fi/index.html. Sieltä löytyy ihan "ilmaistakin" hyödyllistä tietoa esim. ruokavaliosta kohdasta Antioksidanttihoidon tausta ja toteutus.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 16:25)

Hei Cahha,
minkälaisen (henkilökohtaisen) antioksidanttikuurin sait klinikalta? Syön itse A,E,C,B,D-vitamiineja, sekä Zn, Cu ja B, viimeiset vähemmän säännöllisesti. Eli kiinnostaisi tietää että saitko jotain muunlaisia lisävitamiini/ hivenainesuosituksia ja minkälaisilla määrillä näitä. Itse pidättäydyn vähän yli suosituksissa.

Oliko puhetta siitä mikä puutos erityisesti voisi aiheuttaa hiustenlähtöä? Minulla tyroksiinilääkitys on auttanut muuten hyvin mutta esim. hiustenlähtö on jatkunut, tosin pienimuotoisempana (ei enää aamulla tukkoja tyynyllä). Omistin ennen hyvin tuuheat hiukset ja nyt muutamassa vuodessa tulleet pari kaljuplänttiä ja yhä harventuva tukka stressaa...kun pitäisi päästä eroon pipo-linjasta.

Entä tietääkö kukaan voiko tyroksiinilla aiheutettu lievä ylitoiminta (en haluaisi luopua tästä pirteydestä!) aiheuttaa hiustenlähtöä tai ylitoiminta yleensäkin?

Ystävällisin terveisin,
Leena
Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 17:06)
Hei Katariina!

Antioksidanttikuuri on aina yksilöllinen ja perustuu laboratoriotutkimuksissa esiin tulleisiin puutostiloihin sekä erilaisten ravintoainevalmisteiden yhdistelmiin. Mutta voin kyllä kertoa omasta lääkityksestäni, jospa siitä olisi ainakin jotain hyötyä.

Tuosta sinun vitamiinilistastasi näytti puuttuvan ainakin pari hyvin tärkeää ravintotekijää: kalanmaksaöljy ja seleeni. Itse syön lisäksi myös jonkin verran magnesiumia, kaliumia, kalsiumia ja piitä. Osa syömistäni valmisteista on sellaisia, joissa on useita vitamiineja/hivenaineita samassa, osassa vain yksi. Tälläkin on tarkoituksensa, jotkut ravintotekijät edesauttavat toisten imeytymistä, toiset taas estävät.

Lisäksi syön paria valmistetta, jotka tehty apteekissa lääkärin reseptin mukaan. Niiden sisältöä en edes kunnolla tiedä.

Syömieni valmisteiden määriä ei tässä kannata kertoa, koska esim. sinkkiä ja magnesiumia on parissakin syömässäni valmisteessa, joten niiden kokonaismäärää on itsellä vaikea arvioida. Yleensä kuitenkin esimerkiksi monivitamiinivalmisteet sisältävät aivan liian vähän vitamiineja/hivenaineita. Itse näytän syövän noita ravintoainevalmisteita selvästi yli suositusrajojen, voi johtua siitä, että suolistoni on ollut aika huonossa kunnossa ja imeytyminen näin heikkoa. Esim. kalanmaksaöljyä otan 15 ml vuorokaudessa, ainakin näin talvisin, kun D-vitamiinia ei ole auringosta saatavilla.

Muistathan ottaa vesiliukoiset vitamiinit sekä hivenainevalmisteet veden kanssa ruokailun ulkopuolella ja rasvaliukoiset vitamiinit taas ruokailun yhteydessä. Näin varmistetaan näiden valmisteiden imeytyminen.

Kaarlo Jaakkolan seuraavassa artikkelissa puhutaan enemmän hiuksista ja ihosta sekä niihin vaikuttavista ravintotekijöistä: http://www.antioxidant.fi/art_hiukset.html
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 28

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 17:54)
Minä täällä taas!

Haluaisin vielä mainita Katariinalle ja muille hiusongelmista kärsiville yhden tuotteen, joka on auttanut ainakin minua. Tämä ei ole mikään antioksidanttituote

Minulla oli aikoinaan hiustenlähdön lisäksi ongelmana myös päänahan hilseily. Tähän ongelmaan eivät auttaneet mitkään parturien kalliit hoidot, kokeilin varmasti ne kaikki. Apu löytyi hoitoturpeesta, aidosta luonnontuotteesta, jota siis käytetään ulkoisesti. Tätä tuotetta saa ainakin luontaistuoteliikkeistä. Turve mm. aktivoi ihoa, edistää pintaverenkiertoa, rauhoittaa tulehtunutta ihoa sekä puhdistaa ihoa ja hiuksia. Sitä käytetään mm. erilaisiin ihon tulehduksiin ja ihottumiin, hilseilevään hiuspohjaan ja juurikin hiustenlähtöön. Tosin jos on kovin kuiva iho, tuotetta ei ehkä kannata käyttää, koska se saattaa kuivattaa hieman lisää.

Turvetta levitetään päänahkaan, annetaan vaikuttaa esim. saunassa 20 minuuttia ja pestään pois. Varoituksen sana on kuitenkin ehkä tarpeen: turpeen levittäminen päänahkaan on kylläkin aika hermojarepivä prosessi...
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Hivenainemääritys?(5.3.2004, 18:17)

Hei Cahha,
kiitos vastauksesta. Muisti tuossa äsken pätki, syön siis myös Mg ja Piimaata, sekä kalaöljykapseleita. Piimaa on mielestäni helpottanut nivelvaivoja. Kalsiumia kokeilin myös syödä kun en laktoosi-intolerantikkona (totaali) saa kalkkia maidosta,mutta alkoi nikamat paukkua äänekkäästi, liekö yhteensattumaa mutta jätin pois (ja pauke loppui,hmm). Testaan ehkä myöhemmin uudestaan... Myös seleenin syöntiä olen kokeillut pariinkin otteeseen, mutta joka kertaon tullut iso nmöykky kurkkuun paheten kuurin edetessä-ja ollut taas pois joku päivä syönnin lopettamisesta. Ei taida olla sekään minulle sopiva, hyvistä vaikutuksista huolimatta Luettuani englantilaisten tutkimuksen hyödyistä, kokeilin annoksena 200 mg (vai olikohan ne mikroja)kuuria, myöhemmin sekä 100 ja 50,kaikissa sama möykkyyntyminen. Ekalla kerralla meni viikkoja ennen kuin huomasin kokeilla seleenin syönnin lopettamista, ja piti testata vielä senkin jälkeen useampaan otteeseen ennen kuin uskoin.

Olen myös kokeillut useamman pullon turveshampoota päänahan hilseilyyn, siihen se ei ole auttanut, mutta hiukset tuntuvat siitä muuten pitävän Jos ei olisi tätä hiustenlähtöä, voisin kokeilla mainitsemaasi haudetta, mutta nyt pelkään että tempautuvat viimeisetkin karvat mössön mukaan...heh.

Se linkki hiustenlähtöön ei toiminut, voi olla toki yhteydessäkin vika.

Katariina

Diagnoosi: kilpirauhasen krooninen autoimmuunitulehdus, Hashimoton tyreoidiitti. Ollut myös Subakuutti tyreoidiitti. Thyroksiiniannos 1mg/pvä.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team