kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 5.3.2004, 23:45
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Katkeruus lääkäreitä kohtaan!
marikalainen
Viestejä: 2

Tila: Offline

Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(13.1.2004, 07:00)

Olen uusi täällä ja tämä on ensimmäinen viestini. Eli tervehdys vain kaikille kohtalotovereille..

Ajattelin purkautua hieman asian tiimoilta sillä kohtalotovereiden kanssa keskustelu tunnetusti on mukavaa.

Olen 21-vuotias ja olen sairastanut niin sanottua masennusta viimeiset viisi vuotta elämästäni. Ikinä en ole keksinyt syytä masennukseeni mutta lääkärit ovat siitä huolimatta syöttäneeet masennuslääkkeitä nyt usean vuoden. Olen teini-ikäisestä asti lihonut todella mysteerisesti, sillä vaikka en jaksa syödä paljon mitään, kiloja tulee kokoajan lisää. Liikun paljon koirien kanssa ja olen muutenkin aina se joka jaksaa hyppiä ja pomppia muiden laiskotellessa.

Muutama vuosi sitten ollessani lukiossa huomasin että kuuloni alkoi huonontumaan todella voimaakkasti. Kaverit alkoivat huomautella ja kiusoitella siitä että en kuullut ikinä mitä minulle sanottiin. Lääkärit olivat sitä mieltä että kuuloni on loistava mutta olen vain niin masentunut etten jaksa kuulla muiden puheita

Tämän jälkeen alkoi muistiongelmat. Saatoin olla koiran kanssa lenkillä ja unohtaa yhtäkkiä missä asun. Tämän lisäksi aloin unohtamaan jopa sen mikä nimeni on, minkä ikäinen olen tai kuka ylipäätään olen. Lääkäriin taas. Siellä oltiin sitä mieltä että masennukseni tekee vain temppujaan. Masennuslääkettä vaihdettiin.

Tulin kuitenkin kokoajan entistä saamattomammaksi ja muistini alkoi menemään toden teolla. Kun lukiossa koitti yo-kirjoitukset en ymmärtänyt mitään lukemastani tekstistä, se meni aivan suoraan toisesta korvasta sisälle ja toisesta ulos. Onneksi selviydyin kirjoituksista vaikken lukenut niihin lainkaan.

Kokoajan ihmetystä on aiheuttanut kuukautiset jotka ovat TODELLA epäsäännölliset, sillä niiden väli vaihtelee 35-45 päivän välillä. Mitä mieltä ovat lääkärit? Kyllä, masennuksesta se vain johtuu. Syö lääkkeitä niin olo paranee.

Mutta viisi vuotta olen nyt ravannut lääkäreillä ja kaikki kokoajan korostavat oireita kuullessani että masennusta se vain on! Kerran olin flunssan takia lääkärissä ja lääkäri sitten mittasi verenpaineen, lukemat olivat korkeat. Lääkäri tähän ystävällisesti totesi että "syöpäs kuule pikkasen vähemmän ja liiku enemmän" Lause loukkasi todella syvästi koska olin muutenkin jo monen vuoden ajan ihmetellyt miksi painoni nousee vaikkei se pitäisi olla mahdollista.

Kiivastuin niin että lääkäri katsoi jopa parhaaksi määrätä minulle rauhoittavia lääkkeitä, koska kärsin niin pahasta masennuksesta.. Rauhoittavista lääkkeistä sain todella outoja tuntemuksia, sillä koko kehoni ikäänkuin puutui syötyäni sellaisen. Pystyssä pysyminen oli vaikeaa kun en tuntenut jalkojani. Nukkumisen kanssa ne eivät auttaneet yhtään, päinvastoin. Heräsin outoon tuntemukseen monta kertaa yöllä.

Vasta viiden vuoden jälkeen kuulin uuden ihmeellisen lauseen erään lääkärin suusta: Oletko ollut kilpirauhaskokeissa? En tiennyt edes mikä se on. Siellä kuitenkin kävin ja tulokset todistivat, kilpirauhasen vajaatoiminta.

Olen nyt todella katkeroitunut kaikille lääkäreilleni. En haluaisi olla katkera mutta en voi tunnolleni mitään. Lääkärit joilla luulisi olevan asianmukainen ammattitaito syöttävät minulle vuodesta toiseen masennuslääkkeitä ja selittävät omasta mielestäni nykyisin täysin selviä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita masennuksella! Olen todella vihainen!

Hei minä täällä taas
IP: Tallennettu
ninni
Junior Member


kesää odottaessa, villasukkiin turvautuen....
Viestejä: 59

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(13.1.2004, 11:58)
Niinpä, toi sun tarinas on turhan tuttu monelle. Kilpirauhasen vajaatoiminta on jo "vanha" sairaus, mutta jostakin syystä lääkärit ei sitä "löydä" tai välillä tuntuu etteivät he sen vaikutuksia oikein ymmärrä. Mulla alunperin vajis löytyi(v99), kun osasin itse niihin kokeisiin pyytää oireideni vuoksi. Syksyllä, kun kävin työterveyslääkärille valittaan väsyneempää oloa ym oireita olin myös lähellä tulla vastaanotolta masennuslääkeresepti kädessä. Olen joskus ajatellut, että jos saisin kolme toivomusta, ensimmäiseksi toivoisin, etä kaikille minua hoitaneille lääkäreille puhkeaisi kilpparin vajaatoiminta!

IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 236

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(13.1.2004, 12:46)
minullakin vajaatoiminta todettiin kun itse vaadin kokeita.

on " terveen " ihmisen merkki kun jaksaa olla lääkäreille vihainen, niin meistä suurin osa harvalla se osuu kerralla nappiin mutta toi on jo rasvasta juttua koska fiksu psykiatri testaa kilpirauhasen, on se niin yleinen masennuksen aiheuttaja
krisse
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(13.1.2004, 13:01)
Terve!
Saavillinen sympatiaa Sulle!
Itsekin olen aprikoinut todella paljon sitä totuutta, että Suomessa lääkärit nk. pakkosyöttävät masennuslääkkeitä joka tyypille. Ja miten helppoa olisi kuitenkin mitata kilpirauhasarvot ennen reseptin kirjoitusta. Tulos tulee viikossa. Joskus aikaisemminkin kelailin samaa asiaa, että miksei näitä masennusoireisia voida automaattisesti pistää kilpirauhaskokeisiin. Tiedän - kustannuskysymys! Mutta toisaalta, iso kustannuskysymys on sekin, että sairauslomia kirjoitellaan oletetun masennuksen pohjalta.
Mättää ja pahasti!
Ymmärrän katkeruutesi. Saattaa kestää pitkänkin aikaa, ennenkuin se on ohi, koska monta vuotta elämästäsi on mennyt osittain metsään. Katkeraksi ei kuitenkaan kannata jäädä. Elämä on täynnä väärinkohteluja. Mä olen varma siitä, että kunhan vuosikausien vajaatoiminta alkaa tasaantua ja se sopiva tyroksiinimäärä on löytynyt, katkeruus ja väärinkohtelu alkavat pikkuhiljaa haihtua. Mitään taikatemppua ei ole olemassa, elämää on elettävä vain kilpparin ja tyroksiinin kanssa - hyväksyen tilanne.
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(16.2.2004, 14:16)
Oma kokemukseni on jotain luulosairaaksi leimaamisen luokkaa. Muita arvoja en nyt muista, mutta T4V on jo vuosia ollut 9-11, ja useampi erikoislääkäri on ehdottanut sen lisätutkimuksia - oma lääkäri on vain todennut että arvo on viitearvon sisällä ja se siitä.

Oireina on ollut väsymystä, hieman reuman kaltaisia oireita ilman löydöksiä, jatkuvia tulehduskierteitä, kuume ei nouse vaan jää lämmöksi (jolloin lääkärit eivät meinaa suhtautua vakavasti tulehdussairauteenkaan) ja lopulta julmettu painon nousu joka kävi kisaa verenpaineen nousun kanssa. Verenpainetta hoidetaan nyt beetasalpaajilla ja se puoli on kunnossa. Lopulta kävin ihan erikseen pyytämässä kilpirauhasen vajaatoimintaan lääkkeitä, ja lääkäri nihkeästi totesi, että kokeile nyt sitten (annos 25 mikrog päivässä), ja jos ei kuukaudessa ala tehota niin se on vain luuloa. Pharmaca Fennica pitää aikuisen ihmisen aloitusannoksena 2 kertaa suurempaa, lisäksi olen löytänyt tekstejä joiden mukaan beetasalpaaja voi alentaa tyroksiinin tehoa. Väkisin tulee mieleen, että pidetään luulosairaana, sillä minkäänlaisista seurannoistakaan ei puhuttu. Jossain tuota annostani kutsuttiin jopa lasten tyroksiiniksi...

Niin tietenkin masennusta on hoidettu, silloin ei kyseisiä arvoja edes mitattu. Suvussa on kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsineitä kyllä. Tämänkin olen lääkäreille kertonut.

Onko muilla vastaavia kokemuksia, ja mitä mieltä olette tuosta annoksesta + sen mukana tulleista ohjeista tai lähinnä ohjeiden puutteesta?IP: Tallennettu
omppu
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 51

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(16.2.2004, 23:13)
Moi, klup

minulle aloitusannos oli puolikas 0,1 mg tabletista (siis 50 mikrogrammaa) kahden viikon ajan ja sitten kokonainen ja edelleen hitaasti nostaen, nyt on annos 1½ tablettia, ylihuomenna on soittoaika kontrollikokeista ja aion pyytää vielä annoksen nostoa.

Ja kuukauden koeaika - varsinkin noin pienellä annoksella -on mielestäni yhtä tyhjän kanssa... mutta kun en ole lääkäri

Olen ennenkin sanonut, että toivoisin lääkäreille omakohtaisia kokemuksia kilpparioireista, vaikka eihän se ole kovin nätisti ajateltu.

Kun sinulla on oireita ja T4V noin matalalla, pitäisi lääkärin ehdottomasti ottaantua asiaan vakavammin. Mutta menepäs se niille sanomaan... Onko sinulta otettu TSH? Se on toinen tärkeä tutkimus. Erikoislääkäri aloitti mulle lääkityksen, vaikka nuo molemmat kilpirauhasarvot olivat ns. normaalien viitearvojen sisällä.
IP: Tallennettu
klup
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(17.2.2004, 08:58)
juu, TSH on otettu muutaman kerran, mutten muista arvoja, kun silloin luotin lääkärin sanaan että normaalilta näyttää. Nyt täytyy alkaa penkomaan vanhoja tietoja.
IP: Tallennettu
anniaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(21.2.2004, 14:07)
Mulla onneksi lääkäri määräsi heti kilpparikokeet, kaiken muun lisäksi vaikkakin diagnosoi masennuksen myöskin. Ja olivathan ne arvot kohollaan ja sitten ooteltiin ja ooteltiin lisää ja kateltiin mihin asettuvat...

Ja vihdoin sain lääkityksen.
IP: Tallennettu
minttuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Katkeruus lääkäreitä kohtaan!(5.3.2004, 12:07)
Niin, ne lääkärit ovat "samanlaisia" kuin kaikki ammatti-ihmiset; jotkut ovat taitavia, kuuntelevia ja halukkaita auttamaan, mutta sitten löytyy toisia, jotka käyttävät "potilasvarttinsa", vertailee koetulokset kirjojen arvoihin ja jos on ok, saa potilas mennä kotiin ilman apua. Olen aina sanonut, että ei sovi mennä "sairaana" lääkäriin, sitä kun ei jaksa taistella niitä vastaan! Kuitenkin on niin, että se on juuri MINÄ joka koen itseni sairaaksi, ei kukaan muu!! Lääkärit ovat vain "kirjanoppineita" avustajia meille jotka haemme apua vaivoihimme!
Toivon samoin, että myös lääkärit kokisivat nämä kilpparivaivat; minulla kyllä olisi valikoima lääkäreistä, joita tosiaan HALUAISIN suositella (todella välinpitämättömiä sellaisia!).
--Olisi kiva tietää, kenen lääkärin hoitoon nämä lääkäripotilaat hakeutuvat; ei voi olla totta, että lääkärien ammattikunta välttyy kilpparivaivoilta!--
...paistaa se aurinko risukasaankin...Minttu
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team