kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.6.2003, 11:49
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta
maarit
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(9.6.2003, 12:57)
Millaisia kokemuksia teillä on hänestä?
Tuijottaako hirveästi ainoastaan kilpirauhasarvojen viitealueisiin?
Kokenuthan hän on näissä asioissa,mutta ottaako hän hyvin kantaa,jos on selvät oireet,mutta arvot rajoilla.
Kertoisitteko ,jos olette käyneet hänellä ja kannattaako ottaa mukaan kaikki kokeiden tulokset,vai määrääkö hän itse uudelleen?
IP: Tallennettu
Myy
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(10.6.2003, 11:08)
Maarit,
kuten jo toisaalla kerroin, en varauksetta suosittele. Itse menin hänen vastaanotolleen siinä toivossa, että saisin kannanoton siihen, miksi tyroksiinihoito ei sovi minulle. Labroissa T4V 9,3; TSH 11. Salmen mielestä arvot eivät olleet "vaarallisia". Se, että kärsin hypotyreoosin oireista, ja että vajaatoimintaankin löytyy selkeä syy, ei häntä juuri kiinnostanut. "Ei sitä pidä syödä jollei se sovi", oli vastaus. Mainitsi toisen lääkityksen, johon tarvitaan lääkintöhallituksen lupa (Armour), mutta ei tehnyt elettäkään siihen suuntaan.

Suurimman osan vastaanottoajasta hän naputteli tietokonettaan, ei juuri katsonut minuun. Ei kysynyt mitään, minä olin se, joka kysyi, ja hän vastasi hyvin vastentahtoisesti.

Itkin monta tuntia sen käynnin jälkeen. 5 minuuttia, 53 euroa...

Ei, en suosittele.
IP: Tallennettu
IirisOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 27

Tila: Offline

RE:Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(10.6.2003, 11:15)
Kuten myös kerroin toisaalla, ei ole täälläkään posiitivisia kokemuksia. Tampereen seudulla ei ole juuri muita hyviä. Sisätautilääkäreitä kun ei uskalla lähteä kokeilemaan ilman suositusta, tulee kalliiksi. Koski-klinikaltahan voisi kysyä onko siellä muita jotka ovat erikoistuneet aiheeseen. Itse ajattelin lähteä Helsingin tai Lahden suuntaan seuraavaksi. Ensimmäisen käynnin jälkeen varmaan asiat hoituvat puhelimessakin, matkaa kun tulee reilut 200 km sivu.
IP: Tallennettu
KataOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 21

Tila: Offline

RE:Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(10.6.2003, 12:26)
Millälailla sinulle Myy ei thyroxin sovi??? Eikö auta, vai jotain muuta???

Ihan mielenkiinnosta utelen. T.Kata.
IP: Tallennettu
Myy
Viestejä: 38

Tila: Offline

RE:Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(11.6.2003, 19:06)
Kata,
syystä tai toisesta en pysty syömään pientäkään määrää (25mcg) tyroksiinia (synteettistä), kun heti lyövät ylitoimintaoireet päälle.

Todennäköisin syy on ns. "thyroid hormone intolerance" - en siedä tyroksiinia. Meitä on onneksi muitakin, ja yksi selitys kortisolihormonin huono eritys (laiskat lisämunuaiset). Syön nyt ensin kortisolituotantoa stimuloivaa luontaislääkettä, ja sen jälkeen yritän taas tyroksiinilla. Raportoin kokeilun edistymistä. Tämän lääkkeen aloitin tänään, viikon sisällä pitäisi olon kohentua, jos kortisolieritys on yhtenä syynä.

Kaiken tiedon olen kaivanut netistä (kiitos Kylmäkallen linkkien). TYKS on tyytynyt siihen, että en syö tyroksiinia, arvot mitataan, kun olen ollut 1,5 kk ilman (puoliintumisaika, ymmärtääkseni). Muutoin kohauttelevat olkiaan.

Olo on olematon - väsynyt ja soosinen. Lisäksi olen taas alkanut kärsiä unettomuudesta. Kylmäkalle, voiko seleeni aiheuttaa sitä? Siis unettomuutta. Huono nukkuminen alkoi suunnilleen samaan aikaan kuin lisäsin seleenin määrää. Ehkä, en muista.

Tsemppiä kaikille soosipäille.
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 146

Tila: Offline

RE:Kokemuksia endokrinologi Salmi Jormasta(11.6.2003, 20:18)
Moi Myy

Seleenin ei pitäisi aiheutta unettomuutta, mutta tulee mieleen seleenin elvyttävä vaikutus kilpirauhaselle ja sitä kauttahan se voisi tehdä sinusta unettomamman. Vastapainoksi voit kokeilla "unilääkettä", otat illalla mangnesiumia 350mg ja kalkkia 800mg n. tuntia ennen nukkumaanmenoa, pitäisi rauhoittaa ja auttaa parempaan uneen - tai sitten vähennät seleenin 3 tablettiin ja katsot olisiko sillä toivotua vaikutusta.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team