kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 13.12.2003, 19:23
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Kokemuksia vitamiinivalmisteista?
IhaaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(20.11.2003, 12:40)
Kanssakärsijät, onko teillä kokemuksia nestemäisistä monivitamiinivalmisteista vajaatoiminnan hoidossa? Mulla on vajaatoiminnan lisäksi vielä muita allergioita ja sairauksia, jotka haittaavat vitamiinien ja ravintoaineiden imeytymistä, enkä ole kokenut, että tablettimaisista vitamiineista olisi ollut hyötyä. Olen lukenut ihmisten saaneen apua uusista nestemäisistä vitamiinivalmisteista, joita on pariakin eri merkkiä, entä te?

Kiitos jo etukäteen kokemuksistanne!
IP: Tallennettu
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(1.12.2003, 11:16)
Odotan mielenkiinnolla vastauksia tähän kysymykseen, harmi, että ei vielä ole kuulunut mitään.
Itseäni kiinnostaa vielä se, että mitä rasvavalmisteita kannattaisi käyttää?
Onko kalanmaksaöljystä hyötyä vai haittaa?
Entä sitten se E-EPA? Vaikutti kalliilta, joten en viitsisi testata turhaan.


IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 374

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(1.12.2003, 23:37)
Moi Ispo39

Kannattaa syödä kalaa 2-3 kertaa viikossa, tietysti jos siitä ei pidä.....tai on sille allerginen, niin pellavansiemenöljyistä saa Omega3 rasvahappoja, jotka muuttuu elimistössä EPAksi.

*
Hyviä omega 3-rasvahappojen lähteitä ovat rasvaiset merikalat kuten lohi, silli ja silakka, mutta myös useimmat Suomen järvikaloista, haukea lukuun ottamatta, sisältävät näitä hyviä rasvahappoja. Kasvikunnan tuotteista kasviöljyt, varsinkin rypsiöljy ja pellavansiemenöljy, sisältävät runsaasti omega 3-rasvahappoja.*

*Lähde: Yliopiston apteekki


Kannattaa kokeilla "Etsi" kohdan kautta, josko tärppäisi, kirjoittamalla kenttään E-EPA - löytyy joitakin kommentteja kysymykseesi.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(2.12.2003, 09:21)
Kalaöljyvalmisteita (kalanmaksaöljy on toista tavaraa) on nykyään saatavilla varsin runsas valikoima. Niissä ei pitäisi olla kalan proteiineja vaan pelkkää öljyä, eli niiden pitäisi sopia kaloille allergisillekin. Mutta allergikkojen kyllä kannattaa olla varovaisia ja tarkkailla mahdollisia oireita. Olen myös lukenut jostain, että kalaöljyvalmisteissa voi olla kaloista peräisin olevaa elohopeaa.
IP: Tallennettu
ispo39Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(2.12.2003, 09:56)
Mikä vika tai mitä eroa on sitten kalanmaksaöljyllä ja näillä E-Epa yms. omega3 -jutuilla..
Ainakin kalanmaksaöljyn tuoteselosteessa (Möllerin tupla) lukee, että sisältää myös epaa ja omega3 rasvahappoja..


IP: Tallennettu
MinnaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(2.12.2003, 10:31)
Möllerin tupla on kalaöljyä, ei pelkästään kalanmaksasta saatua öljyä. Felix Abban sivuilta löysin tällaista: "- Möllerin Tupla sisältää A- ja D-vitamiinia omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin lisäksi. Möllerin Omega-3 sisältää ainoastaan omega-3-rasvahappoja ja E-vitamiinia" Mikäli saat A-vitamiinia muualtakin, kannattaa katsoa, ettei siitä tule yliannostusta.

E-EPAsta en (vielä) tiedä tarpeeksi voidakseni sanoa mitään.
IP: Tallennettu
KatariinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(2.12.2003, 12:32)

Tässä oma vitamiinikuurini, lääkärin määräämänä.

- TokoVitan 400 IU (E-vitamiinia 400 IU) annos 1kpl
- Vitol (A- vitamiini 1000 IU ja D 400 IU) annos 2
- Emgesan (250mg magnesium)annos 1,5kpl
- Minisun (Calsium 500mg, D-vitamiini 200IU) annos 1
- B-vitamiinivalmiste
- Lohiöljy+E, GLA, EPA, DHA (Omega-3) ja ETA (Omega-6), bioteekin valmiste

Kyse on nimenomaan kuurista, esim. D-vitamiini annokset ovat ylisuuret. IU merkinnät ovat jotain kansainvälistä yksikköä, esim. D-vitamiinin 200 IU vastaa 5 mg.
Calsiumia määrättiin koska minulla on aika totaali laktoosi-intoleranssi, tosin thyroksiini ei ole onneksi oireillut vaikka sisältääkin laktoosia (älytöntä ettei suomesta saa sitä ilman laktoosia!). Sekä calsium että magnesium ovat pureskeltavassa muodossa, jolloin imeytyminen on hyvä, eikä mahalaukku ärsyynny samalla tavalla (syön myös närästykseen Nexiumia). Ehdotti myös pureskeltavaa B-vitamiinivalmistetta, mutta koska minulla oli jo purkki entuudestaan, niin käytän sitä (MegaB).

Yksi syy tehokuurille taisi olla vuoden oireilleet polveni, jotka rajoittivat kävelylenkit parhaimmillaankin 1-2 kilometriin, nyt polvet ovat thyroksiinin (ja vitamiinien?) syönnin kanssa muuttuneet hyviksi. Samainen kuuri samoine annosmäärineen ei siis varmaan kaikille sovi, mutta yhdistelmä on mielestäni hyvä.

Rasvana käytän kylmäpuristettua oliiviöljyä, minulla on myös (heh, mitäpä ei) Gilbertin tauti, eli maksassa tapahtuvan bilirubiinin pilkkoutumishäiriö, ja lääkäri totesi oliiviöljyn olevan tapauksessani maksaystävällisin rasva (laktoosi-intoleranssin takia en voisi kyllä muutenkaan käyttää kuin öljyjä). Kylmäpuristettua rypsiöljyä kokeilin, aiheutti pahan olon (ja makukin etoi) eli on varmaan makukysymys...

Koska aloittelin samaan aikaan kuukausi sitten thyroksiinin syönnin, on melko mahdoton erotella sen ja vitamiinien vaikutusta toisistaan, mutta uskon myös vitamiinikuurin parantaneen oloani.

IP: Tallennettu
IhaaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Kokemuksia vitamiinivalmisteista?(8.12.2003, 10:25)
Kiitos kaikista kommenteistanne, kalanmaksaöljyä en uskalla käyttää, koska olen kalalle todella allerginen mutta muille teidän kokemuksistanne oli varmasti paljon hyötyä! Ja pellavansiemenöljyä voisin ehkä kokeilla. Minulle vastasi myös joku suoraan, ilman nimimerkkiä. Voisitko olla kiltti ja laittaa vielä käyttämäsi tuotteen nimen!? Tiedän niitä olevan ainakin kahta eri merkkiä enkä viitsisi turhaan ostaa, jos ne eivät toimi...


IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team