kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.3.2004, 19:01
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Melatoniini
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 18

Tila: Offline

Melatoniini(10.3.2004, 20:22)

Onko kenelläkään tietoa, miten Melatoniini vaikuttaa TSH, T4V ja T3 arvoihin?

Ostin melatoniinia reissunpäältä, ja söinkin sitten muutaman aikaerosta toipumista nopeuttaakseni.
Sittemmin oloni onkin ollut tosi sairas, monin oirein, ja kilppariarvotkin ihan muuta kuin koskaan ennen, vaikka Tyroxin annosta ei ole muutettu.


IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 472

Tila: Offline

RE:Melatoniini(10.3.2004, 22:04)
Hei Piipaa!

Matkustaminen on aina rasitus elimistölle, josta palautuminen normaalitilaan voi pahimmillaan viedä parikin viikkoa, varsinkin kun sairastaa tälläistä systeemisairautta.
Itse en kyllä melatoniinia söisi koska mitään tarkkaa tietoa sen vaikutuksista muiden lääkeaineiden kanssa ei taida olla, vaikka thyroksiini ei tavallaan mikään lääke varsinaisesti olekkaan.

Löysin tälläistä juttua!

"Aikaerorasitusta voidaan vähentää myös suun kautta nautittavan pimeähormonin (melatoniini) avulla. Melatoniinin käytöstä on ristiriitaisia tutkimustuloksia. Sen on osoitettu tahdistavan vuorokausirytmiä jo 0,5 mg:n annoksena, mutta paras teho saadaan 5 mg:n annoksella. Tällöin melatoniinilla on kuitenkin aina selvä väsyttävä vaikutus.

Melatoniini on varsin vaaraton aine, joskaan siitä ei ole tehty normaaleja, reseptilääkkeeltä vaadittavia turvallisuustutkimuksia. Melatoniinia saa ulkomailta lähes rajoituksetta, ja monet käyttävät sitä ilman mitään tarkkoja ohjeita. Melatoniinia ei tulisi käyttää, mikäli kärsii migreenistä tai mikäli itsellä tai sukulaisilla on psykiatrisia sairauksia.

Sitä ei myöskään suositella alle 18-vuotiaille eikä raskaana oleville. Melatoniinia ei tulisi myöskään käyttää yhdessä muiden lääkeaineiden kanssa (lukuun ottamatta käsikauppavalmisteina myytäviä särkylääkkeitä ja ehkäisypillereitä). Melatoniini aiheuttaa väsymystä, minkä vuoksi sitä ei tule nauttia, mikäli vielä samana tai seuraavana päivänä on työvuoro tai mikäli henkilö on autoilija, lentäjä yms. Tämä koskee sekä lentäjiä että esim. lentokoneiden matkustamohenkilökuntaa ja vuorotyöläisiä. Muina sivuoireina melatoniini voi aiheuttaa päänsärkyä (harvoin) ja pahoinvointia (hyvin harvoin).

Melatoniinia on suositeltu otettavaksi 5 mg:n kapseli paikalliseen nukkumaan menoaikaan korkeintaan neljän peräkkäisen vuorokauden aikana."

Lähde: www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/matkailijan_terveysopas/1._matkalle_valmistautuminen_ja_matkalta_paluu/l105/

Katso myös
www.adlux.fi/Suomi/Jetlag/j.sivu1.htm
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Melatoniini(11.3.2004, 11:48)
Hei!

Itse asiassa melatoniinilla pitäisi olla hyödyllisiä vaikutuksia kilpirauhaseen. Sitä on myös käytetty kilpirauhassairauksien hoidossa.

Lisätietoa: http://www.antioxidant.fi/art_kilpirau.html
(Mielenkiinnolla odotan, saanko nyt tähän suoran linkin. Riippuen siitä, ovatko vanhat html-taidot vielä tallella )
IP: Tallennettu
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 18

Tila: Offline

RE:Melatoniini(12.3.2004, 07:37)
Hassua, että olin kyllä jo aiemmin lukenut nuo antioksidanttiklinikankin sivut aiheesta, mutta ikinä en olisi uskonut, että niinkin vähäinen lisämelatoniini vaikuttaa niin järisyttävästi

Melatoniini näyttää todella *tehostavan* T4 ja T3 muodostusta, ainakin minulla. Tavanomainen 0,1 Thyroxin tabletti johti selvään ylitoimintaan!!, vaikka ihan vain muutaman melatonin kapselin nielaisin, enkä edes perättäisinä päivinä.

Kummallista, ettei melatoniinia todellakin aktiivisesti käytetä kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa. Thyroxinia tarvittaisiin ainakin osalla vajispotilaista paljon vähemmän, kun se muuntuisi elimistössä melatoniinin avulla paljon tehokkaammin olotilaan todella vaikuttaviin T4 ja T3 muotoihin.
Näin on näppylät minulla. Olen nyt alentanut Thyroxin annostusta, mutta pysyväksihän se alennus ei välttämättä jää, kun melatoniini ei ole pysyvänä lääkkeenä käytössä, eikä sitä Suomessa lääkäreiltä saa oikein millään keinolla. Täytynee suunnata vapaamman kaupan maihin hankintamatkoille aina silloin tällöin...nyt kun taas muistan miltä liikatoiminta tuntuu, osaan ehkä jälleen paremmin yhteensovittaa mömmöt ja oireet. Ei ole kivaa olla ylikierroksillakaan, kaikkine oireineen, ainakaan pitkällisesti, nyt sen taas muistan.

Kiitos ChaCha-cahha ja Kylmis!
IP: Tallennettu
cahhaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 32

Tila: Offline

RE:Melatoniini(12.3.2004, 12:49)
Hei PiiPaa

Olen itsekin havainnut todella selvästi noiden antioksidanttien vaikutuksen. Minulle Jaakkola ei aikoinaan kylläkään määrännyt tuota melatoniinia, mutta jokin lääkkeistä (tai kaikkien yhteisvaikutus) on tepsinyt kilpirauhaseenkin. Olen "joutunut" koko ajan vähentämään tyroksiinilääkitystä. Kumpa tietäisin, mikä tai mitkä antioksidanttilääkkeistä ovat vaikuttaneet selkeimmin kilpirauhaseen, niin jakaisin sen tiedon heti tällä foorumilla. Toisaalta lääkitys rakennetaan aina yksilöllisesti, joten minun lääkityksestäni ei välttämättä ole muille niin suurta hyötyä.

Sitäpä en tiedä, käyttävätkö muutkin lääkärit kuin Jaakkola tuota melatoniinia kilpirauhasen hoidossa. Jos lääkettä alkaa itse kokeilemaan ilman lääkärin valvontaa, kannattaa kuitenkin olla varovainen, kun kerran vaikutukset voivat olla noinkin voimakkaita
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team