kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:46
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Propral?
MandyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

Propral?(26.8.2003, 12:47)
Hei,

sattuuko teillä kellään olemaan käytössä Propral-nimistä betasalpaajaa? Käsittääkseni sitä käytetään liikatoiminnassa tasapainottamaan pulssia ja vapinaa. Millaisia kokemuksia teillä on siitä?
IP: Tallennettu
sirpa k
NewbieViestejä: 4

Tila: Offline

RE:Propral?(18.9.2003, 21:05)
Hei !
olen käyttänyt propralia, se on nopeatehoinen ja minulla auttanut jo pienillä annoksilla, pahimmillaan mun leposyke oli 120.
tv.sirpa
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 6

Tila: Offline

RE:Propral?(15.10.2003, 21:24)
Hei!

Mulle on määrätty sydämen tykyttelyyn ja muihin liikatoiminta-oireisiin sellaista betasalpaajaa kuin Metblock. Ohjeissa mainitaan yhtenä monista käyttötarkoituksesta kilpirauhasen liikatoiminta. Olen ollut ihan tyytyväinen. Auttaa joskus jopa unensaantiin jos kovasti sydän maata mennessä pumputtaa.

Liisa
Parjäilkää!
IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Propral?(18.10.2003, 13:21)
MOI!

Mulla propral nyt taas käytössä. Sairastumiseni alkuvaihessa 1999 oli elimistö niin sekaisin, ettei se juurikaan auttanut. Nyt kortisonihoidon yhteydessä tykyttelyä alkoi taas ja syön tarvittaessa propralia 1-3 tabua päivässä. Auttaa nopeesti ja ei ainakana mulla mitään sivuvaikutuksia tiettävästi.

Jasu
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:Propral?(18.10.2003, 13:38)
Nyt menee ohi otsikon, mutta ajattelinpa kuitenkin kysäistä.
En henkilökohtaisesti tunne kortisonin vaikutuksia. Sain kuitenkin olkapäähäni kaksi kortisonipiikkiä. Kolme niitä kuulemma maksimissaan uskaltaa antaa. Vaikka piikki on paikallinen, niin eihän se aine pelkästään varmaankaan siellä olkapäässä pysy.

Siksipä mua kiinnostaa, millaisia oireita voi uskoa tuon kortisonipiikin aiheuttaneen? Ja mitkä ovat mahdollisesti aiheutuneet syömistäni "lisäaineista"?
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
kylmakalle
Senior Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 308

Tila: Offline

RE:Propral?(Kortisoni)(18.10.2003, 19:47)
Moi Vanamo

Luiden haurastumisen lisäksi silmävaurioita, ainakin glaukoomaa ja kaihia on raportoitu, sekä painon nousua, lapsilla hidastunutta pituuskasvua ja elimistön oman kortisolituotannon ehtymistä = lisämunuaiskuoren vajaatoimintaa, infektioalttiuden lisääntymistä, verenpaineen riskin lisääntyminen, mustelmat ja ihon oheneminen, joten jos voi välttää kortisonia niin aina parempi - myrkkyä elimistölle.

Haittavaikutukset lyhytaikaisessa käytössä ovat nykytietämyksen mukaan pienet, mutta jos sattuu olemaan herkkä erilaisille aineille, niin mistä sitä voi etukäteen tietää, tuleeko haittavaikutuksia vai ei
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Propral?(19.10.2003, 10:02)
Kylmäkalle sua jo infosikin kortisonin "vaaroista". Tosin paikallisena injektiona ei ymmärtääkseni niin suuria nuo sivuoireet ole. Itselleni on pistetty kortisonia polviin jo teininä, äitini saa joka toinen vuosi olkapäähänsä piikin. Hoitavan lääkärin kanssa kannattaa pohtia kumpi pahempi...kipu nivelessä vai kortisoni. Pistettävät määräthän on pineiä. Toki kortisoni aiheuttaa muutoksia, onhan se kova aine.
Itse sain kortisonia suoraan suoneen Basedowin taudin aiheuttamaan silmäsairauteen 1000 mg kahtena päivänä ja jatkan tiputushoidon lisäkis ainakin neljä viikkoa alenevalla annoksella tabletteina. Marraskuussa funtsataan onko tarvetta uuteen pulsiihoitoon...
Kortisonin ohella syön nyt luuston ja vatsan suojalääkkeitä. Lääkärien mukaan kortisonin haitat tässä tapauksessa ovat olemassa, mutta mahdollisesti saatava hyöty niin suuri, että suostun muitta mukinoitta ko. hoitoon.

Nyt ulos ihastelemaan ensihiutaleita!!

Jasu
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:Propral?(19.10.2003, 13:30)
Olen saanut nyt kaksi piikkiä, viimeksi kolme tai neljä viikkoa sitten. Olkapää ei ole enää jomottanut jatkuvasti, mutta eihän se tervekään ole. Aamulla huomasin, että enhän mä pysty sillä tuulilasiakaan skrabamaan. Ei ylety oikea käsi riittävän pitkälle. Pitänee opetella vasenkätiseksi...

Ei tuo lääkäri pistä mulle enää kuin korkeintaan yhden piikin. Sitten on edessä leikkaus. Olkapäähän on tullut kalkkikertymä, vajaatoiminnan tekosia kait. En ainakaan muista satuttaneeni sitä.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

vanamolle(19.10.2003, 14:18)
JEPS...valittevan usein kilpparisairauksen seurauksena saamme riesaksemme jos jonkinmoisia vaivoja. Vaivat tosin voisivat kai tulla ilman kilpparisairauttakin.
Nuo nivelvaivat ovat oma lukunsa ja jonkin verran asiaan paneutuneena työni puolesta suosittelen asiantuntevan lääkärin kanssa yhdessä hoitopäätöksestä neuvottelemista...on se leikkaus tai konservatiivinen hoito. Yläraajojen toiminnan ollessa rajoittunutta arkipäivän askareista selviytyminenkin rajoittuu merkittävästi. Se taas helposti saa monet asiat tuntumaan mustemmilta kuin oavtkaan ja pian vellomme suossa, jsota ylöspääsy on vaikeaa. Kun omaan kehoon tulee jonkin sortin toimintahäiriö, ei sen kanssa ole aina niin helppoa olla. Sen hyväksyminen ja ymmärtäminen vie aikansa, vaatii muutoksia toimintaan ja ympäristöön. Se vaatii jopa läheisiltämme joskus muutoksia, joihin emme voi heitä ehdottomasti sitouttaa...elämä siis perseestä toisinaan.
Ihminen on niin vahvasti psykofyysinen kokonaisuus, ettei aina voi tietää missä mikäkin raja menee. Siksi toivoisin meitä hoidettavan ja ymmärrettävän muutenkin kuin pelkän diagnoosin perusteella.....
Pointtini taisi kadota tonne paasauksen alle ja paasauskin lipsahtaa väärään paikkaan. Mutta nyt se on tässä...
Toivottavasti saat avun käteesi, vaikkakin leikkauksella ja kunnon kuntoutuksella. Ja toivottavasti jokainen täällä foorumilla pyörähtävä sielu on itselleen edes hetken armollinen kaikkinen vikoineen ja ainutlaatuisuuksineen.
Jasu
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:Propral?(19.10.2003, 14:57)
jasu, kiitos viestistä.

Liikeratahan kädestä on jo mennyt. Takaa en pysty nostamaan sitä pyllyä ylemmäs... pyllyn pyyhkiminenkin tuntuu joskus tuottavan vaikeuksia

Lääkäri ei maininnut konservatiivisesta hoidosta, tai ilmeisesti se ei auta. Kortisonia kokeiltiin ensin, joillekin auttaa, joillekin ei. Minulle se kait jonkinverran auttaa, mutta nytkin tuo taas tuntuu jomottavan melkeinpä entiseen malliin. Särkylääkkeitä syön myös tarvittaessa.

Leikkauksesta lääkäri mainitsi. Ja tuntui ymmärtävän, kun totesin, että tuo käsi raivostuttaa mua... sairaslomaa olisi kirjoittanut, mutta enhän mä sellaista voi pitää.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Propral?(22.10.2003, 12:30)
Vanamo, tunnetko sellaista tietääkseni autoimmuunia sairautta kuin Frozen Shoulder eli jäätynyt olkapää? Noi sun oireet kuulostaa ihan siltä.
Mä sain Frozen Shoulderin noin puolta vuotta ennen kuin kilpirauhanen meni liikatoimintaan (olin ollut lääkitystauolla 3 vuotta). Sairauden aiheuttaja nimittäin on mystiikan peitossa, yhtenä aamuna vain oikea olkapää ei enää liikkunut mihinkään, särky oli hirvittävä. Lopulta pystyin heiluttamaan vain muutamaa sormea. Frozen Shoulder kuulemani mukaan johtuu olkapään jänteiden äkillisestä, rankasta tulehdustilasta.
Antibiootit eivät tilannetta korjaa. Särkylääkettä meni: Panacod, Voltaren Rapid, lisäksi Sirdalud -lihaksenrentouttajaa (selkä siinä paukahtaa myös, jos vain toinen käsi toimi), otin akupunktiohoitoja 6-8 kertaa, pari kortisonipiikkiä annettiin aluksi.
Kesti puoli vuotta ennenkuin käsi alkoi toimia ja sain esim nostettua käden pään yläpuolelle. Pahin särky lakkasi parin kuukauden päästä.
Joskus Frozen kuulemma leikataan, minulle ei jostain syytä suositeltu sitä. Olkapäässäni tuntuu silloin tällöin vieläkin jotakin, aikaa on kulunut 4 vuotta, ei enää jatkuvaa särkyä. Oikea olkapää myös romahti pikkuisen toista alemmas. Sitä ei kylläkään huomaa, jos ei erikseen ala tarkkailla asiaa. Käden ylösnostaminen esim siivotessa on edelleen hankalaa enkä pysty tekemään pitkäkestoisempaa työtä, jossa käsi joutuisi yläasentoihin.


IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 157

Tila: Offline

RE:Propral?(22.10.2003, 13:01)
tatti..., epäilin itsekin joskus tämän olevan mainitsemasi vaiva, puhutaan jäätyneestä olkapäästä. Tämä on vaivannut vuosia silleen vähäsen. Kuvittelin sen menevän ohitse. Mutta kun tuntui vain pahenevan, oli pakko alkaa hakea apua. Kävin alkusyksystä lääkärillä, joka testasi liikeratoja ja totesi, että kyseessä ei ole jäätynyt olkapää - valitettavasti, koska se yleensä kuulemma paranee itsekseen.
Tuleehan talven jälkeen kesä...
IP: Tallennettu
tatti@luukku.comOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Propral?(22.10.2003, 13:07)
No tiedä sitten, vaikka jäätynyt olkapää olis mulla jo parantunut, mutta jospa minäkin olen saanut kerättyä kalkkikertymiä! Ei kai sentään, mutta pidän mielessä, jos alkaa enemmän vaivata. Lääkärillä en tästä asiasta ole käynyt, kun vaiva on pysynyt linjassa.
Raikasta päivänjatkoa
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team