kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:44
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Vyöhyketerapeutille meno
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

Vyöhyketerapeutille meno(21.8.2003, 14:58)
Hei kaikki!

Sain viimeinkin tilattua itselleni ensi viikoksi ajan vyöhyketerapautille. Olen nyt oikein tyytyväinen itseeni..

Onko kellään kokemuksia vyöhyketerapiasta?

Muistaakseni on, mutta kunhan tässä taas uudestaan kyselen.
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(21.8.2003, 16:08)
Moi Anne,

mä olen ainakin käynyt vyöhyketerapeutilla kolmen hoitokerran "herkistelypaketin" kolmisen vuotta sitten. Kilpparikohta oli laajalle ärtynyt ja lisämunuainen oirehti myös.

Kävin varmaankin vähän huonoon aikaan hoidossa, kun kolmannen kerran jälkeen alkoi kilpparia kuumottaa ja tuli epämiellyttävä olo koko kroppaan pitemmäksi aikaa. Mulla jylläsi tulehdus aika reippaan aktiivisena vielä siihen aikaan.

Kokeilemisen arvoinen juttu, ainakin.

IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(25.8.2003, 13:41)
Maiju- no onpas sinulla ollut epämiellyttävä kokemus! Minulla on tehty diagnoosi jo 13 vuotta sitten eli toivottavasti kroppa reagoi erilailla.Kerron sitten miten akan kävi...
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(25.8.2003, 16:17)
Moi Anne,

ei se nyt niin kauheaa ollut. Silloin sitä viiletti kilpparioireiden kanssa ylös ja alas muutenkin. Hoito ehkä jotenkin virkisti kilpparia toimimaan ja samalla taisi tulehduskin yltyä. Tai sitten toisinpäin.

Vyöhyketerapia kaikkenansa on aika vänkää. Hoitoon mennessäni en tiennyt vyöhyketerapiapisteiden kartoista mitään. Havaitsin, että olin jo aiemminkin vaistomaisesti hieronut selkäkipujen yllättäessä jalkapohjista juuri oikeita kohtia!

Onnea matkaan!

IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(26.8.2003, 10:39)
Kiitti Maiju! Minulla on se terapeutti huomenna. Jotensakin koko ajatus siitä, että jalkapohjan hierominen vaikuttaa tuntuu ihmeelliseltä. Mutta olen kuullut asiasta niin paljon kommentteja, että asiaa on kokeiltava itse.
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(28.8.2003, 11:06)
Hei taas!

Kävin eilen ensimmäisen kerran vyöhyketerapeutilla ja kokemus oli tosi hyvä! En kertonut terapeutille etukäteen vaivoitani, koska halusin vähän testata häntä. Ja kylläpä läpäisi "testin", kirkkaasti. Sitä mukaa kun hän eteni jalkapohjassani hän totesi kaikki vaivani oikein! Siinä vaiheessa kun hän sanoi hämmästyneenä, että kilpirauhanen nukkuu täysin, kerroin hänellä että se onkin syyni hänen luokseen tulolle. No, sitten hän loppuajan puhuikin koko ajan ruokavalion tärkeydestä. Hän tuntui todella asiantuntevalta, joten varasin samantien uuden ajan.

Mukavin yllätys oli, että hän hieroi myös hartioitani ja niskaani. Tai hän sanoi vain hierovansa niitä, mutta sitten yhtäkkiä "rusauttikin" selkääni ja niskaani. Sanoi, ettei kertonut etukäteen, etten säikähdä, mutta hänen oli aivan pakko tehdä se, koska hän näki jalkapohjistani, missä oli pahat jumikohdat. Ja... kun nöysin hierontapöydältä tuntui, ettei minulla ole ollenkaan päätä! Tunne oli aivan ihana ja jatkuu edelleen; pää tuntuu todela kevyeltä. Lisäksi tuntuu kuin selästäni olisi "hävinnyt" yksi nikama! Aikaisemmin se painoi aina kun istuin tuolissa, mutta nyt se on hävinnyt.

Eli- olen todella tyytyväinen.
IP: Tallennettu
kir si
NewbieViestejä: 36

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 09:02)
Hei arvatkaa - kun lueskelin tätä niin yht äkkiä tajusin että vuosikausia mulla on ollut kipu jalanpohjassa tietyssä kohtaa - ja nyt sitä ei olekkaan yht´äkkiä!!!!!!!!!
Nyt kyllä tuntuis siltä että se on just nimenomaan yhteydessä kilpparin vajaatoimintaan. Voi hitsi - sitäkin mä oon ihmetelly vuosia ja kyselly - eikä kukaan oo tienny...Toisessakin jalas oli mut ei nii paljoo - ja arvatkaas - hitto kun en muista kummas se oli pahempi - kun kerta kaikkiaan nyt se ei tunnu painelemallakaan ja ennen se tuntui välillä ihan ilman painelua kuin ois ollu jokin marssivamma suunnilleen...( vähä niikö kantapään sisäpuolen alaosas siellä syvällä syvällä...)kyl se tais oikee olla pahempi?
Pitäs varmaa ettiä jostain sellanen vyöhyketerapeutti. Mitäs Turun suunnast suositellaa?
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 09:13)
Hei Anne,

hieno homma! Tuli viestistä mieleeni, että munkin pitäisi varmaan yrittää vetreyttää jäykkää selkääni...


Hei Kir si,

tuo kantapään kipusi on varmaankin semmoinen kipu, josta monet kilpirauhasen vajaatoimintaiset kärsivät, ja nimenomaan siis sellaisessa vaiheessa, kun elimistö on vajaatoimintaisena. Missään oireluettelossa en ole siitä nähnyt, mutta monet ovat sen itsessään tunteneet.

Vyöhyketerapiapiste on käsittääkseni ihan eri paikassa. Kipeät vyöhykepisteet ovat sellaisia, joiden säteilevää kipua ei tunne ennekuin sitä oikealla tavalla koskettaa. Kipu myös lakkaa heti, kun kohtaa ei enää ärsytetä.
IP: Tallennettu
kir si
NewbieViestejä: 36

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 09:36)
kiitos maijulle tiedoista. miksihän kilpparin vajaatoiminta tekee tuollaisen oireen?

IP: Tallennettu
soikkuli
Junior Member


Parempia aikoja odotellen!
Viestejä: 84

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 10:00)
kir si!
Mulla kans jo vuosia on kalvanu toisen jalan kantapäätä, olenkin sanonut että ihan kuin sisälle luuhun "sattuisi".
Sekinkö kilpparin aiheuttamaa, uskomatonta
Jaksamisiin, Soikkuli!
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 14:43)
kir si ja soikkuli- yllätys, yllätys , minullakin on ollut kantapää joskus kipeänä. Eikä TOSIAANKAAN tullut mieleenkään epäillä siitäkin kilpparia.

maiju- suosittelen lämpimästi niskan vetreyttämistä.Tosin se ei ilmeisesti ollut vyöhyketerapiaa, siis se naksauttaminen, mutta silti. Olet oikeassa siinä, että muistaakseni se tosi kipeä kohta terapiassa oli jossain ison varpaan tienoilla ja kipu lakkasi heti kun terapeutti ei enää painanut kohtaa.
IP: Tallennettu
maijuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(29.8.2003, 15:56)
Moi Anne,

joo, jotain "selkäammattilaista" ajattelinkin vaivata. Alaselkä on jumissa, mutta syyttelen itseäni vain laiskasti venytellyistä takareisistä...


IP: Tallennettu
jasuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(31.8.2003, 12:49)
Siis uskomatonta...mulla oli pari viikkoa sitten oikean jalan kantapäässä kipua...aivan kuin olis joku piikki työnnetty sinne. Kollegat diagnosoivat sen tulehtuneeksi jänteeksi, mutta kun kipu yks kaks hävisi, vaikken sille tehnyt yhtikäs mitään. En edes vaihtanut kenkiä, vaik olis pitäny. Ja just tohon aikaan mulla lääkitystä oli muuttumassa.
Näiden viestien avulla olen tajunnut, etten oikeasti taida ollakaan jokapaikan sairas...kilpparipotilas vaan!

Jasu
IP: Tallennettu
InkeriOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 41

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(31.8.2003, 17:40)
Kilpparipotilaille on tyypillistä niin sanottu "jäätynyt olkapää". Minua se vaivasi puolitoista vuotta ennen kuin sain tyroksiinilääkityksen. Olkapää oli jumissa. Mikään ei tepsinyt. Luulen, että kaikenlaiset luihin ja niveliin liittyvät jäykkyydet ovat seurausta juuri siitä, että meidän soluaineenvaihduntamme on hidastunut. Hivenaineetkaan eivät imeydy niin kuin pitäisi. Tsemppiä - kyllä tässä tapauksessa tieto helpottaa tuskaa - ymmärrän kivun syyn ja kipukin on helpompi kestää. Lääkäritkin voisivat enemmän tietää asioista, ettei tarvitsisi aina kärsiä vuositolkulla ennen kuin syy löydetään. Minullakin oli selviä oireita, jotka olisi kyllä asiantuntijan pitänyt osata laskea yhteen ja vetää johtopäätös. Vaan kun ei!
IP: Tallennettu
jaakkle
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 7

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(1.9.2003, 14:22)
Tervehdys kaikille!

Minulla on n. kk sitten aloitettu kilpparitutkimukset ja "eksyin" siinä samalla näille sivuille, joita olenkin sen jälkeen aktiivisesti seurannut. Itse tunnistan melkein kaikki vajaatoiminnan oireet itsestäni, mutta TSH ja T4V arvonipa olivat raja-arvojen sisällä, joten lääkärin mielestä ei kilpirauhaseen viittaavaa (tietenkään ei!). Onneksi näiden sivujen ja Kylmäkallen ansiosta sain tingittyä TPO-arvon, joka olikin 107 (norm. alle 60 tai 50) ja nyt sain lähetteen sisätaulilääkärille, jonka pitäisi olla perehtynyt myös kilpirauhasarvoihin.

Endokrinologille pääsyä odotellessa kiinnostaisi käydä myös vyöhyketerapeutilla, jolla en ole koskaan käynyt (kiinnostuin tuosta, että tunnistaa kilpparioireetkin). Millainen yksi hoitokerta on ja mitä se noin maksaa? Kuinka monta käyntikertaa suositellaan käytäväksi peräkkäin vai miten ja mihin oireisiin tulee helpotusta?

Minullakin on nimittäin ollut pistävää kipua oikeassa kantapäässä (aivan kuten luupiikki äidilläni), joka on joskus pitkiäkin aikoja oireeton, mutta vihoittelee yllättäen taas. Mitään muutosta liikuntaan eikä kenkiin ole viimeaikoina tullut, josta löytyisi ns. luonnollinen selitys. Kipu on inhottavan pisteliäs ja jalalla on kivuliasta astua - tuleeko tähän vaivaan helpotusta vyöhyketerapiasta? Kaiken lisäksi minulla on ollut kevään aikana kallonpohjasta alkavaa häntäluun tienoille loppuvaa selän läpi lyövää salamaniskun kaltaista vihlontaa. Luulin jo, että iskias kai on tällainen. Sitäkin olen vain yrittänyt sietää, kun en ole tiennyt mitä pitäisi tehdä. Samoin ruokatorvea "polttelee" jatkuvasti (lopetin vähäisenkin kahvinjuonnin) ja henkeä ahdistaa sekä yskittää (astmakokeet tehtiin, ei astmaa).

Kyllä olen ollut aivan hämmästyksestä mykkä, kuinka moni oire viittaa kilpparin toimintahäiriöön - toivottavasti minunkin oirehtimiseni saisivat selkeän syykohteen, että pääsisin kokeilemaan hoitoa. En kyllä osaa yhtään sanoa, mihin tuo kohonnut TPO-arvo voi johtaa vai tuleeko siitäkin takapakkia ja "terveen paperit". Terve en kyllä tunne olevani.

Sellaista täälläkin...aurinkoisia terveisiä, vaikka vettä sataakin...


IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(1.9.2003, 19:24)
jaakle, toi tpo arvo meinaa sitä että sulla on krooninen kilpirauhas tulehdus ja oman kokemuksen ja lääkärini
sanojen perusteella vajaatoiminta sen seurauksena tervetuloa joukkoon,


kävin kokeissa ja tsh oli yli kaks eli itselleni liian korkea arvo siksi taas väsymys ja luupiikki kantapäässäni
on helpottunut kun olen ottanut paintest therapist(jotain kai hermoratahieronnan tyyppistä) saamaani
homeopaattista kalkkia maidon kalkki ei imeydy siksi on parempi syödä lisä kalkkia jossa on D-vitamiini mukana
auttaa kuulemma hikoamiseen.

hyvä anne kun helpotti
krisse
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 113

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(1.9.2003, 22:08)

Kävin kerran akupunktiossa (ennenkuin tiesin sairastavani vajaatoimintaa) ja siitä jäi tosi positiivinen fiilis (olin kuulema TÄYSIN TUKOSSA, ja sitä sitten siinä ihmeteltiin ) En tiedä mihin ko. henkilö on siirtynyt, ei ollut töissä enää siellä missä kävin, ja sekös harmittaa.
Vyöhkyketerapiaa haluaisin myös kokeilla, olen niin pettynyt tuohon lääkärikuntaan

Mitä tarkalleen ottaen vyöhyketerapeutilla käynti pitää sisällään, kauan kestää ja mikäköhän mahtaa olla hinta, "noin" hintakin riittää?
IP: Tallennettu
sirpa k
NewbieViestejä: 4

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(18.9.2003, 21:11)
Hei!
olen käynyt vyöhyketerapeutilla ja kokemukseni ovat positiivisia. kävin ensikerran kun liikatoimintani oli hurja, T4 yli 100, vapisin ja olin tosi rähjäisessä kunnossa. Aloitin vyöhyketerapiassa käynnit samaan aikaan kun sain lääkityksen liikatoimintaan, lääkärit olivat ihmeissään miten se T4 niin äkkiä tippui, kävin parin viikon aikana 7 kertaa vyöhyketerapiassa ja sitten jonkin aikaa kerran viikossa. nyt kun mun kilppari on jotensakin aisoissa (radiojodin myötä) aloitin kokonaisvaltaisemman kokovartalolle tehtävän rentouttavan vyöhyketerapian, jotta pysyisi kunnossa.

IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(2.10.2003, 13:00)
Kata- ainakin minun vyöhyterapia käynti on seuraavanlainen: Eikun vaan sukka jalasta ja jalka terapeutin syliin. Sitten hän painelee jalkapohjaa ja, ihmeellistä kyllä , löytää sieltä kaikki vaivani. En kyllä lakkaa kummastelemasta sitä. Samalla siinä sitten jutellaan kaikenlaista, lähinnä minun terveydentilastani. Tuntuu aivan ihanalta, että joku todella USKOO etten ole kunnossa, vaikka "arvot ovat kohdallaan". Lisäksi tämä minun terapeuttini on erityiden perehtynyt ravinnon merkitykseen, joten juttelemme myös siitä minkälainen ravinto minulle sopii ja mikä ei. Koska hän on myös kiropartikko, niin hän tunnin lopussa hieroo minua ja samalla "naksauttelee". Hoito on kyllä mielestäni kallista, 25 euroa tunti, mutta kyllä se on hintansa väärtti. Tosin hinta aiheuttaa sen etten voi käydä siellä joka viikko mikä kai olisi hoidon kannalta parasta. Itseasiassa en ole vielä edes kysynyt minkä pituista hoitojaksoa terapeutti suosittelee.
IP: Tallennettu
Kata
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 113

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(2.10.2003, 13:17)
Hei Anne, soitin lähinnä meitä olevalle vyöhyketerapeutille (kävin hänellä joskus fysikaalisessa, tuntui ihan pätevältä)
Kysyin hintaa, tunti 42€!!!! Ja ei ole aiemmin hoitanut ketään, jolla kilpparivaivoja... joten kohteliaasti sanoin miettiväni ja varaavani ajan mahdollisesti myohemmin... huh mikä hinta, jos ois ees ollut kokemusta/tieto/taitoa, niin oisin voinut harkita...

Et eikun jatkamaan etsintä/soitto kierrosta
IP: Tallennettu
krisse
Full Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 128

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(2.10.2003, 19:39)
mä käyn kerran kuussa ja itselleni se on ainakin ihan hyvä tahti
krisse
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 74

Tila: Offline

RE: Vyöhyketerapeutille meno(2.10.2003, 22:12)
Tervehdys Anne!

Jos sinun vyöhyketerapeuttisi toimii pääkaupunkiseudulla, olisi tosi hienoa, jos voisit hieman mainostaa
pikku-t
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(3.10.2003, 13:11)
Kata- ohhoh, se minun terapeuttinihan onkin halpa.

Pikku-t, ikävä kyllä minun terapeutustani ei ole hyötyä teille pääkaupunkiseudulla asuville; täältä kun on Helsinkiin noin 450 kilometriä! Ehkäpä se hintakin selittyy sillä...

Mutta, kaikille Joensuun seudulla asuville suosittelen lämpimästi Laukkasen Liisaa Kontiolahdella! ( Siis jos täällä on ketään muita tältä seudulta? )
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 74

Tila: Offline

RE: Vyöhyketerapeutille meno(3.10.2003, 15:15)
Kiitos nopeasta vastauksestasi Anne!

Tuntisikohan tämä Laukkasen Liisa mahdollisesti jonkun pääkaupunkiseudulla vaikuttavan vyöhyketerapeutin, jota voisi suositella tälläiselle kilpparivikaiselle..? Jos vain joskus muistat kysellä, niin täällä olisi ainakin yksi tosi kiitollinen henkilö..

Rentouttavaa viikonloppua!
pikku-t
IP: Tallennettu
mulmeri
NewbieViestejä: 3

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(23.10.2003, 16:05)
Tästä linkistä näkee mihin mikäkin jalanpohjan piste vaikuttaa: http://www.kolumbus.fi/kraftimedia/omawww/Vterapia.htm
Muiltakin sivuilta löytyy vastaava kuva.
IP: Tallennettu
anne
Full Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 134

Tila: Offline

RE:Vyöhyketerapeutille meno(24.10.2003, 12:37)
Pikku- T, kysyn Liisalta asiaa seuraavalla kerralla.

Murmeli- kiitti linkkivinkistä.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team