kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 29.2.2004, 18:16
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: omatoiminen lääkitys
jolanna
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

omatoiminen lääkitys(25.2.2004, 15:55)
minä olen urheilua päätoimisesti harrastava 28 v nasiihminen, ja minulla on viimeiset 12 v ollut onglemia painon kanssa. Tänä syksynä aloin hakea syytä painon nousuun koska syön terveellisesti ja liikun ja nyt paino on ampaissu ylöspäin 5 kg 2 vuodessa. avopuolisoltani leikattiin struuma ja siitä hänelle tuli vajaatoiminta. Se oli asia joka herätti minut että nämä kaikki oireethan on minulla. Lihon, palelen niveliä ja lihaksia särkee ilman herätyskelloa en herää aamuisin jne.. No minä menin lääkärille ja selitin jutut ja verikokeet otetiin vaikka lääkäri jo etukäteen sanoi että tuskin se on vajaatoimintaa. Kokeet tuli ja oli kuulema normaalit arvot. Sitten tein sen suuren jututn eli aloin syömään mieheni tyroksiiniä puoli tab. päivässä. 2 kuukauden päästä heräsin aamuisin kuukautiset tuli päivälleen säännöllisesti ilman hirmu kipuja en hermostunut ilman syytä ja elämä tuntui jopa elämisen arvoselta Vuodenvaihteessa lopetin kun en tidä onko se terveellistä syödä ilman lääkärin "lupaa". Nyt olen taas masentunut kiukkunen ja tuntuu siltä kun elämällä ei olisi mitään merkitystä pitkäiskö mennä lääkäriin ja uskaltaako niile kertoa tästä omasta kokelusta?
IP: Tallennettu
krisse
Senior Member


mikä ei tapa se vahvistaa
Viestejä: 231

Tila: Offline

RE:omatoiminen lääkitys(25.2.2004, 22:06)
suosittelen kyllä menemään lääkäriin,jos rahat riittää etsi yksityinen vähintään sisätautilääkäri joka on perehtynyt kilpirauhas asioihin.

jos mainitset kotipaikkasi joku voi kenties jotakuta suositellakin
krisse
IP: Tallennettu
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:omatoiminen lääkitys(26.2.2004, 18:58)

Sama vakava suositus: mene sisätautilääkärille, joka tuntee kilpirauhasoireet, tai endokrinologille.

Kaikenlaisten sisäeritysrauhasten toiminnan oireilut tuntee yleensä parhaiten sen alan asiantuntijalääkäri, endokrinologi. Yleislääkäritasolta harvoin löytyy riittävää asiantuntemusta.

Jotta verikokeesi näyttäsisivät sinun luonnollista kilpparihormoonien tasoasi, miehen lääkkeiden syömisen lopettamisesta pitää olla kulunut jonkin aikaa. TSH saattaa pysyä suht hyvänä jopa 2kk lopetuksen jälkeen. T4V kertonee lääkärille nytkin otettuna tilanteestasi paljon.

Kannattaa kertoa lääkärille, koska Viimeksi olet syönyt Thyroxinia, (vaikka se olikin miehen purkista ;o) jotta lääkäri osaa tulkita koetuloksesi oikein. Saattaa kuitenkin olla, että kokeita ei otetakaan heti, kun olet lääkinnyt itseäsi niillä miehen pillereillä, vaan odotellaan ensin niiden lääkevaikutuksen katoamista kokonaan.

Suhtaudu oireisiisi todella vakavasti
, pistä toimeksi ja hankkiudu oikean lääkärin kautta tutkimuksiin!
-vain siten saat varmistettua Itsellesi oireiden mukaisen parhaan mahdollisen hoidon.
IP: Tallennettu
PiiPaaSa se ;o>
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:omatoiminen lääkitys(26.2.2004, 19:02)
Unohdin sanoa, että:

kilpirauhaslääkkeitä Ei koskaan Saa syödä toisen henkilön purkista, ilman asianmukaisia tutkimuksia, diagnoosia ja lääkärin Sinulle kirjoittamaa reseptiä.

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team