kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 20:56
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: Radiojodi
Tiina
Viestejä: 14

Tila: Offline

Radiojodi(23.1.2004, 16:15)

Hei!

Kyselinkin jo tuolla toisella eli liikatoimintaisten puolella omakohtaisia kokemuksia radiojodihoidosta.
Liisalle kiitos vastauksesta.
Lisää juttuja kaipaisin...
Eli nyt kaikki omia kokemuksia kirjoittamaan. Millaisia annoksia olette saaneet, kortisonisuojassa vai ilman jne. Tuliko mitään tuntemuksia jne.


Tiina
IP: Tallennettu
outiOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 43

Tila: Offline

RE:Radiojodi(27.1.2004, 10:57)
Hei
minä valitettavasti en muista radiojodi annostustani, mutta muuten voin kertoa kokemukseni.
Sain radiojodin kyhmystruuman aiheuttamaan liikatoimintaan. En tarvinnut siis kortisonisuojaa. Mitään tuntemuksia tuo hoito ei aiheuttanut. Ei sitä edes huomaa ottaneensa.
Ensimmäisessä verikokeessa hoidon jälkeen kilpirauhasarvoni olivat normaalit, mutta sitten seuraavissa oltiinkin jo aika paljon vajaatoiminnan puolella. Ja siihen sopivaa lääkeannostusta etsitään edelleen. Tätä säätöä on nyt jatkunut noin puolivuotta.
Itse en ole katunut vielä ollenkaan radiojodi hoidon ottamista, kun ei vaihtoehtojakaan kauheasti ollut. Minulle ei sopinut Tyrazol lääkitys, eikä se olisi kuitenkaan parantanutkaan pysyvästi vaivaani. Ja liikatoiminta tuntui jotenkin pelottavammalta vaivalta kuin vajaatoiminta. Tämä siis täysin henkilökohtainen kokemus.
Se tietysti harmittaa, että vajaatoiminnan myötä painoa on tullut valtavasti lisää dieeteistä huolimatta. Mutta eiköhän siitäkin päästä eroon kun oikea lääkeannostus löytyy.
En tiedä oliko tästä mitään hyötyä sinulle, mutta en osaa muutakaan kirjoittaa kun en kokenut radiojodi hoitoa mitenkään kovin kummalliseksi.
Outi
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team