kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 20:57
kilpirauhasfoorumi :: Keskustelua lääkäreistä, lääkityksestä ja vaihtoehtoisista hoitomuodoista :: radiojodi
hyperOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 5

Tila: Offline

radiojodi(28.10.2003, 14:28)
hmm....rupesin hermoja lepuuttaakseni etsimään netistä tietoa radiojodista, korjatkaa jos esitän jotain väärää tietoa. Kilpirauhas sairauksiin käytetään jodi 131 joka on beettasäteilijä. Lääkärit sanoo, että se on vaaratonta, mutta miksi säteilyturvakeskus sanoo näin:"

Alfa-, beeta- ja gammasäteily

Alfa- ja beetasäteily ovat hiukkassäteilyä. Atomin ytimestä lähtee suurella nopeudella alfa- tai beetahiukkanen. Alfahiukkanen (a) muodostuu kahdesta protonista ja kahdesta neutronista. Alfahajoaminen on yleistä raskailla nuklideilla. Luonnossa esiintyvät uraani ja torium ovat alfasäteilijöitä. Beetahiukkaset voivat olla elektroneja tai positroneja. Elektronit ovat negatiivisesti varautuneita (b -) ja positronit positiivisesti varautuneita (b +). Esimerkkejä beetasäteilijöistä ovat cesium 137, jodi 131 ja strontium 90.

Alfahiukkaset ovat raskaampia kuin beetahiukkaset. Alfahiukkanen ei pysty läpäisemään ihmisen ihoa tai paperiarkkia. Alfasäteily voi olla vaarallista vain, jos alfasäteilyä lähettäviä radioaktiivisia aineita joutuu elimistöön esimerkiksi hengitysilman mukana. Beetahiukkaset ovat läpäisykykyisempiä ja pystyvät tunkeutumaan esimerkiksi ihoon. Beetasäteilyä lähettävät aineet ovat vaarallisia iholla tai päästessään elimistöön. Alfa- tai beetahajoamisessa syntyvä tytärnuklidi on usein virittynyt, ja viritystilat purkautuvat gammasäteilynä.

Gammasäteily ei ole hiukkassäteilyä. Sitä voi kuvata energiapakkauksina, joita virittynyt ydin lähettää. Gammasäteily on sähkömagneettista aaltoliikettä.

Gammasäteily on yleensä hyvin läpitunkevaa. Ulkoiselta gammasäteilyltä on vaikeampi suojautua kuin muulta säteilyltä. Gammasäteilyn vaimentamiseksi tarvitaan paksu kerros betonia, terästä tai lyijyä. On myös gammasäteilyä, jonka energia on niin pieni, että sen vaimentamiseen riittää noin millimetrin paksuinen lyijykerros."
lähde: http://www.stuk.fi/sateilysta_lyhyesti/

Tekeeköhän jodi 131 "turvallisen" sen lyhyt puoliintumisaika 8 päivää ja pienet annokset?
Koitin lääkäriltä kovasti kysellä mitä haittavaikutuksia radiojodilla on, eipä niitä ollut, raskauttakin voi yrittää "turvallisesti" 4kk:n kuluttua.

IP: Tallennettu
kylmakalle
Super Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 428

Tila: Offline

RE:radiojodi(28.10.2003, 19:33)
Moi Hyper

Lääkärit nyt sanoo paljon muutakin p****a, olen onneksi oppinut tämän n. 8 vuoden aikana epäilemään kaikkea mitä lääkärit sanoo ja hyvä niin
Linkkipankissa on esim. otsikolla "Kilpirauhanen ja silmät" tuosta ns. turvallisesta hoidosta.
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 14

Tila: Offline

RE:radiojodi(8.11.2003, 18:42)
Jodi-131-isotooppi lähettää hoitavan eli kilpirauhasta tuhoavan säteilyn lisäksi myös gammasäteilyä. Gammasäteily on juuri se, jonka vuoksi hoidon jälkeen täytyy tehdä uusia nukkumajärjestelyjä ja välttää lähikontaktia pieniin lapsiin. Myös jodin poistuminen elimistöstä aiheuttaa ko.toimenpiteitä. Säteilyn terveysvaikutuksista ei ole mitään selvää "tämä säteilymäärä aiheuttaa seuraavaa"-tietoa vaan säteilyn vaikutus ihmiseen perustuu enemmänkin tilastolliseen analyysiin. Duodecimilla on kirja (jonka nimeä en nyt muista), jossa kerrotaan säteilyn vaikutuksesta ihmiseen (olisko ollu joku radiologian-kirja, on aika uusi).
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team