kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 24.6.2003, 16:19
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Atopia & kilppari
hirsipuu
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Atopia & kilppari(18.6.2003, 11:07)
Moi vaan kaikille!

Olen uusi täällä, joten antanette anteeksi, jos kyselen tyhmiä... Selasin kyllä noita teidän aikaisempia kirjoituksianne, mutta kerronpa oman tarinani.

Huomenna saan verikokeen tuloksen, josta selviää, onko kilpparissani jotain vikaa. Lääkärille menin 9vrk:n unettomuuden takia. Terkkari ehdotti puhelimessa, että kannattaisi tutkia kilpirauhanen, kun muuta syytä ei unettomuudelleni löydy. Lääkäri oli sitä mieltä, että VAIN liikatoiminnassa voi oireena olla unettomuus ja koska minulla ei ole sydämentykytyksiä, niin kyseessä ei voi olla liikatoiminta. ”Unettomuus on ikävä asia. Jotkut kärsivät siitä enemmän kuin toiset. Se vain on niin.” Sain nukahtamislääkkeitä (Stilnoct). Yhden olen ottanut ja nukuin kuin tukki. Lääkäri ei kysellyt mitään muita oireita (en tajunnut hänelle listata kaikkea, mikä on vialla), sanoi vain, että voin kyllä mennä kilppari verikokeeseen, jos haluan, mutta omaan laskuuni (lääkäri oli työpaikkalääkäri). Eli 32€ ja verikokeeseen.

Minulla on kaikkia seuraavia oireita, joita mielestäni ei terveellä ihmisellä pitäisi olla, eli jotain vikaa jossain on oltava. Luulotautinen minun ei pitäisi olla! Eli tuo unettomuus, väsymys, saamattomuus (voivat johtua kyllä unettomuudesta), mielialojen vaihtelut (esim. yhdessä hetkessä avomieheni on ihana ja kohta ajattelen kuinka en pidä hänestä ollenkaan, siis ihan ilman mitään syytä), norm. lämpö 37.4C, pulssi ei paljoa alle 80 mene, vaikka olisi kuinka kauan paikallaan, paleleminen (välillä hampaat oikein kalisee, muut ovat T-paidassa töissä minulla on 2 pitkähihaista paitaa ja silti viileä), lämmön haihtuminen ihosta (josta varmaan johtuu palelu), TODELLA kuiva iho, imusolmukkeita turvoksissa hartioissa ja nivusissa, hemoglobiini alarajalla, yölläkin on kylmä, vaikka on korviaan myöten peiton alla, mutta ihosta nousee kosteutta (ei ilmeisesti kuitenkin hikeä?) niin, että yöpaitakin on ihan nihkeä. Tuossa nyt nämä meikäläisen epänormaalit vaivat. Ei elämän luulisi olevan tällaista? Eihän?!

Minulla on sellainen ongelma, että minulla on myös erittäin hankala atooppinen ihottuma. Se levisi kasvo- ja taiveihottumasta n. 8kk sitten hankalaksi koko vartalo ihottumaksi. Noista em. oireista monet sopivat myös tähän, eli korkea pulssi ja ruumiinlämpö, suurentuneet imusolmukkeet (=ihossa jatkuva tulehdus), palelu (rikkinäisestä ihosta haihtuu niin paljon lämpöä), kuiva iho ja mielialojen vaihteluthan voi johtua vaikka e-pillereistä tai sitten siitä, kun ihon huono kunto vaikuttaa myös mielialaan.

Olen lukenut jostain, että jos sairastaa jotain autoimmuunista tautia (atopia, keliakia, psori yms.), niin on suuremmat mahdollisuudet sairastua myös kilpirauhashäiriöihin. Olenkin ajatellut, että jos kilppariini on tullut häikkää ja sen vuoksi atopianikin yht’äkkiä (tai no, pikkuhiljaa kuukauden sisällä) paheni. Varsinkin jos nuo häiriöt voivat aiheuttaa kuivaa ihoa, niin sehän vain pahentaisi atopiani oireita…Kuulostaako ihan typerältä?

Mutta huomenna saan tietää labratuloksen. Melkein toivon, että kilpparista löytyisi jotain häikkää, koska siihen olisi sitten lääkitys ja oireet (ehkä) helpottaisivat ja voisi alkaa elämään täysipainoista elämää.

Kiitos, jos joku viitsii kommentoida edes jotain!!!

IP: Tallennettu
hirsipuu
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Atopia & kilppari(18.6.2003, 11:14)
Noniin, eli se vielä unohtui, että olen ilmeisesti laihtunut, vaikka syömistottumukseni eivät ainkaan ole menneet terveellisempään suuntaan. Ja syön ainakin yhtä paljon kuin aikaisemmin. Vaa'alla en ole käynyt, mutta housut tarvitsevat vyötä ja 3 ihmistä sanonut, että olen laihtunut.
IP: Tallennettu
Myy
NewbieViestejä: 46

Tila: Offline

RE:Atopia & kilppari(18.6.2003, 15:14)
Moi hirsipuu, ethän ota nimeäsi liian kirjaimellisesti...

Olen jo kirjoittanut kolme viestiä, mutta kaikki katoavat kun painan vahingossa backspacea hymiön jälkeen. Neljäs yritys tässä.

Tutulta kuulostaa tarinasi, itsekin olen palellut ja hikoillut vuoroon, ja laihdun laihtumistani vaikka olen jo valmiiksi aikamoinen tikku. Mulla veriarvot viittasivat vajaatoimintaan, mutta lääke (Tyroksiini) aiheutti heti ylitoiminnan oireet. Tällä hetkellä olen luomulinjalla, syön paljon erilaisia ravintolisiä, joilla tuen hormonituotantoa.

E-pillereistä aiheutuu monenmoista vaivaa, miten gynekologisi on suhtautunut näihin iho-ongelmiin?

Enpäs lähde puoskaroimaan enempää, toivotan hyvää juhannusta ja parempaa vointia. Raportoi ihmeessä verikokeiden tulokset. Ja yritä jaksaa olla sinnikäs, jos lääkäri toteaa niiden olevan "viitearvoissa". Näissä hommissa oireisto on KAIKKEIN tärkein, ja veriarvot vain toissijaisia. Lääkärit eivät sitä aina tiedä, mutta me kyllä...Tsemppiä!
IP: Tallennettu
hirsipuu
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Atopia & kilppari(19.6.2003, 10:18)
Sain juuri verikokeen tuloksen. Se on kuulemma ok... En tiedä, mikä se testi oli nimeltään, mutta se näytti minulla 13, kun viitearvot ovat lääkärin mukaan 10-20. Onko näin? Olen lukenut tältäkin palstalta, kuinka lääkärit yrittävät pissiä silmään!

mä oln sitten kai hullu tai luulosairas...?!
IP: Tallennettu
vanamo
Full Member


Sattuuhan sitä, mutta tottuuhan siihen, kun aina sattuu!
Viestejä: 105

Tila: Offline

RE:Atopia & kilppari(19.6.2003, 10:33)
Ehkei nyt ihan pissiä silmään, mutta eivät tiedä asioista käytännön tasolla tarpeeksi. Vaikka asiat teoriassa olisivatkin ok, niin käytäntö on täysin eri asia!

Lääkäreillä taitaa itsellään olla liian vähän kilpparivaivoja - mistäköhän johtunee?
Nautitaan kesästä - kyllä se lämpö ja aurinkokin vielä tulee!
IP: Tallennettu
helmyOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

RE:Atopia & kilppari(19.6.2003, 10:45)
Moi Hirsipuu,
näyttääpä sltä etttä sinulta on tutkittu vain T4-arvo (viitearvot 10-20 -luokkaa) sinulla siis alakantissa. TSH-arvo kertoisi asiasta enemmän, kuten lääkäreille on "paukutettu" varmaankin jo vuositolkulla, vaan ei näytä tieto menevän perille! Lääkärisi ei tainnut olla ihan kilppariasioista perillä ... Suosittelen endokrinologilla käyntiä, kun oireistosikin on mitä on.

Tsemppiä "taisteluun" - taistelua tämä avun saaminen tuntuu joskus olevan.
Helmy
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team