kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 1.2.2004, 19:35
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Jälleen uusi potilas täällä
jaasyrOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Jälleen uusi potilas täällä(15.1.2004, 12:25)
Moikka kaikille. Löysin tänään nämä ihanat sivut ja oon koko aamupäivän lueskellut teidän tekstejä mitä oon lapselta kerennyt.

Mulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta joulukuussa, kun sain asiakseni puhua oireistani lääkärissä. En oo laihtunut, vaan päinvastoin, kun tuota ruokahalua on riittämiin, mutta sydämen syke rupes vaivaamaan (yli 120 iltaisin). No, verikokeisiin vaan ja lÖytyihän syy:TSH > 0,3 ja T4 57,7. Nyt odotellaan aikaa keskussairaalaan ja oon aloittanut Tyrazolin annostuksella 3 x 2 tbl. Menin sekaisin jo omassa diagnoosissani, kun ensin piti olla ihan selvää, että olis aloitettu hoito 1 tbl aamuisin kerran päivässä, mutta sitten otettiin verikoe jossa tutkittiin vasta-aineita ja niiden perusteella päädyttiin sitten diagnoosiin subakuutti kilpirauhastulehdus. Käsittääkseni sen pitäis parantua ihan itsestäänkin? En kyllä tiedö koska olisin siihen sairastunut. Kilpirauhanen ei oo mitenkään arka, vaikka onkin tasaisesti suurentunut, on ultrattu.

Onko teillä muilla ollut jalanpohjat arat? Mulla on erityisesti vasen jalkapohja hipaisuherkkä ollut jo puolisen vuotta, mutta senhän ei tartte liittyä tähän tautiin. valkopälvisyyttä mulla on jonkin verran vatsan alueella, luin jostain viestistä, että sekin vois liittyä tähän sairauteen????

No, hoitourakka on edessä ja kova vauvakuume päällä. Ei ainakaan suositeltu nyt alkuvaiheessa raskautta ja imetyskin piti lopettaa 2-vuotiaalta "vauvaltani". Ton imetyksen piikkiin mä oon sen hikoilunkin laittanut.
IP: Tallennettu
omppuOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 47

Tila: Offline

RE:Jälleen uusi potilas täällä(20.1.2004, 16:19)
Heips,

piipahdin täällä liikatoiminnan puolella ja huomasin viestisi. Sattui vaan silmään tuo sinun subakuutti tulehduksesi.

Minulla kaikki alkoi viime kevättalvella ilmeisesti pitkittyneen flunssaputken laukaisemasta (?) subakuutista tyreioidiitista eli kilpirauhastulehduksesta. Alkuun minullakin oli liikatoiminnan oireita, tosin lieviä. Mutta sitä subakuuttia tulehdusta hoidettiin kortisonilla (Prednisolon), ts. ymmärrykseni mukaan sen sortin tulehdus on taltutettavissa lääkityksellä.

Pääsin lopulta useiden uusintojen jälkeen eroon tulehduksesta mutta seurauksena kehittyi vajaatoiminta, johon sain marraskuun lopussa tyroksiinilääkityksen.

En ole asiantuntija, mutta selalinen käsitys minullekin on syntynyt, että kilpirauhanen saisi mieluusti toimia kunnolla ennen kuin vauvakuumeen päästää valloilleen Ja eiköhän aika monella naisella kilppariongelmat puhkea raskauden ja synnytyksen jälkeen, usein juuri liikatoimintana

Tsemppiä ja kaikkea hyvää tutkimuksiisi ja hoitoihisi
IP: Tallennettu
jaasyrOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Jälleen uusi potilas täällä(26.1.2004, 21:04)
Keskussairaala aika tuli vasta 18.2., joten vielä saa odotella. Tänään kävin labrassa verikokeissa, kun oli tk-lääkärin kanssa puhe vähän seurailla tulehdusarvoja, vaikka olivat polilta sanoneet, ettei oo huoleen syytä jos ei oo kuumetta. No, menin sitten sovitusti labraan ja yllätys yllätys, ei siälä tiedetty mitään ei ollut lääkäri muistanut laittaa lähetettä. No, ottivat sitten puhelinyhteyden tk:hin ja omalääkäri tietty vapaalla. Joku hoitaja sitten omatoimisesti määräs crp:n ja pienen verenkuvan, kun ei sellaista oltu otettu ennen lääkityksen alkamista. Ei siis mitään, mihin verrata onko muutoksia.

En oo saanu kortisonia, kun en oo oikeestaan ollut mitenkään kipee, en edes muista milloin olisin ollut nuhaa kummemmas flunssas, joten kait se on raskauden syytä kaikki tää sairastelu.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team