kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 28.10.2003, 18:38
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Ja toinen esittely heti perään
susanna
Newbie


There is no gravity. The earth sucks.
Viestejä: 1

Tila: Offline

Ja toinen esittely heti perään(5.9.2003, 19:45)
Tervehdys, olen 28-vuotias nainen Tampereen seudulta ja olen epäillyt itselläni kilpirauhasen liikatoimintaa jo pari vuotta. Kävin verikokeessa aika tarkalleen vuosi sitten ja arvot olivat normaalit (en muista kuin tuon ST4V-arvon joka oli silloin "pettymyksekseni" vain 14). Tosin olin ja olen vakuuttunut siitä että alan päivän mittaan käydä enemmän ja enemmän kierroksilla eikä aamulla otettu verikoe vielä kerro miten pahassa jamassa olen illalla. Onko sellaista "tautia" olemassa jossa kilpirauhanen alkaisi päivän mittaan toimia yliaktiivisesti mutta palautuisi yön mittaan normaaliksi?

No, nyt olen kärsinyt selittämättömästä kuumeesta (37,4-37,5c) 19 päivää putkeen, välillä olin viikon töissä kun ajattelin että makaaminen saa riittää. Normaalit verikokeet ja pissanäytteet otettiin, vielä ei missään ole ollut mitään vikaa. Senkka 5, verenpaine 120/80-jotain (viimeksi 3kk sitten mulla oli kyllä 107/72), CRP < 5mg/l. Kilpirauhaskokeen tulosta odottelen, mutta olen aivan varma että se on mun "tuurilla" normaalin rajoissa eikä mitään selitystä tähän kuumeeseen löydy.

Muuten oireitani ovat mm. reipas hikoilu ihan koko kropassa (kylmähiki jaloissa) ja kuumat aallot (välillä pelkäsin olevani niitä erittäin harvinaisia tapauksia joilla vaihdevuodet alkavat alle kolmekymppisenä), yliaktiivisuus (en edes ala luetella "harrastuksiani"), löysä ja usein kipeytyvä vatsa (olen myös laktoosi-intolerantikko), keskittymiskyvyttömyys varsinkin töissä ja sydämentykytys (kävin lepo-EKG:ssä joka näytti ihan normaalilta). Saan lisäksi syödä lähes mitä vaan lihomatta. Nyt kuumeessa ollessani päätäni ja silmiäni särkee lisäksi joka päivä. Onko jotain muita "ehdottomia" oireita joita kilpirauhasen liikatoimintaan melkein aina kuuluu?

Luin noita muita keskusteluja silmiini pisti pari juttua: olen aina juonut paljon limuja ja kahvia (IT-alalla kun olen) ja puoli vuotta sitten vaihdoin aspartaamilimuihin (painoni nousi vuosien tauon jälkeen kokonaisen kilon ja kuvittelin paisuvani palleroksi). Onko aspartaamin vaikutuksesta kilpirauhaspotilaisiin jotain tutkimuksia netissä? Kahvi ja kofeiini vaikuttavat minuun voimakkaasti, hikoilu ja sydämentykytys lisääntyy (äidilläni myös sama vaiva) ja vatsa vetää auttamatta kuralle. Onko teillä muilla tällaisia oireita? Vai onko tämä kovinkin yleinen kahvin vaikutusmuoto? Olen kehittänyt itselleni varsinaisen kofeiiniriippuvuuden eikä tuota kahvia oikein osaa olla juomattakaan...

Tulipas paljon tekstiä, mahtoiko kukaan jaksaa lukea...

IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 12

Tila: Offline

RE:Ja toinen esittely heti perään(23.10.2003, 20:50)
Terve

Olen sairastanut basedowin taudin ja oireet siinä ovat samankaltaiset. T4V oli korkeimmillaan melkein 80 ja siinä alkoivat sydänvaivat (sekä 2 kk sairasloma). Oletko stressaantunut? siinäkin elimistö alkaa käydä ylikierroksilla.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team