kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 23.3.2004, 20:32
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Jodihoito edessä
jaasyrOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

Jodihoito edessä(17.3.2004, 08:29)
Niin sitä sitten päädyttiin jodihoitoon kuukauden harkinta-ajn/lapsen hoidon järjestelyajan jälkeen. Ei oikeastaan lääkärin mielestä muuta järkevää vaihtoehtoa ollut varsinkaan kun olis tulevaisuudessa toi lastenhankintakin taas ajankohtaista. Tällä kuulemma pääsis kaikkein nopeiten eroon tyrazolista, joka ei kuulemma lekurin mielestä oikein sopisi sikiölle tai siis kun hoidetaan äitiä niin samalla hoidetaan lastakin. No katsotaan nyt kuinka käy, päästäänkö kerta-annostuksella, joka on mulla 7 mCi. Lapsi viikoksi mummolaan, täällä pidettiin siitä kiinni, vaikka ohjelapussa onkin maininta 3 päivän karanteenista, eivät vain olleet saaneet päivitettyä sitä ajantasalle.

Hormonimyrskystä puhui lekuri, eli että elimistä vois ensin kääntyä reippaasti ylitoiminnalle ennen kilpparin sippaamista??? Tyrazol piti lopettaa 2 pvää ennen jodin ottoa ja varmuuden vuoksi käskettiin pitää propralit valmiina jos syke taas nóusee.
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 25

Tila: Offline

RE:Jodihoito edessä(17.3.2004, 08:42)

Moi!

Kävin kuusi viikkoa sitten ottamassa 15mCi. Mulla oli lisänä kortisonisuoja, joten en tiedä mitkä oireista oli kortisonista ja mitkä liikatoimintaa. Mutta ilman beetasalpaajaa en olis selvinny. Sen verran paljon tykytteli. Kortisoni piristi ja aiheutti unettomuutta. Sen verran aikaisemmista kokemuksista kortisonista tiedän et vaikuttaa mulla todella voimakkaasti ja niimpä päättelin kaikkien oireiden johtuvan siitä eikä kilpparista. Mut kaikenkaikkiaan olo ei tuntunu pahalta. Oli vain REILUSTI energiaa. Tulipahan tehtyä suursiivous. Minkälaisen varoajan antoivat lastenhankkimiseen? Mulle sanottiin 4-6kk, mieluummin tuo 6kk.
IP: Tallennettu
outi
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 52

Tila: Offline

RE:Jodihoito edessä(17.3.2004, 09:07)
Minä kävin jodihoidossa vajaa vuosi sitten. Annos oli muistaakseni tuo 15 yksikköä. Mitään tuntemuksia ei tullut sen jälkeen eikä mitään liikatoiminta oireita ollut. Pari kuukautta hoidon jälkeen iski sitten vajaatoiminta johon on siitä asti etsitty oikeaa lääkeannosta, nyt saattaa olla löytynyt.

Outi
IP: Tallennettu
jaasyrOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Jodihoito edessä(17.3.2004, 19:08)
Mulla puhuttiin kans tuosta 4-6 kk varoajasta lastenhankinnan suhteen, kun taas tyrazolin kanssa olis voinut mennä vuosikin eikä takeita etteikö vois uusiakin. Mulla ei oo kortisonitarvetta ollut lainkaan, joten saa nähdä tuleeko mitään tykyttelyä. Vajaatoimintaanhan täs olis tarkoitus kait pyrkiä, katotaan onnistuuko.
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Satunnainen piipahtaja
Viestejä: 95

Tila: Offline

RE: Jodihoito edessä(17.3.2004, 19:20)
Kovinpa ovat ohjeet ja käytännöt erilaisia tämänkin asian suhteen Itse olen ollut pitkäaikaisella Tyrazol-lääkityksellä (omasta toivomuksestani), joka lopetettiin kokonaan vasta viimeviikolla. Sain "luvan" ehkäisyn lopettamiseen peräti kahdelta pätevältä sisätautilääkäriltä. Lääkitystä vain vähennettiin reilusti ennen ehkäisyn lopettamista ja raskauden edetessä - kunnes se nyt (rv34) lopetettiin kokonaan. Olen raskauden ajan ollut äitiyspolin asiakkaana, jonne myös kilpirauhasen hoito ja seuranta on toistaiseksi siirretty.
pikku-t
IP: Tallennettu
jaasyrOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 8

Tila: Offline

RE:Jodihoito edessä(19.3.2004, 12:34)
Ei muakaan lääkäri nyt kirjaimellisesti kieltänyt lapsia hankkimasta tyrazol-lääkityksen aikana, vaikka vähän sivien välistä antoikin niin ymmärtää. Lähinnä mun tapaukses oli kyse siitä, että tarkoitus olis jatkaa lapsettomuushoitoja ja jotenkin ajattelin että olis parempi kun ei olisi enää tuota tyrazolia siinä enää sekaamassa. Kyllähän siinä lääkkeen mukana tulleessa selostuksessa oli just tuosta, että se lopetetaan noin kuukautta ennen laskettua aikaa ja että sitä vois sitten käyttää imetyksenkin aikana, kunhan vain muistaa tietyn ajan lääkkeen ottamisen jälkeen olla imettämättä.

Minä päädyin nyt kuitenkin tähän ratkaisuun, joka oli mun kohdalla paras vaihtoehto, mietin kyllä tuota pitkäaikaista tyrazol-lääkitystäkin ihan vakavissani, mutta kallistuin sitten kuitenkin tähän jodihoitoon. Esikoinen on nyt viettämässä lomaviikkoa mummolassa ja hyvin on ainakin ekä yö kuulemma mennyt.

Tänään olin siis ottamassa sen kapselin js siellä hoitaja sanoi, että näissäkin yhteyksissä on suuria eroja hoitavien sairaaloiden ohjeistuksissa. No, täällä ainakin tuntuu olevan aika pitkät varoajat, ensin viikko totaalieroa pienistä lapsista ja senkin jälkeen vielä viikko, ettei nuku samassa huoneessa. Ja että vessas käydes nyt ekapäivät kädet saa pyyhkiä vain talouspaperiin, ei pyyheliinaan. No, toivotaan nyt ettei iske se täälläpäin riehuva mahaepidemia, mihinkäs sitä sitten varastois kerrostalossa jätteensä? No, viikonlopun jälkeen on pahin jo takanapäin ja turhat jodit poissa elimistöstä, eiköhän tämä tästä.
IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 13

Tila: Offline

RE:Jodihoito edessä(22.3.2004, 21:23)
Hei kaikki!

Itse otin radiojodin (5 mCi) kaksi kuukautta sitten. Tyrazol-lääkitys ei sopinut, joten oli siten ainoa vaihtoehto. Mulla on pari kertaa ollut tykytyksiä, mutta muuten on mennyt olo aikalailla nopeasti vajaatoiminnan suuntaan.

Viime viikon verikokeiden perusteella vajaatoimintaa on, ja nyt aloitan hormonilääkityksen. Lihominen on ollut parin ongelma, parina viime viikkona myös palelu ja väsymys. Mutta lääkäri lupaili kysymättäkin, että olo kyllä normalisoituu parin viikon sisällä.

Mulle sanottiin noista varoajoista tammikuussa, että niihin on tullut uusia tiukempia määräyksiä. Aiemmin radiojodin sai omassa terveyskeskuksessa, mutta nyt piti matkustaa keskussairaalaan.

Raskaudesta lääkäri sanoi, että puoli vuotta olisi hyvä aika. Tosin tuolla 5 mCli:n määrällä tällä hetkelläkin riskit sikiölle ovat aika pienet. Mutta varma olisi aina varmaa. Eipä ole kyllä lapsen hankinta edes harkinnassa. Saa nähdä tuleeko vauvakuume, kun siitä nyt niin paljon puhutaan. :-)

Jaksamista kaikille!

Tiina2003
IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Satunnainen piipahtaja
Viestejä: 95

Tila: Offline

RE: Jodihoito...(23.3.2004, 08:56)
Jaasyr - näyttäisivät saamasi "karanteeniohjeet" tosiaankin selvästi tiukemmilta kuin ne, joita lueskelin silloin kun päätös oli itselläni ajankohtainen.

Lainaus Tiina2003:lta: "Raskaudesta lääkäri sanoi, että puoli vuotta olisi hyvä aika. Tosin tuolla 5 mCli:n määrällä tällä hetkelläkin riskit sikiölle ovat aika pienet. Mutta varma olisi aina varmaa."
Voin tosiaaan kertoa, että melko suuri osa (ainakin esikoisen) odottajista nykyään menettää yöunensa jo pienemmistäkin riskeistä, joten kyllä noista annetuista varoajoista kannattaa jo ihan oman mielenrauhan vuoksi pitää kiinni. Luin juuri eilen todella ikävän tiedon vauvan kuolemasta kohtuun rv35+ ja vaikka tällä tapauksella ei ole mitään tekemistä radiojodin tai kilpirauhasen kanssa, voin vain kuvitella millaisia itsesyytöksiä olisi, jos takana olisi esim. näiden varoaikojen alittaminen. Etenkin kun syy pienokaisen kuolemaan näinkin lähellä laskettua aikaa ei ehkä koskaan selviä.
pikku-t
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team