kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 24.6.2003, 16:21
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Kylmäkallelle kysymystä?
maarit
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 15

Tila: Offline

Kylmäkallelle kysymystä?(15.6.2003, 16:25)
HEIP!
Kylmäkallella näyttää olevan hyvää tietoa,joten kysysinkin,että miten itselläni voi olla sekä ylitoiminnan oireita sekä vajaatoim.oireita ja silti veressä kaikki kilpirauhas arvot on normien sisällä, eikö vaikeat oireet pitäisi jo jotenkin heijastua kokeitten tuloksiin.
Itse kun olen nyt joutunut ottamaan selvää kilpirauhas asioista,niin olen ihan sekasin ja lääkärit vielä sekasempia ja näyttää olevan,että ne ei tiedä tuon taivaallista koko kilpirauhas asiasta,vaan tuijottavat jotain arvoja,ja hyvä kun eivät heitä vastaanotolta ulos,niinkuin itselläni meinas käydä ja lääkäri jo tiesi etukäteen tuloksenikin,vaikka niitä ei vielä ollut ees tullut.


IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 165

Tila: Offline

RE:Kylmäkallelle kysymystä?(15.6.2003, 18:54)
Hei Maarit

Johtunee siitä, että pelkät veriarvot ei kerro mikä on tilanne solutasolla. Kudoksissa tuo imeytyminen ei tapahdu kaikkialla samaan aikaan, osalla potilaista synteettinen T4 imeytyy huonosti tai ei ollenkaan, tarvitsivat yhdistelmähoitoa(T3 mukana). Testinkehittäjä on jo tunnustanut, että nykyinen testi on huono, sen takia oireiston pitäisi olla ensisijainen mittari hoidon toteutuksessa - mitenkähän tämäkin saadaan uppoamaan lääkärikuntaan Nykyisin hoito perustuu vain ja ainoastaan verikokeiden tuloksiin, olkoot ihmisellä vaikka mitä oireita


Joillakin ihmisillä normaaliarvoilla saattaa esiintyä pahojakin oireita, toisilla arvot voivat olla yli normien, eikä mitään oireita esiinny, pelkkiin verikokeisiin tuijottaminen on vastuutonta ja typerää.

Esimerkkinä omat veriarvot, TSH alle 0,01 T4V yli 30,lukemat näytti ylitoimintaa ja kuitenkin olin edelleen alitoimintainen, yhtää ylitoiminnan oiretta ei ollut - enpä jaksa luottaa koko testiin.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Myy
NewbieViestejä: 46

Tila: Offline

RE:Kylmäkallelle kysymystä?(16.6.2003, 12:17)
terve Maarit,
kuten kylmäkalle yllä toteaa, testit ovat hyvin viitteellisiä. Kilpirauhasasioihin hyvin perehtynyt lääkäri osaa priorisoida oireiston testien edelle, mutta ah, kun niitä lääkäreitä ei tunnu löytyvän. Netistä kyllä.

Käy ihmeessä katsomassa kylmäkallen lista vitamiineista ja hivenaineista, ja aloita tuima lisäravinnekuuri. Päälle vielä lepoa ja liikuntaa niin olo paranee taatusti.

Rankkaa se on olla uskomatta valkotakkisia!

Tsemppiä!
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team