kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 10.3.2004, 23:40
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Kuulun tästä lähtien tänne
Enna
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Kuulun tästä lähtien tänne(9.3.2004, 22:55)
Hei kaikille ja kiitos ihanista sivuista!

Sain pari viikkoa sitten tietää että minulla on liikatoimintaa, TSH 0,07, T4 21, terveyskeskuslääkärin mukaan ei hätää. Olo oli ihan ok, olin tullut lääkäriin, koska oli toistuvasti ripulia ja mahavaivoja ja pahoinvointia. Yllätyin tiedosta, koska en ollut huomannut mitään tykytysta niinkuin huomasin raskaana ollessani (silloin TSH 0, t4 16, mutta tykytysta ja en saanut unta, tilanne korjaantui itsestään ja synnytyksen jälkeen kaikki ok). Kuitenkin pulssi on 90-110 koko ajan kun huomasin mitata.
Sitten pari viikon jälkeen arvot olivat huonontuneet, TSH 0,01, t4 36 ja terveyskeskuslääkäri määräsi Tyrazol-lääke ja betasalpaajaa. Olo muuttui paremmaksi jo 3 päivän jälkeen, en hikoile, enkä hengästy, enkä ole stressaantunut, mutta pulssi vielä korkea. Nyt odotan pääsyä Jorviin, toivottavasti pian.

Minulla on ollut paha ihottuma (tuli samaan aikaan kun sain tietää että arvot olivat huonontuneet), joka nyt on hävinnyt kokonaan Tyrazolin aloituksen jälkeen (söin myös kortisonia). Voi ilmeisesti liittyä liikatoimintaan. Onko kellään ollut ihottumaa?

Mitä lääkärit ovat teille sanoneet raskauden aikaisesta liikatoiminnasta? Lähinnä mietin sitä onko asia voinut vaikuttaa lapsiin?? Pitäisikö testata lapset myös?

Kiitos kaikille, eli lähinnä kirsip:lle ja pt:lle, jotka ovat vastannet minulle kilpisrauhasliiton sivuilla!!

Enna
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team