kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 24.6.2003, 16:19
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Oikeat oireet, ei tautia???
Ansku
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

Oikeat oireet, ei tautia???(21.6.2003, 17:42)
Olin tässä juuri lääkärissä käymässä kun oli kaikenlaisia oireita. Väsyttää jatkuvast, unesta ei tahdo saada kiinni, iho on kuiva, pulssi levossa 50 joten luulin olevani hyvässä kunnossa!! Olen ollut painonvartioiden ohjelmalla jo puoli vuotta ja olen laihtunut vain kilon, vaikka runsaasti on mistä pois lähteä. Päästä aina välillä huippaa ja vatsa on kuralla melkein koko ajan.

Äidillä on vajaatoiminta, Isoäidilla ja hänen kolmella siskolla sekä iso-iso äidillä on kaikilla ollut ylitoimintaa.

Minun arvot lääkärin mukaan on normaalit - TSH on 0,25 ja Free T4 on 12. Asustelen ulkomailla, joten on kovin vaikeaa mennä lääkäriin ja kysellä mikä on vikana. Minun arvot eivät missään tapauksessa ole vaajaatoimintaa - vaikka jotkut oireet ovat enemmänkin vajaatoiminnan oireita.

Auttakaa, olenko vain kuvitellut nämä oireet, tuntuu kun menin lääkärille että se kuvitteli että olen luulosairas!
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 165

Tila: Offline

RE:Oikeat oireet, ei tautia???(21.6.2003, 21:00)
Moi Ansku

Pulssisi on vajaatoimintaisen, jos et ole hyvässä kunnossa. Ylitoimintaiset yleensä laihtuvat, vaikka söisivät normaalia enemmän - miten on ruokahalun kanssa?. Häiriö kilpirauhasessa vaikuttaa myös suolistoon ja mahalaukkuun ja saattaa näkyä vaikkapa laktoosi-intoleranssina tai keliakian muodossa.

Noihin veriarvoihin ei(aina)ole luottamista, mutta oletko mittaillut kehosi lämpötilaa? onko yli 37 asteen? ohjeen löydät otsikolla "Infoa Epäiletkö kilpirauhasen vajaatoimintaa", aihealue "Kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi" alta(viimeiseltä sivulta), katso myös "Info Ylitoiminnasta".

Ei olisi mikään ihme, jos kilpirauhasesi välillä hyrräisi ylikierroksilla ja toisinaan ei toimisi ollenkaan, nuo oireet saattavat viitata myös siihen, tyreodiitin alkuvaiheessa S-TSH laskee ja S-T4 alkaa nousta.

Suvussasi on ollut niin paljon K-ongelmaisia, että sinut on tutkittava tarkemmin, muista mainita, kun menet seuraavan kerran vastaanotolle.


Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu
Ansku
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 2

Tila: Offline

RE:Oikeat oireet, ei tautia???(22.6.2003, 05:55)
Kiitos vastauksestasi ja avustasi Kylmäkalle.

Täytyykin ottaa ihan asiakseni mitata lämpöäni. Muistan sen aikaisemmin olevan aina 36,3 tai alle ja itse asiassa mittasin kun luin viestisi - kello on 3,20 yöllä ja juuri tulin kotiin ja lämpöni on 36,5. Tosin yritän nyt mitata lämmön muutaman päivän eri aikoina ja vertailla lukemia.

Kun kävin lääkärissä, selvitin kuinka paljon suvussa on ollut ongelmia. Kun tulokset tulivat, lääkäri vain totesi että ongelmani johtuvat stressistä. Voihan se niinkin olla, mutta juuri olin kuukauden lomalla enkä voinnut yhtään paremmin vaikka en usko olevani stressaantunut. Nyt saatan tosi stressaantua kun vikaa ei minusta löydy, vaikka jotakin on vialla.

Noita oireita on paljon enemmänkin kuin tossa ensimmäisessä viestissä kerroin, mutta suurin osa viittaa vajaatoimintaiseen, vaikkakin ne arvot ovat normaalit ja jos jonnekin päin niin enemmän ylitoiminnan suuntaan. Tiedän ihan varmasti että jotakin minussa on vikana (ei ainoastaan korvien välissä, jolta minusta tuntui lääkäristä lähtiessä) mutta ei ole energiaa tehdä mitään, jos on vapaa päivä en muuta tee kuin nukun.

Ruokahalu on ehkä vähän liian hyvä sillä olen yrittänyt laihduttaa ja se ei ole ollut helppoa. Kun tekee kaiken oikein eikä paino kuitenkaan laske on se hyvin masentavaa. Olen urheillut paljon ja ajattelin olevani hyvässä kunnossa, ehken tosin niin hyvässä että leposyke on 50, mutta muistan aina ongelmani aikaisemmin olleen normaalia nopeampi syke. Tosin nytkin aina silloin tällöin tuntuu että sydän hyppäisi sykkeen yli ja tuntuu kun se tulisi rinnasta ulos.

On vaikeaa mennä takaisin lääkäriin ja sanoa josko he tutkisivaat tarkemmin, sillä täällä ulkomailla ei terveyden hoito palvelut ole ihan samaa luokkaa Suomen kanssa. Siksi kirjoitankin että voisin hieman purkaa sydäntäni. Täytyy ehkä odottaa muutama kuukausi ja mennä takaisin vastaanotolle ja pyyttää uusia kokeita?
IP: Tallennettu
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 165

Tila: Offline

RE:Oikeat oireet, ei tautia???(22.6.2003, 17:20)
Moi Ansku

Lämpösi on aika alakantissa, viittaa hormonihäiriöön ja yhtenä mahdollisuutena on kilpirauhanen

Sinun täytyisi vaihtaa lääkäriä, että pääsisit perusteellisiin tutkimuksiin, vaikka stressi on yksi laukaisevista tekijöistä, en usko oireittesi johtuvan pelkästä stressistä - älytön väite, lääkäriltä, kun kaikkea ei ole tutkittu. Lääkäri taisi "keksiä" helpon selityksen millä yrittää päästä potilasta eroon, ei siis todellisuudessa viitsi paneutua vaivoihisi - täällä ihan samat ongelmat

*Olenkohan liian vainoharhainen?*

Siellä mistä kirjoittelet on tod.näk. enemmän vaihtoehtoja lääkityksen suhteen, meille ei tarjota esim. vajaatoimintaan kun yhtä virallista versiota, sen sanotaan riittävän kaikille, jos luet näitä kirjoituksia huomaat pian, että asia ei ole aivan noin yksinkertainen - ongelmia on vaikka kuinka paljon.

En tiedä miten kauan olet ollut poissa, mutta terveydenhuolto ei ole täällä yhtään sen paremmalla tolalla, säästetään joka asiassa, et saa minkäänlaista hoitoa jollet suorastaan tappele oikeuksiesi puolesta tai maksa kasapäin euroja yksityispuolelle, eikä sekään takaa mitään - mulle on käynyt niin

Hyvä että löysit meidät , älä kuitenkaan jää odottelemaan, vaan koeta vaikka esim. apteekeista kyselemällä etsiä hyviä sisätautilääkäreitä - kyllä joku tietää. Nettikin on yksi hyvä työvälinen, jolla voit etsiä apua.

Voimia!!
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team