kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 24.6.2003, 16:22
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Pro radiojodi
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

Pro radiojodi (19.3.2003, 13:21)
Hei kaikki,
tälläkin palstalla on moni kertonut kuinka ei missään tapauksessa huoli radiojodi hoitoa. Minäpä kerron nyt hieman erilaisen kannan. Eilen sanoin "kyllä" radiojodille ja nyt vaan odottelen hoitoon pääsyä (1-2 viikkoa). Minut ainakin lääkärini sai vakuuttuneeksi, ettei vaihtoehtona ole kuin radiojodi tai leikkaus ja päädyin helpommaksi katsomaani toimenpiteeseen. Minulla on toksinen kyhmystruuma. Se ei lakkaa kasvamasta vaikka söisin Tyrazolia ikuisesti. Lisäksi Tyrazol on aiheuttanut minulle mm imusolmukkeiden turpoamista sekä oireita molempien; vajaa- ja liikatoiminnan puolelta. Kurkkukin on jatkuvasti käheä ja kyhmyt ovat alkaneet painaa kurkussa. Minä mieluummin otan riskin sairastua vajaatoimintaan kuin tarkkailen näitä oireita ikuisesti. Sittenpähän ainakin tiedän mikä vikana. Lääkkeillä arvot menee ylös alas annoksen mukaan.
Niin että tässä toisenlainen mielipide. Minä toivotan itselleni oikein onnistunutta radiojodi hoitoa ja "säteilevää" kevättä )
Outi
IP: Tallennettu
yllapito
Junior Member


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 74

Tila: Offline

RE:Pro radiojodi (20.3.2003, 20:38)
Hei Outi!

Laitan tähän sinulle linkin Sue Rosen sivuille, jollet satu linkkiä tuolta linkkipankista huomaamaan.

Sue Rosen henkilökohtainen sota Gravesin tautia vastaan
My personal war mypersonalwar.tripod.com/introduction.html
Suen Gravesin tauti hoidettiin vuonna 97 ja hän kertoo selviytymisestään sen jälkeen tähän päivään asti alkaen sivulta mypersonalwar.tripod.com/updates-dir.html

Sivuilta löytyy myös muiden Gravesin tautia sairastavien kertomuksia kohdasta Personal Stories.

Päivi
Kylmäkallen kaveri
IP: Tallennettu
sirpa k
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 1

Tila: Offline

RE:Pro radiojodi (17.6.2003, 20:50)
Hei!
olen myös menossa radiojodihoitoon, minulla todettin Basedow viime vuoden talvena ja liikatoiminta oli aika hurja T4 yli 100, lääkityksellä se saatiin aisoihin, mutta kilpirauhaseni koko ei ole pienetynyt vaan on yhä yli vuoden lääkkeiden syömisen jälkeenkin 2,5 kertainen normaaliin verrattuna ja siinä on kyhmyjä. Matti Välimäki suositteli radiojodia, pienellä annoksella, mahdollisesti 2-3 kertaa, hän piti tapauksessani radiojodia parempana vaihtoehtona kuin leikkausta, jota harkitaan sitten jos radiojodi ei auta / kyhmyt muuttavat muotoaan tai lisääntyvät. Radiojodi hoito on jo ylihuomenna. Mitä kokemuksia teillä on siitä, aiheuttaako se huonovointisuutta? Säteilevää kesää! tv.sirpa
IP: Tallennettu
Iiris
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Pro radiojodi (18.6.2003, 08:27)
Sirpa: Ei aiheuta mitään oireita, ainakaan itselläni. Ei ollut pahoinvointia, eikä mitään. Kilpparini lähti siitä vajaatoiminnalle aika rajusti ja laukaisi lievät silmäoireet. Silti luulen että se oli aikanaan oikea ratkaisu.
IP: Tallennettu
outi
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 29

Tila: Offline

RE:Pro radiojodi (18.6.2003, 13:14)
Minullakaan ei heti hoidon jälkeen ollut mitään oireita. Viikko pari hoidon jälkeen tuli sekä liikatoiminnan, että vajaatoiminnan oireita, mutta ei mitenkään kovin pahoina. Oikeastaan ainoa ikävä seikka oli se, että painoni nousi 6 kiloa neljässä viikossa ja näin kevään kynnyksellä se ei tietenkään ilahduttanut.
Kävin verikokeissa noin 6-7 viikkoa hoidon jälkeen ja silloin veriarvoni olivat täysin normaalit. Seuraavat kokeet on sitten tämän kuun lopussa ja jos nekin ovat vielä normaalit niin sitten uusintatestit vasta puolen vuoden päästä. Lääkärini mukaan on kuulemma ihan normaalia, että oireita on vielä senkin jälkeen kun veriarvot ovat tasaantuneet. On kuulemma sen verran suuri sokki hormoonijärjestelmälle, etenkin jos se on ollut kunnolla sekaisin jo alkuunsa.
Nykyäänkin välillä mietin, että olisi jotain liikatoiminta oireita taas, mutta taidan vain kuvitella. Sitä kun kiinnittää huomiota kaikkeen sellaiseenkin mitä "tavallinen" ihminen ei edes huomaisi. Kaiken kaikkiaan oloni on kuitenkin todella hyvä ja olen ihan iloinen, että hoitoon menin.
Mukavaa kesän jatkoa!

Outi
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team