kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 18.2.2004, 23:28
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Radiojodihoitoon menossa
Tiina
Viestejä: 16

Tila: Offline

Radiojodihoitoon menossa(15.1.2004, 11:20)

Kaipailisin muiden omakohtaisia kokemuksia radiojodihoidosta. Itse olen helmikuussa menossa hoitoon. Saan 15mCi:n annoksen. Vaihtoehdot olivat 10 tai 15mci, millaisia annoksia olette saaneet? Diagnoosina mulla on Basedowin tauti, kerran olen jo 18kk syönyt Tyrazolia. Kilpirauhanen toimii hyvin epätasaisesti, siksi päädyttiin radiojodiin kortisonisuojassa. Kiitos jo etukäteen.

IP: Tallennettu
dudeOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 24

Tila: Offline

RE:Radiojodihoitoon menossa(16.1.2004, 18:31)
Moi Tiina

Taisi olla 7 mci:n annos ja kolmen kuukauden päästä kilppari sippasi kokonaan. Basedow oli myös kyseessä ja kilpparia rauhoiteltiin pari kuukautta ensin tyrazolilla. Jostain syystä tuli kiire radiojodihoitoon jota ei silloin perusteltu.
IP: Tallennettu
Liisasyöpa nakerteli kilppariani ja kirurgi vei loput
Viestejä: 19

Tila: Offline

RE:Radiojodihoitoon menossa(21.1.2004, 21:27)
Minulla on kokemusta radiojodista, mutta eri tautiin kun sulla. Meille kilpparisyöpäläisille ei saa jäädä lainkaan kilpirauhaskudosta, joten kirurgin totaalipoiston jäljiltä jääneet hippusetkin hoidetaan radiojodilla kokonaan pois. Tavallinen annos on 100 mCitä. Jos on metastaseja niin paukkuja lisätään.

Itse sain kaksi kertaa poikkeuksellisen matalan annoksen 30 mCitä, eli kaksi kertaa sen mitä tulet saamaan. Hoito on kohtalaisen helppo. Tuolla annoksella voi tulla pientä huonovointisuutta, ei sen kummempaa.

Koska kapselin syönnin jälkeen säteilet tässä tapauksessa sinulle hyödyllistä, mutta muille vaarallista ainetta, niin voit joutua noudattamaan joitakin rajoituksia kotona, etenkin lasten ja raskaana olevien äitien suhteen. En ole varma joudutko sairaalaan sisään, mutta pidän sitä epätodnäköisenä.

Valitettavasti en tiedä mitään r-jodin käytöstä liikatoimintaan.
Parjäilkää!
Liisa
IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Radiojodihoitoon menossa(26.1.2004, 14:12)
Hei Tiina!

Täällä toinen. Menen huomenna ottamaan radiojodikapselin, 5mCli:tä eli tosi pieni annos.

Lääkitystä on kokeiltu vain vajaa kaksi kuukkautta. Tyrazol ei oikein sovi, joten siksi radiojodi tulee näin nopsaan.

Kirjoittelen huomisen jälkeen kokemuksia. Nyt mulla on vajaatoimintaoireita, vaikka TSH-arvo (0.03) vielä viittaakin muuhun. Toisaalta T4V on jo 6.6.

Kevään jatkoja kaikille!

Tiina
IP: Tallennettu
Tiina2003
Viestejä: 10

Tila: Offline

RE:Radiojodihoitoon menossa(29.1.2004, 11:00)
Hei!

Tiistaina oli radiojodipäivä. Ei sisältänyt suurempia kummallisuuksia. Sekä tiistaina että eilen keskiviikkona oli vähän etova olo, mutta tänään ei enää. Olisiko johtunut tuosta radiojodista? Voi olla tietty muutakin.

Oottelen tässä nyt sitten vaikutuksia. Lopetin estolääkityksen viikko sitten kokonaan.

Terkkuja Tiina2003
IP: Tallennettu
Tiina
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Radiojodihoitoon menossa(13.2.2004, 14:30)

No nyt on sitten radiojodihoidosta viikko kulunut. Itse toimenpide ei ollut kummallinen, sain kapselin ja nielaisin sen. Antoivat mukaan Läkerol-pastilleja imeskeltäväksi, vähentämään sylkirauhasen saamaa säteilyannosta. Toistaiseksi ei ole tuntunut miltään, vähän on vasemmalta puolelta kaulaa aristanut. Kortisonin aloitin samana päivänä eli nyt on mennyt viikko 40mg prednisolonia päivässä. Suurin osa tuntemuksista lienee kortisonista johtuvia eli vähän ylikierroksilla ja sydän tykyttelee. Uni ei meinaa tulla ja närästää. Muuten ok. Olen aikaiseminkin silmien suojaksi saanut kortisonia, joten nuo oireet on niiltä ajoilta tuttuja. Silmät ovat alkaneet aristaa, joten saa nähdä, riittääkö tuo kortisonisuoja suun kautta... 10 päivää sain sairaslomaa töistä mutta koulussa olen voinut olla normaalisti pienillä erityisjärjestelyillä. Annos oli siis 15mCi eli 555MBq. Sain tullia varten lääkäriltä todistuksen annoksesta. Että semmoista. Mielenkiinnolla odotan vaikutuksia kilpirauhaseen...

Tiina

IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team