kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.
Foorumin käyttöohjeet.Tänään on 15.8.2003, 23:16
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Radiojodi vs. leikkaus
Tiina
Newbie


Onko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Radiojodi vs. leikkaus(2.8.2003, 15:46)


Luin Astrazenecan sivuilta lääkäreiden koulutuspaketin kilpirauhassairauksista. Siinä sanottiin ettei fertiili-iässä oleville naisille suositella radiojodihoitoa. Itse saatan kohta olla siinä tilanteessa että liikatoiminta on kolmen oireettoman vuoden jälkeen (vajaatoiminta) uusiutunut ja toista kertaahan Tyrazolia ei suositella syötäväksi. Eli leikkaukseen vai radiojodia? Kommentteja!! Kävin myöskin tutustumassa radiojodihoito-ohjeisiin ja sen verran säetilyannoksista ja niiden terveysvaikutuksista ymmärrän etten tässä elämänvaiheessa haluaisi sitä radiojodia.. Lisäksi parilla tuttavalla ei ole lastensaanti normaalisti onnistunut ko. hoidon jälkeen.. Muita samassa tilanteessa?


p.s. Alkuperäinen diagnoosini oli huimien vasta-ainepitoisuuksien vuoksi subakuutti autoimmuunityreoidiitti joka myöhemmin muutettiin Basedowin taudiksi silmäoireiden vuoksi.

IP: Tallennettu
pikku-t
Junior Member


Minussako vikaa...
Viestejä: 57

Tila: Offline

RE:Radiojodi vs. leikkaus(11.8.2003, 15:13)
Omalta osaltani päädyin pitkän harkinta-ajan jälkeen kieltäytymään radiojodista. Radiojodi ei välttämättä ole syynä lastensaannin vaikeuteen – vaan kilpirauhassairaudet ylipäänsä ovat omiaan vaikeuttamaan lastensaantia. Sen sijaan on eräillä sivuilla mainittu mm. solumuutokset – joilla saattaa olla syntyvän lapsen terveyteen arvaamattomia vaikutuksia. Tsernobylillähän on ollut tunnetusti hyvinkin pitkät vaikutukset myöhemmin syntyneiden lasten kehittyneisyyteen.

Suomenkielisiltä sivuilta ei juuri kritiikkiä radiojodin suhteen löydy – ja virallinen kanta onkin suunnilleen sellainen, että kaikki jäämät/vaikutukset poistuvat elimistöstä muutamassa viikossa.

Tässä on aika kriittinen linkki – jos haluat tutustua;
http://www.geocities.com/ibayoa/
pikku-t
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team