kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!
Moi yllapito, sinulla on yhteensä 0 viestiä.


Tänään on 15.11.2003, 22:36
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Uusi tapaus esittäytyy
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

Uusi tapaus esittäytyy(13.11.2003, 12:42)
Moi!
Minun kilpirauhaseni alkoi oireilla v.1997. Silloin löytyi vahingossa ongelmia kilpirauhasesta. TPOAb 3225, eli vasta-aineet koholla ja viitteitä kilpirauhastulehdukseen. Lääkäri ikäänkuin ohimennen kehoitti menemään uudestaan verikokeisiin puolen vuoden kuluttua, mutta asia jäi hoitamatta.

Vuosina 2002-2003 arvoja on seurattu aika säännöllisesti verikokeilla. Ensin oli viitteitä liikatoiminnasta (v.2002) ja nyt tämän vuoden puolella (2003) ennemminkin vajaatoimintaan viittaavaa. Koska olen ollut oireeton (lukuunottamatta jatkuvaa väsymystä) jäädään aina vaan tarkkailemaan tilannetta.

Lääkäri sanonut syksyllä -02, että jos T4V lähtee uudelleen nousuun harkitaan radiojodihoitoa. No tänä syksynä elokuussa otetuissa verikokeissa T4V oli 20, mutta lääkäri kehotti kokeilemaan monivitamiinia! Minulla kun ei ole oireena juuri muuta kuin väsymys. Lääkäri vielä kirjoittanut potilastietoihini, että syytä väsymykseeni ei löydy!

Tätä samaa "tilanteen seuraamista" on siis jatkunut jo pari vuotta. Koska arvot on pysyneet normaalirajoissa, ei ole tehty asialle mitään, vaikka olo on ollut huono. Jatkuvaa väsymystä, joka ei nukkumalla mene ohi. Masentuneisuutta, saamattomuutta, itkuisuutta. Lääkärin mielestä nämä eivät kuitenkaan ole mitään oireita! Hän tuijottaa vain labratuloksia eikä ota huomioon minun oloani. Luulee varmaan, että huvikseen keksin tämän kaiken. Kuvailemani oireet (aijoittainen käsien vapina, viluisuus, väsymys) sopivat sekä liika- että vajaatoimintaan.

Tänä syksynä syys-lokakuussa väsymys on vähän hellittänyt. Tilalle on tullut kauheasti tarmoa. Välillä olen puolilta öin vielä touhuamassa jotain eikä väsytä yhtään. Nukkumaan meno tuntuu vaikealta, kun kierrokset ei meinaa laskea ollenkaan. Levoton olo. Toisaalta taas välillä väsyttää.

Viime keväänä endokrinologi arveli minulla olevan herkkyyttä saada kilpirauhassairaus, todennäköisesti Basedowin tauti. Hoitoa annetaan kuitenkin vasta jos kehittyy hypertyreoosi tai hypotyreoosi, eli arvot ovat yli tai alle normaalin. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, joten mitään lääkitystä ei ole missään vaiheessa määrätty. Diagnoosina ohimenevä hypertyreoosi.

Onko kellään kokemusta vastaavanlaisesta eli että välillä on vajaatoiminnan puolella ja välillä liikatoimintaa? Olen menossa tässä kuussa taas verikokeisiin, koska olo on sen verran outo. Luulen kuitenkin, että taas on arvot "normaalit" joten jäämme tarkkailemaan tilannetta.

Onko terveydelle vaarallista/haitallista aina vaan seurata tilannetta?
IP: Tallennettu
pateOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 4

Tila: Offline

RE:Uusi tapaus esittäytyy(14.11.2003, 14:24)
Lisäisin vielä itsestäni, että olen 22-vuotias nainen.
IP: Tallennettu

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team