kilpirauhasfoorumi
Kerro oma tarinasi!Tänään on 3.7.2003, 19:53
kilpirauhasfoorumi :: Kilpirauhasen ylitoiminta eli hypertyreoosi :: Voiko johtua.....
mellaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

Voiko johtua.....(23.6.2003, 12:54)
Hei vaan kaikille!

Olen uusi täällä ja haluaisinkin kysyä,kun minula on jos jonkinmoisia oireita ja kaikista pahinta on huimaus ja heikotuksentunne tulee yhtä äkkiä sellainen olo,että kohta pyörtyy. Sitten silmissä on outoja vaivoja:kirvelee,näkö jotenkin huonontunut,turvotuksen tunne,herkästi punoittavat ja silmä pussit.Sydän takoo nopeasti,vapinaa,kylmä,suuta kuivaa,korvien alla kipua,mikään asia ei oikein kiinnosta,lihasten nykimistä,laihtumista,ripulia ajottain,toisinaan hiki(paita päälle,paita pois),saunan jälkeen huonompi olo,ajottain kuvottava tunne,väsyminen,jalkoja särkee yms yms...
Kaikki verikokeeni tulokset ovat normaalin rajoissa lääkärin mielestä,mutta ohutneulan vastaukset eivät olleet vielä tuolloin tulleet.Lääkäri piti mua jotenkin luulotautisena.


S-T3V 4.7
S-T4V 17.0
S-TPOAb <60
s-TSAb alle 10
S-TSH 1.4

Ultrassa todettiin monta kyhmyä ja yhdestä kyhmystä otettiin näyte ja vastauksen sain tänään,että struuma kyhmy joten tarkottaako se nyt sitä,että mulla ois kyhmystruuma? ANTEEKSI TYHMYYTENI.
Miten sitä hoidetaan? ja voiko pelkkien oireitten takia saada lääkityksen.
Olen meinaan ihan pihalla ja olo ei ole mikään kehuttava,joten voiko mun oireet johtua nyt sit tästä kyhmyisyydestä kilpirauhasessa?

VASTAUKSISTA KIITOLLINEN.


kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Online

RE:Voiko johtua.....(23.6.2003, 19:19)
Moi Mella

Lääkärit pitävät 9/10 vastaanotolle tulevaa luulotautisena, siitä on niin turvallista lähteä liikkeelle

S-T3V:n viitearvot on n. 2.8-6.5 pmol/l ja sulla olisi viitealueella, mutta siellä yläpäässä.
Suurentunut arvo viittaa hypertyreoosiin, joita oireissasi on.

S-T4V:n viitearvot on n. 9-21.0 pmol/l, sekin arvo on sinulla yläpäässä.

S-TPOAb on OK.

S-TSAb:n viitearvo on ollut aikaisemmin alle 9 U/l, ylimenevä tarkoittaisi positiivista tulosta? en ole aivan varma tuosta viitearvosta - on saatettu nostaa ylemmäksi.

S-TSH on OK.

Sitähän tuo valitettavasti tarkoittaa, hoitona on käytetty lääkitystä, radiojodia, muut joilla on aiheesta kokemusta kertonevat lisää.

Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
mellaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Voiko johtua.....(23.6.2003, 21:21)
Määkin kyllä sanon suoraan,että voi VIT.. kävin kilpirauhasiin erikoistuneella lääkärillä ja diagnoosi oli,että mulla muka verenpaine tekee noita oireita.Siis ei voi olla totta,mitähän nyt seuraavaksi.Ei tosiaan ole verenpainetta,ku olen kotona mittaillu ja lääkäri käski syömään PROPRALIA.
Miksei ne vois kokeeks antaa vaikka tyroksiinilääkitystä,että alkavatko oireet helpottaa?
Tuli mieleen,että pelkkää rahastusta 10min ja 53 euroo.
Kertokaahan mitä mä ny teen,ku varmasti tiedän,että oireeni johtuvat sit noista struumakyhmyistä.Ai et ottaa päähän tää homma....
elinaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 9

Tila: Offline

RE:Voiko johtua.....(26.6.2003, 10:14)
Hei! Mullakin on ollut juuri samanlaisia oireita kuin sinulla jo kolme kuukautta ja verikokeissa todettiin hieman koholla oleva T4 (23), muut arvot (T3, TSH, vasta-aineet, verenkuva) olivat normaalin rajoissa. Peinnöllisyyttäkin on kuvassa mukana kun äitini kolmella sisarella on kilpirauhasvaivoja. Lääkäri määräsi lääkitykseksi pelkästään propralia koska "tilanne on niin lievä että lääkitys saattaisi korjata toimintaa liikaa ja oireet saattavat mennä ohi ilman lääkitystäkin". Masentavaa! Oloni on kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvä eikä pelkät propralit tunnu auttavan muuhun kuin sydämen tykytykseen. Diagnoosina oli kuitenkin tyreoidiitti. Aikaisemmat lääkärit epäilivät jopa virtsatietulehdusta (luulotaudin ja masennuksen ohella). Haluaisin kuitenkin tietää, mitä tämä tyreoidiitti "oikeasti on" eli onko se kenties basedowin tautia, Hashimoton tyreoidiittia tai jotain muuta ja ennen kaikkea haluaisin lääkkeet jotka oikeasti tehoava, joten toivottavasti löydän piakkoin lääkärin joka katsoo veriarvojen lisäksi oireitakin.

Voimia sinulle oireidesi kanssa. Jotenkin huojentavaa lukea muistakin joilla on samanlaisia ongelmia sairauden toteamisessa!
kylmakalle
Full Member


Kaikki on mahdollista miehelle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.
Viestejä: 196

Tila: Online

RE:Voiko johtua.....(26.6.2003, 20:42)
Moi Elina

Tyreoidiitti = kilpirauhastulehdus.

www.kaukajarvi.fi/oppilastyot/spiritus/kilpirauhanen/tulehdukset.htm
Tsemppiä!!

Terv. Kylmäkalle
mellaOnko tauti minussa vai minun ympärillä!
Viestejä: 16

Tila: Offline

RE:Voiko johtua.....(26.6.2003, 20:42)

Hei Elina!

Kertoisitko heti,jos löydät sellaisen lääkärin,joka ei tuijottaisi ainoastaan veriarvoihin,vaan myös oireisiin,niin määkin lähen samalle lääkärille,vaikka sit kauemmaksikin.Määkin yritän löytää sellaista ja kerron heti,kun sellainen tulee vastaan,mutta kun tulee niin pirun kalliiks juosta yksityisillä ihan ,kuin etsis neulaa heinäkasasta.

Terv..Mella

Administrative Functions: Delete Topic | Lock Topic

Pitkä URL lyhyemmäksi:

powerboards
Copyright © 2001-2002 PB Dev Team